Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!

Grupa C de la EURO 2020: Olanda, Austria, Ucraina şi Macedonia de Nord | Istorie, vedetele grupei, programul, ultimele formaţii folosite şi predicţiile Look Sport

EURO 2020 Publicat pe 11 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20228823/2/profimedia-0610105715.jpg

Grupa C de la EURO se anunţă a fi extrem de interesantă, chiar dacă valoarea de piaţă a fotbaliştilor ne arată nişte diferenţe clare între naţionalele ce se vor duela pentru un loc în optimi. Olanda (637.05 milioane de euro), Austria (320.60), Ucraina (197.20) şi Macedonia de Nord (61.80) se vor confrunta pentru un loc în optimile de finală ale competiţiei pe Arena Naţională şi pe ”Johan Cruijff Arena” din Amsterdam.

Cu toate că site-ul de specialitate Transfermarkt ne arată o diferenţiere clară între cele patru echipe naţionale, Olanda, Austria şi Ucraina nu au rupt gura târgului în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar. Din contră, ”modesta” Macedonia de Nord a produs surpriza învingând în ultimul ei meci oficial Germania, după ce în debutul preliminariilor a pierdut chiar în faţa României cu 3-2.

Vedetele Grupei C: Frenkie de Jong, cel mai bine cotat

Olandezii au în lot cel puţin trei fotbalişti cu care se pot mândri oricând din perspectiva cotelor de piaţă ale acestora: mijlocaşul central al Barcelonei Frenkie de Jong (90 de milioane de euro), stâlpul defensivei lui Juventus Matthijs de Ligt (75 de milioane de euro) şi Stefan de Vrij (50 de milioane de euro), un nume greu în apărarea campioanei Italiei, Inter Milano.

Austria are şi ea un fotbalist de cel mai înalt nivel în persoana polivalentului David Alaba (55 de milioane de euro), transferat gratis de Real Madrid de la Bayern Munchen, după ce acestuia i-a expirat contractul cu campioana Germaniei. De asemenea, mijlocaşul central Marcel Sabitzer, de la RB Lepzig, este cotat de site-ul Transfermarkt la 42 de milioane de euro. Din tabăra ucraineană şi din cea macedoneană, mijlocaşul ofensiv Rusan Malinovskyi şi coordonatorul Eljif Elmas sunt cei mai valoroşi jucători. 

Topul celor mai valoroşi jucători din fiecare naţională

1. Frenkie de Jong (Olanda şi Barcelona, 90 de milioane de euro)

2. David Alaba (Austria şi Real Madrid, 55 de milioane de euro)

3. Ruslan Malinovskyi (Ucraina şi Atalanta, 30 de milioane de euro)

4. Eljif Elmas (Macedonia de Nord şi Napoli, 17 milioane de euro)

Echipele din Grupa C în istoria EURO. Olanda, cea mai titrată

Cu 10 participări în istoria Campionatului European şi cu un trofeu cucerit în 1988, Olanda este indiscutabil cea mai titrată echipă naţională din grupa C. Austria şi Ucraina au mai participat de trei ori la un CE, în timp ce pentru Macedonia de Nord este debutul la un astfel de turneu final. Adversarele Olandei nu au adunate participări câte a strâns ”portocala mecanică”.

Ţara noastră, România, care găzduieşte jumătate din meciurile Grupei C de la EURO 2020 fără să participe, s-a calificat până acum de cinci ori la un Campionat European în 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Programul meciurilor din Grupa C:

Etapa 1:

  • Austria – Macedonia de Nord (Arena Naţională, 13 iunie)
  • Olanda - Ucraina (”Johan Cruijff Arena” din Amsterdam, 13 iunie)

Etapa 2:

  • Ucraina – Macedonia de Nord (Arena Naţională, 17 iunie)
  • Olanda - Austria (”Johan Cruijff Arena” din Amsterdam, 17 iunie)

Etapa 3:

  • Macedonia de Nord – Olanda (”Johan Cruijff Arena” din Amsterdam, 21 iunie)
  • Ucraina - Austria (Arena Naţională, 21 iunie)

Ultimele formaţii folosite de echipele din Grupa C în meciurile oficiale:

Austria (înfrângere 0-4 cu Danemarca, pe 31 martie): Schlager – Ilsanker (Lazaro 65), Trauner (Posch 82), Dragovic – Lainer, Sabitzer, Schlager (Kara 74), Ulmer (Friedl 82) – Baumgartner, Kalajdzic (Grbic 82), Alaba.

Olanda (victorie 0-7 cu Gibraltar, pe 30 martie): Krul – Dumfries, de Ligt, Blind (Malen 54), Wijndal – Wijnaldum, Klaassen, de Jong – Berghuis, de Jong, Depay.

Macedonia de Nord (victorie 1-2 cu Germania, pe 31 martie): Dimitrievski – Nikolov (Bejtulai 59), Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski (Ristevski 90) – Brathi, Ademi, Elmas – Pandev (Stojanovski 90), Trajkovski (Spirovski 72).

Ucraina (1-1 cu Kazakhstan, pe 31 martie): Trubin – Kryvtsov, Matviienko, Mykhaylichenko –Zinchenko, Shaparenko (Dovbyk 81), Sydorchuk (Marlos 67), Malinovsky, Karavaev (Tymchyk 87) – Moraes (Zubkov 67), Yaremchuk.

Predicţiile Look Sport:

Austria:  se califică pe locul doi, dar se opreşte în optimi;

Olanda: câştigă grupa şi este eliminată în sferturi;

Macedonia de Nord: termină pe 4, eliminată direct din grupe;

Ucraina: termină pe locul 3, dar nu se califică în optimi.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele