Ultima oră
Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni” Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni”
VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami
Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul
VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League
VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”

Încă o legendă a bascetului îl atacă pe preşedintele Trump din cauza discriminării persoanelor de culoare

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 1 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/19378672/1/jab.jpg

Kareem Abdul Jabar este unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istoria NBA, cu 6 titluri câştigate pentru Milwaukee Bucks şi Los Angeles Lakers.

Ajuns la 73 de ani, fostul baschetbalist s-a implicat activ în ultimele zile în polemicile iscate de uciderea lui George Floyd, un cetăţean de culoare, de către un poliţit alb, într-un mod brutal şi care a stârnit o adevărată revoltă în SUA.

Jabar l-a taxat dur pe preşedintele Trump, pe care îl acuză că stimulează ura rasială şi nu face nimic pentru a uşura viaţa celor care au pielea de culoare neagră.

"Da, asemenea proteste sunt folosite de unii drept pretext ca să profite, dar e ca atunci când fanii unei echipe care câştigă titlul dau foc la maşini şi distrug vitrine.

Eu  nu vreau să văd magazine prădate, nici clădiri incendiate. Dar afro -americanii locuies într-o clădire în flăcări de atâta timp, sufocaţi de fum.

Sunt cei care mor din cauza coronavirusului în proporţii mult mai mari decât albii, sunt cei care-şi pierd primii slujbele. Iar acum când rasismul este condamnat, se pare că s-a deschis sezonul de vânătoare la negri.

Dacă mai era vreun dubiu, citiţi ultimele postări ale preşedintelui Trump, care-i numeşte pe protestatari vagabonzi şi tâlhari şi care, din acest motiv, pot fi împuşcaţi," a scris Kareem Abdul Jabbar.

Pe lângă fostul baschetbalist, alte nume mari ale sportului s-au alăturat cauzei, precum Serena Williams, Coco Gauf, Jaylen Brown, la care să adaugă foarte mulţi oameni implicaţi din NHL şi NBA.

mail-share icon Email
viewscnt

Baschet

Ultimele articole Toate articolele