Ultima oră
Veste proastă venită de la Rangers! Ianis Hagi s-a accidentat Veste proastă venită de la Rangers! Ianis Hagi s-a accidentat
Patriche a ieşit la atac după înfrângerea cu FC Argeş şi penalty-ul uşor acordat: „Nişte plângăcioşi!” Patriche a ieşit la atac după înfrângerea cu FC Argeş şi penalty-ul uşor acordat: „Nişte plângăcioşi!”
VIDEO EXCLUSIV ǀ A fost sau n-a fost acordat corect penalty-ul din FC Argeş - Dinamo? Argumentele specialiştilor Look Sport VIDEO EXCLUSIV ǀ A fost sau n-a fost acordat corect penalty-ul din FC Argeş - Dinamo? Argumentele specialiştilor Look Sport
Andrei Prepeliţă a luat cele trei puncte cu Dinamo, dar este nemulţumit: „Mi-ar fi plăcut să facem 3-0” Andrei Prepeliţă a luat cele trei puncte cu Dinamo, dar este nemulţumit: „Mi-ar fi plăcut să facem 3-0”
Flavius Stoican, mulţumit de elevii săi după duelul cu FC Argeş: „O să fie şi mai bine, am jucători cu suflet!” Flavius Stoican, mulţumit de elevii săi după duelul cu FC Argeş: „O să fie şi mai bine, am jucători cu suflet!”
VIDEO | Stoican debutează cu înfrângere la Dinamo! „Câinii” au jucat bine, dar FC Argeş s-a impus şi cu ajutorul „centralului” Bârsan VIDEO | Stoican debutează cu înfrângere la Dinamo! „Câinii” au jucat bine, dar FC Argeş s-a impus şi cu ajutorul „centralului” Bârsan

Hamilton nu vrea să-şi ceară scuze pentru accidentul provocat lui Verstappen, la Silverstone

Formula 1 Publicat de Andrei Ionascu pe 19 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20301707/1/hamilton.jpg

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) consideră că nu trebuie să-şi ceară iertare în faţa rivalului său de la Red Bull, Max Verstappen, după accidentul de la Silverstone, de duminică, în urma căruia olandezul a abandonat şi a ajuns la spital. Formula 1, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi echipa Mercedes au condamnat, într-un comunicat comun, "numeroasele abuzuri rasiste pe reţelele de socializare" a căror victimă a fost Lewis Hamilton.

Max Verstappen a abandonat în primul tur al Marelui Premiu de Formula 1 din Marea Britanie, după o coliziune cu britanicul Lewis Hamilton. Cei doi s-au ciocnit după o manevră de depăşire a britanicului.

Monopostul lui Verstappen a lovit barierele de securitate. Pilotul Red Bull a ieşit rapid din maşină, vizibil în stare de şoc. Olandezul a fost transportat la spital, dar n-a fost rănit.

În urma acelui incident, cursa de la Silverstone a fost oprită cu steagul roşu, iar mai târziu lui Hamilton i s-a acordat o penalizare de 10 secunde de către comisarii FIA. În cele din urmă, Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Marii Britanii, punând capăt celor cinci victorii consecutive obţinute de Red Bull în acest sezon.

"Am trecut pe lângă el, m-am plasat pe partea dreaptă şi eram destul de departe de el, dar apoi am văzut că nu avea de gând să se replieze, am intrat în viraj şi ne-am ciocnit. Desigur că nu vreau niciodată să câştig o cursă în asemenea mod, dar astfel de lucru se întâmplă. Când cineva este prea agresiv, au loc astfel de lucruri. Sper doar să fie bine şi aştept cu nerăbdare să particip la numeroase ale curse împotriva lui. Din punctul meu de vedere, nu am motive să-mi cer scuze pentru ceea ce s-a întâmplat.

Am înţeles că Max era la spital, iar acest lucru m-a preocupat, cu siguranţă. Nimeni dintre noi nu vrea ca unul dintre noi să se rănească într-o zi, iar acest lucru nu a fost niciodată în intenţia mea, evident. Aşa că sper într-adevăr că este bine. Îi voi suna ulterior. Este important pentru noi toţi să ne temperăm, pentru că emoţiile sunt puternice. Când eram mai tânăr, eram probabil mai agresiv, poate nu la fel ca Max, însă suficient de agresiv, totuşi. Sunt mai în vârstă acum şi ştiu că acest campionat este un maraton, nu un sprint, am o viziune mai bună asupra modului în care trebuie să abordez cursa", a spus Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton, victimă a jignirilor rasiste pe reţelele de socializare

Lewis Hamilton a devenit victimă a jignirilor rasiste pe reţelele de socializare, după cursa de la Silverstone. Mai mulţi fani ai F1 îl consideră pe britanic vinovat pentru acest accident.

"În timpul şi după Marelui Premiu al Marii Britanii, Lewis Hamilton a fost victima a numeroase abuzuri rasiste pe reţelele de socializare din cauza unei coliziuni în cursă. Formula 1, FIA şi Mercedes-AMG Petronas F1 Team condamnă acest comportament în termenii cei mai duri posibili. Aceste persoane nu-şi au locul în sportul nostru şi noi cerem ca responsabilii să fie traşi la răspundere pentru actele lor", se arată într-un comunicat al conducerii Formula 1, Mercedes şi FIA.

După victoria de duminică, Lewis Hamilton s-a apropiat la 8 puncte de Max Verstappen în fruntea clasamentului general al piloţilor.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20301707/2/clasament-f1.jpg

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20301707/3/clasament-f1-p2.png

Următorul Mare Premiu de Formula 1 va avea loc în Ungaria, pe 1 august, în direct pe Look Sport+.

Sursa foto: Twitter Formula 1

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele