Ultima oră
Spectacolul Lord of the Dance se pregăteşte de o nouă sală plină pe 21 mai, la Bucureşti Spectacolul Lord of the Dance se pregăteşte de o nouă sală plină pe 21 mai, la Bucureşti
”Ne gândim doar la victorie”. Elias Charalambous vrea să încheie lupta la titlu în derby-ul cu Rapid ”Ne gândim doar la victorie”. Elias Charalambous vrea să încheie lupta la titlu în derby-ul cu Rapid
Adrian Mutu, ofertat de liderul unui campionat! Unde ar putea ajunge tehnicianul Adrian Mutu, ofertat de liderul unui campionat! Unde ar putea ajunge tehnicianul
Doi jucători ai Corvinului Hunedoara sunt doriţi în Superliga Doi jucători ai Corvinului Hunedoara sunt doriţi în Superliga
Zinedine Zidane revine! A bătut palma cu noua echipă şi mai rămâne doar să semneze contractul Zinedine Zidane revine! A bătut palma cu noua echipă şi mai rămâne doar să semneze contractul
Vincenzo Italiano a sărutat o jurnalistă după un gol al Fiorentinei la meciul cu Viktoria Plzen, din Conference League Vincenzo Italiano a sărutat o jurnalistă după un gol al Fiorentinei la meciul cu Viktoria Plzen, din Conference League

Grupa E de la EURO 2020: Polonia, Slovacia, Spania şi Suedia | Istorie, vedetele grupei, programul, ultimele formaţii folosite şi predicţiile Look Sport

EURO 2020 Publicat pe 11 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20231157/1/spania-a.jpg

Grupa E  a Campionatului European este una dintre cele mai echilibrate. Polonia, Slovacia, Spania şi Suedia au fost repartizate acolo, iar toate reprezentativele au şanse să meargă în fazele eliminatorii. Ca nume, Spania e de departe cel mai important, dar în ultima perioadă, se poate spune că ibericii sunt într-o oarecare scădere de formă.

De partea cealaltă, principala contracandidată a Spaniei e, în mod evident, Polonia, o echipă omogenă, cu jucători la echipele importante ale Europei şi cu cel mai bun atacant al lumii în componenţă, bavarezul Robert Lewandowski.

În privinţa cotelor de piaţă, ele arată astfel: Spania – 915 milioane de euro, Polonia – 276.8 milioane de euro, Suedia – 215 milioane de euro, Slovacia – 131 milioane de euro.

Vedetele Grupei E: Marcos Llorente, cel mai bine cotat

În topul celor mai valoroşi 10 jucători de la EURO, cele patru naţionale nu au vreun reprezentant. Primul e abia pe 11, Marcos Llorente, de la Atletico Madrid, mijlocaş cotat de Transfermarkt la 80 de milioane de euro.

În privinţa celorlalte naţionale, pentru Polonia, cea mai mare cotă o are Robert Lewandowski, de la Bayern Munchen, 60 de milioane de euro. În naţionala Suediei, ”starul” este Alexander Isak, de la Athletic Bilbao, 40 de milioane de euro, iar Slovacia îl dă pe fundaşul central Milan Skriniar, de la Inter, 60 de milioane de euro.

Topul celor mai valoroşi jucători din fiecare naţională:

  1. Marcos Llorente (Spania şi de la Atletico Madrid, 80 de milioane de euro)
  2. Robert Lewandowski (Polonia şi Bayern Munchen, 60 de milioane de euo)
  3. Milan Skriniar (Slovacia şi Inter, 60 de milioane de euro)
  4. Alexander Isak (Suedia şi Athletic Bilbao, 40 de milioane de euro)

Echipele din Grupa E la EURO. Spania, cea mai titrată

Când vine vorba de EURO, mulţi asociază competiţia cu Spania, care e cea mai titrată naţională, alături de Germania. Are trei titluri europene în dreptul ei, în 1964, 2008 şi 2012. Această campanie a Campionatului European, este a 11-a pentru naţionala iberică.

Polonia se află la al patrulea EURO la rând, după cele din 2008, 2012 şi 2016, o performaţă de apreciat. Însă, până la această înlănţuire de calificări, ea nu mai bifase o prezenţă la turneul final din 1960.

Suedia se află la a şaptea prezenţă, după cele din 1992, 2000, 2004, 2008, 2012 şi 2016.

Ca stat independent, Slovacia este doar la a doua prezenţă la EURO. Prima a avut loc la precedentul turneu final, din 2016.

Programul meciurilor din Grupa E:

Partidele din Grupa E se vor juca pe două stadioane, pe cel din Sankt Petersburg (Rusia) şi Estadio La Cartuja (Sevilla, Spania). Programul:

Etapa 1:

  • Polonia Slovacia (Stadionul Sankt Petersburg - Sankt Petersburg, 14 iunie)
  • Spania – Suedia (Estadio La Cartuja - Sevilla, 14 iunie)

Etapa 2:

  • Suedia – Slovacia (Stadionul Sankt Petersburg - Sankt Petersburg, 18 iunie)
  • Spania – Polonia (Estadio La Cartuja - Sevilla, 19 iunie)

Etapa 3:

  • Suedia – Polonia (Stadionul Sankt Petersburg - Sankt Petersburg, 23 iunie)
  • Slovacia – Spania (Estadio La Cartuja - Sevilla, 23 iunie)

Ultimele formaţii folosite de echipele din Grupa B în meciurile oficiale:

Polonia (1-2 cu Anglia în preliminariile Campionatului Mondial, 31 martie) Szczesny – Bednarek, Glik, Helik – Bereszynski, Krychowiak, Moder, Rybus (Reca 86) – Swiderski (Milik 46), Piatek (Augustyniak 76), Zielinski (Grosicki 86)

Slovacia (2-1 cu Rusia în preliminariile Campionatului Mondial, 30 martie) Kuciak – Pekarik (Pauschek 90+2), Satka, Skriniar, Hubocan – Kucka, Hromada (Hrosovsky 61) – Koscelnik, Duda, Mak (Duris 76) – Schranz (Strelec 90+2)

Spania (3-1 cu Kosovo în preliminariile Campionatului Mondial, 31 martie) Simon – Llorente, Garcia (Ramos 86), Martinez, Alba – Pedri (Ruiz 68), Busquets (Rodri 82), Koke – Torres, Morata (Moreno 68), Olmo (Canales 82)

Suedia (3-0 cu Kosovo în preliminariile Campionatului Mondial) Nordfeldt – Lustig, Lindelof, Helander, Augustinsson (Bengtsson 82) – Olsson (Svanberg 90), Forsberg, Larsson, Claesson (Kulusevski 83) – Isak (Quaison 68), Ibrahimovic (Berg 67)

Predicţiile Look Sport:

Polonia: termină pe 2 grupa şi se opreşte în sferturi

Slovacia: termină pe locul 4 grupa şi e eliminată

Spania: câştigă grupa şi se opreşte în sferturi

Suedia: termină pe 3 grupa şi se opreşte în optimi

 

mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele