Ultima oră
„Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei „Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?” Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?”
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”

Grupa B de la EURO 2020: Belgia, Danemarca, Rusia şi Finlanda | Istorie, vedetele grupei, programul, ultimele formaţii folosite şi predicţiile Look Sport

EURO 2020 Publicat pe 11 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20231023/1/belgia-nationala.jpg

Grupa B a EURO este compusă din Belgia, Danemarca, Finlanda şi Rusia. Una din naţionale va avea şansa să joace meciurile pe teren propriu. Este vorba de Danemarca, pentru că stadionul din Parken a fost ales pentru organizarea unor partide din această grupă. Celălalt stadion este cel din Rusia, din Sankt Petersburg.

În mod evident, Belgia e marea favorită a Grupei B, iar pentru un loc 2 se bat Rusia şi Danemarca. Finlanda este, teoretic, cea mai slabă naţională, fiind greu de crezut că va scoate vreun punct în cele trei partide programate.

Acest aspect reiese şi din cotele de piaţă ale celor patru naţionale. Belgia este cea mai bine cotată, cu 669.4 milioane de euro, urmată de Danemarca, 310.7 milioane de euro, Rusia, 190.8 milioane de euro, şi Finlanda, 44.6 milioane de euro.

Vedetele Grupei B: Kevin De Bruyne, cel mai bine cotat

Belgia are doi dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti de la EURO. Ei se clasează în top 5, fiind vorba de mijlocaşul de la Manchester City, Kevin De Bruyne, cotat la 100 de milioane de euro, şi atacantul legitimat de la Inter, Romelu Lukaku, cotat tot la 100 de milioane de euro.

În naţionala daneză, cel mai valoros jucător este, potrivit Transfermarkt, mijlocaşul celor de la Inter, Christian Eriksen, care valorează 40 de milioane de euro. În fine, în naţionala Rusiei cel mai bine cotat jucător este portarul lui FK Krasnodar, Matvey Safonov, 14 milioane de euro, iar la finlandezi atacantul de la Norwich, Teemu Pukki, 7 milioane de euro.

Topul celor mai valoroşi jucători din fiecare naţională:

  1. Kevin De Bruyne (Belgia şi Manchester City, 100 de milioane de euro)
  2. Christian Eriksen (Danemarca şi Inter, 40 de milioane de euro)
  3. Matvey Safonov (Rusia şi FK Krasnodar, 14 milioane de euro)
  4. Teemu Pukki (Finlanda şi Norwich, 7 milioane de euro)

Echipele din Grupa B în istoria EURO. Danemarca, cea mai titrată

Danemarca este singura naţională din Grupa B care a luat un titlu european. Nordicii au făcut surpriza în 1992, când au învins în finală Germania, cu 2-0. Danemarca îl avea la momentul respectiv, ca selecţioner, pe legendarul Richard Möller Nielsen, iar golurile au fost marcate de Jensen şi Vilfort.

În ceea ce priveşte participarea la EURO, cea de anul acesta va fi a noua pentru Danemarca.

Belgia se află la a cincea prezenţă, iar cel mai bun rezultat a fost finala disputată în 1980, când pierdea cu 1-2 contra Germaniei de Vest. Turneul final din 1980 s-a disputat în Italia.

Rusia, de când s-a desfiinţat Uninea Sovietică, are şase prezenţe la EURO, cu cea de anul acesta. Cel mai bun rezultat, semifinalele de la turneul final din 2008, din Austria şi Elveţia.

Finlanda se află la prima prezenţă la EURO!

Programul meciurilor din Grupa B:

Etapa 1:

  • Danemarca – Finlanda (Parken Stadium - Copenhaga, 12 iunie)
  • Belgia – Rusia (Stadionul Sankt Petersburg - Sankt Petersburg, 12 iunie)

Etapa 2:

  • Finlanda – Rusia (Stadionul Sankt Petersburg - Sankt Petersburg, 16 iunie)
  • Danemarca – Belgia (Parken Stadium – Copenhaga, 17 iunie)

Etapa 3:

  • Finlanda – Belgia (Stadionul Sankt Petersburg - Sankt Petersburg, 21 iunie)
  • Rusia – Danemarca (Parken Stadium – Copenhaga, 21 iunie)

Ultimele formaţii folosite de echipele din Grupa B în meciurile oficiale:

Belgia (8-0 cu Belarus în preliminariile Campionatului Mondial, pe 30 martie) Mignolet – Alderweireld, Denayer (Boyata 46), Vertonghen (Dendoncker 64) – Meunier, Praet (Tielemans 71), Vanaken, Hazard – Doku (Januzaj 77), Batsuayi (Benteke 64), Trossard

Danemarca (4-0 cu Austria în preliminariile Campionatului Mondial, pe 31 martie) Schmeichel – Wass (Larsen 77), Kjaer, Christensen, Maehle – Delaney (Norgaard 77), Hojbjerg – Braithwaite (Dolberg 77), Eriksen, Poulsen (Olsen 55) – Wind (Andersen 65)

Rusia (1-2 cu Slovacia în preliminariile Campionatului Mondial, pe 30 martie) Shunin – Fernandes, Semenov, Dzhikiya, Kudryashov – Golovin, Ozdoev, Kuzyayev, Zhemaletdinov (Miranchuk 58), Dzyuba, Zhirkov (Mostovoy 46)

Finlanda (1-1 cu Ucraina în preliminariile Campionatului Mondial, 28 martie) Joronen – Granlund (Alho 17), Toivio, Aranjuuri, Shaughessy, Raitala (Hamalainen 76) – Kauko (Pohjanpalo 68), Kamara, Schuller (Taylor 76) – Pukki, Lod

Predicţiile Look Sport:

  • Belgia: câştigă grupa şi se opreşte în semifinale
  • Danemarca: termină pe locul 2 şi se opreşte în sferturi
  • Rusia: termină pe locul 3, dar nu se califică în optimi
  • Finlada: termină pe 4 şi e eliminată din competiţie
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele