Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Gary Neville îl consideră vinovat pe premierul Boris Johnson de faptul că trei jucători englezi au fost victime ale abuzurilor rasiste

EURO 2020 Publicat pe 12 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20289141/1/anglia.jpg

Fostul internaţional englez Gary Neville îl consideră vinovat pe premierul Boris Johnson de faptul că trei jucători au fost jigniţi şi ameninţaţi pe reţelele de socializare, după ce au ratat la loviturile de departjare, în final Euro-2020, pierdută în faţa Italiei.

"Tocmai citesc ştirile de ultimă oră şi se spune că premierul condamnă abuzurile rasiste la adresa jucătorilor englezi. Primul ministru a spus că este în regulă ca populaţia acestei ţări să-i huiduie pe acei jucători care încercau să promoveze egalitatea şi să se apere împotriva rasismului. 

Acum două sau trei săptămâni, am avut un manager (n.r - Gareth Southgate) în care cred că toată lumea din această ţară are încredere, un lider în care au încredere toţi cei din această ţară... Am avut jucători care ne-au spus că vor îngenunchea împotriva rasismului şi pentru a promova egalitatea. Am avut miniştri de rang înalt, inclusiv prim-ministrul din această ţară, spunând că este bine ca populaţia noastră să-i huiduie pentru că au îngenuncheat împotriva rasismului şi au promovat egalitatea. Începe de sus. Ce crezi că se va întâmpla în păturile de dedesubt în viaţă? Părinţii fac ceva, copiii urmează. 

De ce ne mai miră acest lucru? Serios, trebuie să te uiţi la rădăcinile acestui lucru. Au existat atât de multe divizări în această ţară în ultimii doi sau trei ani. Modul în care Brexit a fost dezbătut. Nu Brexit-ul în sine, rămâi sau pleacă, ci modul în care a fost dezbătut. Promovează divizarea.

Îngenuncherea în ultima lună împotriva rasismului a fost ridiculizată de oficialii noştri de rang înalt din guvern. Mă aştept, din păcate, să existe abuzuri rasiste după un meci de fotbal la finalul unui turneu, pentru că există şi este promovat de fapt de premier, cel care a numit femeile musulmane drept cutii poştale, a spus că arată ca nişte cutii poştale", a declarat fostul fotbalist de la Manchester United, pentru Sky News.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) se declară "consternată" şi "dezgustată" de comentariile rasiste postate pe reţelele de socializare împotriva lui Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, cei trei jucători care au ratat la loviturile de departajare în timpul finalei Euro-2020 pierdute de Anglia în faţa Italiei, duminică, pe Stadionul Wembley.

"Această echipă a Angliei merită să fie lăudată ca eroică, nu abuzată rasial pe reţelele de socializare", a comentat Boris Johnson pe acest subiect.

Reprezentativa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968.

Pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro.

Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile).

La finalul prelungirilor, s-a trecut la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1.

La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci şi Bernardeschi. Au ratat Belotti şi Jorginho.

Pentru Anglia au marcat Kane şi Maguire. Au ratat Rashford, Sancho şi Saka.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele