Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Hagi, Adi Ilie şi mai cine? 13 români au jucat la Galatasaray

Video Publicat pe 12 feb 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38118/19271039/1/romani-la-galata.jpeg

Între Galatasaray şi fotbaliştii români a fost dragoste la prima vedere. De-a lungul timpului la Galatasaray au evoluat 13 români. Drumul spre Turcia l-a deschis Iosif Rotariu în 1990, atunci cand Galata l-a transferat de la Steaua.
După Rotariu, cel de-al doilea român la Galatasaray a fost Iulian Filipescu. El a fost transferat în 1999, tot de la Steaua, iar după trei ani a plecat la Betis Sevilla.
În 1996 a fost momentul când pe Ali Sami Yen a sosit cel ce avea să devină cel mai iubit român de către turci, de atunci şi până în prezent şi probabil că şi în viitor va rămâne cel mai apreciat fotbalist român care a îmbrăcat tricoul lui Galatasaray. Gheorghe Hagi a jucat pentru Galatasaray în 191 de meciuri şi a marcat 71 de goluri. Cu Hagi pe teren, turcii au câştigat patru campionate în cinci ani, dar şi Cupa UEFA şi Supercupa Europei într-un meci cu Real Madrid.

În 1996, la trei luni după venirea lui Hagi, la Galatasaray a venit şi Adrian Ilie, care a marcat 17 goluri în 37 de meciuri. Un an mai târziu a sosit de la Barcelona Gică Popescu, care a stat patru ani la Galata şi avea să marcheze penalty-ul decisiv la loviturile de departajare, în finala Cupei UEFA contra lui Arsenal în 2000, la Copenhaga.

O scurtă perioadă în tricoul Galatei a jucat şi Ionuţ Luţu. În 2002 a venit pe Ali Sami Yen şi Radu Niculescu. Turcii au iubit jucătorii români şi aproape în fiecare an transferau un fotbalist român. În 2003 la Galatasaray vine Gabi Tamaş de la Dinamo. După ce au cumpărat de la Dinamo, turcii îl transferă de la Rapid pe Florin Bratu. În 2003 este rândul lui Ovidiu Petre să îmbrace tricoul galben-roşu. După acesta a urmat o pauză de câţiva ani fără jucători români, până în 2011, la venirea lui Bogdan Stancu. În 2017, la Galatasaray a venit Iasmin Latovlevici, care a stat un an la formaţia turcă.
În toamna lui 2019, Galatasaray l-a împrumutat de la Brighton pe Florin Andone. La a cincea apariţie în tricoul Cim Bom, Andone a marcat o dublă, dar a avut şi ghinionul unei accidentări care l-a ţinut departe de gazon ceva timp.

Atacantul român a revenit însă şi astăzi îl poti vedea în direct de la 19.30 pe Look Sport în cea de-a doua manşă a Cupei Turciei. În tur Galata a pierdut în deplasare cu 2-0 contra lui Alanyaspor.

Look Plus şi Look Sport transmit cele mai importante competiţii din sport, o diversitate unică de drepturi TV: Champions League, Europa League, Liga 1, Liga 2, Serie A, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, campionatele din Turcia, Cehia, Portugalia, Scoţia, Olanda şi Belgia, campionatul Mondial de handbal feminin, Liga Campionilor la handbal feminin si masculin sau Liga Naţională de baschet.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Video

Ultimele articole Toate articolele