Ultima oră
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”
Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX

Încă un pas spre titlu | FC Botoşani - CFR Cluj 0-2. Deac, ”dublă” din penalty şi lovitură liberă

Superliga Publicat pe 20 iun 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19397293/1/petr.jpg
 

CFR Cluj a câştigat fără emoţii, contra celor de la Botoşani, echipă care nu a mai pierdut pe teren propriu din noiembrie, anul trecut.

Ardelenii au tranşat partida încă din prima repriză, când ”dubla” lui Deac a adus liniştea şi a mărit avansul campioanei en-titre din Liga 1 la 7 puncte faţă de Universitatea Craiova. Meciul de azi a reprezentat a 50-a reuşită în Liga 1 pentru mijlocaşul ardelenilor, care a fost de departe omul meciului.

De consemnat ar mai fi faptul că la CFR, Hindrich, portarul debutant de doar 17 ani s-a descurcat excelent, chiar dacă a avut puţine intervenţii, acesta a dat impresia că este foarte sigur pe el. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre omologul său de la Botoşani, care a greşit la nişte faze elementare, fiind foarte aproape chiar de un autogol, în repriza a doua.

CFR demonstrează o dată în plus că ştie gestiona o partidă, atunci când are avantaj, cei de la Botoşani nu au putut să îşi creeze nicio ocazie mare pe toată desfăşurarea confruntării.

FC Botoşani - CFR 0-2 (Deac pen. 3, 12), live pe Look Plus

  • FC Botoşani: Hankic - Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu - Papa, Carlone, Florescu - Ashkovski, Dugandzic, Ofosu
  • Rezerve: Pap - Patache, Mendoza, Baxevanos, D. Croitoru, Keyta, Cimpanu, Fili, Ebenhofer
  • CFR: Hindrich - Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Itu, Bordeianu, Djokovic - Deac, Omrani, Chipciu
  • Rezerve: Sandomierski - Costache, Cestor, Ciobotariu, Hoban, Boli, Rondon, Ţucudean, Al. Păun

LIVE TEXT: 

Minutul 90+3: Arbitrul fluieră finalul meciului. CFR câştigă cu 2-0, pe terenul celor de la Botoşani.

Minutul 90+2: Ţigănaşu vede cartonaşul galben.

Minutul 85: Dublă schimbare la CFR. Hoban îi ia locul lui Djokovic, iar Costache îl substituie pe Chipciu.

Minutul 80: Trei schimbări la Botoşani. Baxevanos în locul lui Şeroni, Carlone e înlocuit cu Câmpanu, iar Mendoza intră în locul lui Haruţ.

Minutul 78: Djokovic a tras de la mare distanţă, dar mingea nu a prins cadrul porţii.

Minutul 71: Fili îi ia locul lui Ofosu.

Minutul 70: Rondon e foarte aproape să facă 3-0, dar este blocat de Hankic.

Minutul 68. Păun intră în locul lui Itu.

Minutul 67: Keita trage pe puţin pe lângă poartă, cu un şut din interiorul careului.

Minutul 63: Carlone trimite mult pe lângă poartă, din poziţie bună, după ce a recepţionat o minge, după un corner.

Minutul 60: Prima schimbare şi la CFR. Rondon îi ia locul lui Omrani.

Minutul 58: Keita intră în locul lui Askovsi.

Minutul 57: Greşeală uriaşă a lui Hankic. Portarul croat a fost la un pas să lase mingea să intre în propria poartă, după ce nu a fost atent la o pasă din lateral. A respins mingea de pe linie porţii, în ultima secundă.

Minutul 52: Djokovic trimite cu capul pe spate, după o lovitură liberă, dar portarul celor de la Botoşanu nu are emoţii

Minutul 45+2: Pauză. Botoşănenii încearcă să forţeze pe final de repriză, dar fără să modifice tabela de scor.

Minutul 45+1: Tânărul portar al lui CFR şcoate şutul lui Chindriş, care a prins uşor pământul.

Minutul 33: Deac face show. A fost aproape de hattrick, dar portarul a reuşit să prindă o minge pe care fotbalistul celor de la CFR şi-a prelungit-o prea mult.

Minutul 30: Hindrich se descurcă de minune între buturile ardelenilor. A avut puţine mingi deocamdată, dar a fost sigur de fiecare dată.

Minutul 12: Deac face ”dubla”, cu un gol din lovitură liberă, la semi-înălţime, de la 20 de metri. Portarul Hankic a văzut mingea târziu.


 

Minutul 7: Askovski este avertizat cu cartonaş galben.
 
Minutul 3 Ciprian Deac transformă penalty-ul!

 
Minutul 2: Penalty pentru CFR Cluj. Chindriş îl faultează pe Omrani, iar arbitrul arată punctul cu var.

Dan Petrescu a apelat la o mică surpriză, titularizarea puştiului de doar 17 ani Otto Hindrich, aflat la debutul în Liga 1, pentru a-i face loc în echipa de start lui Alexandru Chipciu, trimis în partea stângă a atacului în locul tânărului Valentin Costache.

Accidentarea la coapsă a lui Giedrius Arlauskis l-a pus pe SuperDan în situaţia de a alege între experimentatul polonez Sandomierski şi tânărul Hindrich (1.93 metri la 17 ani), iar Bursucul a apelat la cel de-al doilea, care, alături de Itu, respectă şi regula Under 21. Astfel, fostul fundaş dreapta de la Chelsea nu a mai fost nevoit să apeleze la Valentin Costache ca al doilea jucător eligibil Under 21 şi şi-a permis să-l titularizeze pe Chipciu în atac, asumându-şi un risc pe care mulţi nu-l acceptă, acela de a intra cu un portar debutant.

Pe lângă Hindrich şi Chipciu, a treia noutate faţă de meciul cu FCSB (1-0) e trimiterea lui Cristi Manea în flancul drept în locul lui Susic, care nu este nici în lot: „Au fost schimbări obligate. Cei mai buni doi jucători cu FCSB, Arlauskis şi Susic, s-au accidentat. Nu a fost uşor pentru mine, am ales să intru cu Chipciu în atac”, a explicat Petrescu, la Fotbal Look, înaintea meciului.

4-3-3 vs. 4-3-3

De partea cealaltă, Marius Croitoru s-a ţinut de promisiunea făcută înaintea meciului, când a anunţat că va juca ofensiv contra campioanei, şi răspunde cu un sistem în oglindă cu al Bursucului, un 4-3-3 în care locul lui Jonathan Rodriguez la mijlocul terenului e luat de Carlone. În rest, Ashkovski şi Ofosu vor fi responsabili cu servirea lui Dugandzic, iar Chindriş va conduce defensiva, unde îl va avea coleg pe experimentatul Şeroni.
 
Din punct de vedere al băncilor de rezerve, avantajul e clar în terenul lui Petrescu, cel care are la dispoziţie o mulţime de variante, printre care şi George Ţucudean, proaspăt revenit după o accidentare.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele