Ultima oră
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami
Romeo Lavia, out pentru restul sezonului Romeo Lavia, out pentru restul sezonului
David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice

Guanyu Zhou, primul pilot chinez în Formula 1

Formula 1 Publicat pe 16 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20469189/1/monaco-formula-1.jpg

Guanyu Zhou este primul pilot care va concura în Formula 1, după ce a semnat un contract cu echipa Alpha Tauri, valabil pentru sezonul 2022, informează BBC.

Oficialii echipei îl descriu pe sportivul de pe locul secund în seria Formula 2 ca fiind "un pionier care va scrie o pagină esenţială în istoria sporturilor cu motor a ţării sale".

Zhou, 22 de ani, îl înlocuieşte pe italianul Antonio Giovinazzi şi îl va avea coechipier pe finlandezul Valtteri Bottas, care va pleca de la Mercedes la finalul sezonului. Bottas va ocupa locul lăsat liber de veteranul Kimi Raikkonen, care a decis să se retragă anul acesta.

Zhou a reuşit trei victorii în acest sezon al F2, din care au mai rămas de disputat două runde, luna viitoare, în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

"Am visat de mic să urc cât de mult pot într-un sport care mă pasionează, iar acum visul s-a împlinit. Mă simt bine pregătit pentru imensa provocare a Formulei 1, vârful sportului meu, alături de un talent dovedit, de clasă mondială, Valtteri Bottas", a declarat tânărul pilot.

Guanyu Zhou a făcut parte din academia Ferrari de dezvoltare a tinerilor piloţi, în perioada 2014-2018, apoi a trecut la Renault, din 2019. În ultimii doi ani, a fost pilot de teste pentru echipa de F1 a companiei franceze.

El va aduce la Alfa Romeo un pachet financiar important, despre care se spune că valorează multe milioane de euro.

Directorul echipei, Frederic Vasseur, a recunoscut, într-un interviu exclusiv pentru BBC Sport, că acesta a fost un factor în cooptarea lui Zhou.

"Latura financiară nu poate fi ascunsă", a afirmat el.

Dar Vasseur a adăugat că talentul lui Zhou a fost, de asemenea, un element cheie în angajarea lui.

Oficialul a mai spus că veniturile suplimentare pe care Zhou le aduce la Alfa Romeo vor permite echipei de la Hinwil să se situeze aproape de limita costurilor stabilită în F1, sezonul viitor, când bugetul va fi mult sub suma de 127 de milioane de euro din acest an.

În acest moment, grila este completă pentru sezonul 2022 al Campionatului Mondial de Formula 1.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele