Ultima oră
Cristea, un monument de fericire, după ce a marcat un hattrick contra fostei sale echipe. ”Mă bucur că această evoluţie a mea a venit tocmai azi" Cristea, un monument de fericire, după ce a marcat un hattrick contra fostei sale echipe. ”Mă bucur că această evoluţie a mea a venit tocmai azi"
Toni Petrea, fără cuvinte după eşecul usturător suferit de FCSB la Iaşi: "Ce să mai zici?". Cum a explicat cele patru schimbări Toni Petrea, fără cuvinte după eşecul usturător suferit de FCSB la Iaşi: "Ce să mai zici?". Cum a explicat cele patru schimbări
VIDEO | Spectacol pe ”Olimpico”. Ronaldo ”smulge” un punct pentru Juventus, care a terminat meciul cu AS Roma în inferioritate numerică VIDEO | Spectacol pe ”Olimpico”. Ronaldo ”smulge” un punct pentru Juventus, care a terminat meciul cu AS Roma în inferioritate numerică
VIDEO Napoli, victorie la scor de tenis cu Genoa. AC Milan cu Tătăruşanu rezervă, un nou succes în Serie A VIDEO Napoli, victorie la scor de tenis cu Genoa. AC Milan cu Tătăruşanu rezervă, un nou succes în Serie A
Stade de Reims - PSG 0-2. Icardi face „dubla” şi aduce o victorie lejeră Parisului Stade de Reims - PSG 0-2. Icardi face „dubla” şi aduce o victorie lejeră Parisului
VIDEO | Barcelona - Villarreal 4-0. Ansu Fati, one man show: puştiul catalanilor a dat două goluri şi a făcut spectacol VIDEO | Barcelona - Villarreal 4-0. Ansu Fati, one man show: puştiul catalanilor a dat două goluri şi a făcut spectacol

Ineos vrea să cumpere echipa de Formula 1 Mercedes, susţine Eddie Jordan

Formula 1 Publicat pe 13 sep 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/19479413/1/mercedes.jpg

Miliardarul Jim Ratcliffe, proprietarul consorţiului Ineos, vrea să cumpere echipa de Formula 1 Mercedes, fiind dispus să achite o sumă de 700 de milioane de lire sterline (756 de milioane de euro), a declarat Eddie Jordan, fost investitor în F1, informează motorsport.com.

"Numele Ineos figurează deja pe monoposturile Mercedes şi au un parteneriat tehnologic, deci aceasta este o ieşire plăcută pentru Mercedes. Echipa se va numi Ineos, dar va fi condusă în continuare de la fabrica din Brackley, iar Mercedes va păstra o cotă de 30 la sută. Nu va mai fi cunoscută sub numele de Mercedes, iar Toto Wolff, directorul echipei, nu va rămâne în acest post", a declarat Jordan.

O astfel de ieşire bruscă din Marele Circ pentru Mercedes este totuşi puţin probabilă, producătorul german de automobile fiind categoric în ultimele luni că este pe deplin angajat să rămână în F1 ca echipă pentru mulţi ani.

Cu toate acestea, ceea ce nu poate fi exclus este că Ineos şi-a intensificat implicarea la Mercedes prin cumpărarea unor acţiuni, la începutul acestui an, pentru a deveni sponsor major şi partener tehnic.

Mercedes mai trebuie să decidă ce se va întâmpla cu o proporţie de 10% din acţiuni, deţinută de Niki Lauda şi s-ar putea ca Ineos să intervină şi să le cumpere pentru a-şi consolida angajamentul. Mai mult, nu este imposibil ca Mercedes (care deţine 60 la sută din echipă) sau Wolff (care deţine 30 la sută) să îşi vândă, de asemenea, o parte din portofoliul lor.

Mercedes a refuzat să explice dacă un astfel de scenariu ar putea să se desfăşoare sau nu.

"Vă rugăm să înţelegeţi că nu comentăm zvonuri şi speculaţii", a spus un purtător de cuvânt al Mercedes.

Ineos, în principal o companie chimică, este cea mai mare firmă privată din Marea Britanie, iar în 2018 a înregistrat un profit înainte de impozitare de două miliarde de lire sterline.

În 2021, Ineos va lansa un SUV 4x4, Grenadier, primul proiect de acest fel al englezilor.

Cu cel mai mare buget, aproximativ 20 de milioane de lire sterline pe an (aproape 22 de miloane de euro), Ineos are cea mai puternică echipă din ciclism.

Mercedes a revenit cu echipă în Formula 1 în 2010, când a cumpărat Brawn GP. Din 2014, Mercedes a câştigat toate titlurile mondiale, atât la constructori, cât şi la piloţi.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele