Ultima oră
Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie
Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro! Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro!
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside al oaspeţilor VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside al oaspeţilor
Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin
Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri
Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem” Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem”

Încă o legendă a bascetului îl atacă pe preşedintele Trump din cauza discriminării persoanelor de culoare

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 1 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/19378672/1/jab.jpg

Kareem Abdul Jabar este unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istoria NBA, cu 6 titluri câştigate pentru Milwaukee Bucks şi Los Angeles Lakers.

Ajuns la 73 de ani, fostul baschetbalist s-a implicat activ în ultimele zile în polemicile iscate de uciderea lui George Floyd, un cetăţean de culoare, de către un poliţit alb, într-un mod brutal şi care a stârnit o adevărată revoltă în SUA.

Jabar l-a taxat dur pe preşedintele Trump, pe care îl acuză că stimulează ura rasială şi nu face nimic pentru a uşura viaţa celor care au pielea de culoare neagră.

"Da, asemenea proteste sunt folosite de unii drept pretext ca să profite, dar e ca atunci când fanii unei echipe care câştigă titlul dau foc la maşini şi distrug vitrine.

Eu  nu vreau să văd magazine prădate, nici clădiri incendiate. Dar afro -americanii locuies într-o clădire în flăcări de atâta timp, sufocaţi de fum.

Sunt cei care mor din cauza coronavirusului în proporţii mult mai mari decât albii, sunt cei care-şi pierd primii slujbele. Iar acum când rasismul este condamnat, se pare că s-a deschis sezonul de vânătoare la negri.

Dacă mai era vreun dubiu, citiţi ultimele postări ale preşedintelui Trump, care-i numeşte pe protestatari vagabonzi şi tâlhari şi care, din acest motiv, pot fi împuşcaţi," a scris Kareem Abdul Jabbar.

Pe lângă fostul baschetbalist, alte nume mari ale sportului s-au alăturat cauzei, precum Serena Williams, Coco Gauf, Jaylen Brown, la care să adaugă foarte mulţi oameni implicaţi din NHL şi NBA.

mail-share icon Email
viewscnt

Baschet

Ultimele articole Toate articolele