Ultima oră
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?” Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?”
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin

Ionuţ Radu, încotro? Cota portarului român s-a prăbuşit dramatic

Inter Publicat de Emanoil Ursache pe 13 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38291/19883432/1/ionut-radu-inter-a.jpg

Ionuţ Radu, liderul generaţiei României Under 21 care a jucat semifinalele Campionatului European din 2019 şi a calificat echipa naţională la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani, nu traversează deloc cea mai bună perioadă a carierei sale, iar acest lucru este vizibil şi în cota sa de piaţă.

Site-ul de specialitate Transfermarkt îl estimează pe Radu la ”doar” şapte milioane de euro. Desigur, cota nu este deloc una rea pentru un portar român la doar 23 de ani. Problema este că în perioada în care era titular la Genoa, unde a strâns 52 de meciuri oficiale în toate competiţiile, Ionuţ Radu era evaluat de acelaşi site la 15 milioane de euro, deci mai mult decât dublu din prezent.

Fără îndoială, împrumutul la Parma din ianuarie 2020, în care nu a prins niciun minut, până în august 2020, când a revenit la Inter Milano, şi-a spus cuvântul în acest regres. Evident, statutul de rezervă permanentă a mult mai experimentatului Samir Handanovic (36 de ani), considerat drept unul dintre cei mai buni portari din istoria recentă a Serie A, a contribuit şi mai mult la căderea cotei lui Radu.

Cea mai gravă, însă, pentru omul de la care se aşteaptă să fie noul zid din poarta României nu este prăbuşirea cotei sale în opinia Transfermarkt, care rămâne totuşi un criteriu orientativ statistic, chiar dacă vorbim despre cel mai cunoscut site de acest profil.

Presa din Italia scrie că Inter îi caută înlocuitor lui Handanovic, care îşi arată limitele vârstei în acest sezon, iar oficialii ”nerazzurri” nu se gândesc să îi acorde credit omului pe care îl au pe banca de rezerve şi chiar ei l-au crescut. Pentru postul de titular, şefii lui Inter vor să îl transfere pe Juan Musso (26 de ani), de la Udinese, care ar solicita 30 de milioane de euro pentru goalkeeper-ul cu care mai are contract până 2023.

Situaţia lui Ionuţ Radu, unul dintre cei mai promiţători jucători din fotbalul românesc, continuă astfel să treneze sub semnul incertitudinii. Iar dacă portarul român va mai rămâne mult timp rezervă, s-ar putea ca un talent esenţial României, mai ales după retragerea lui Ciprian Tătăruşanu, dar nu numai, să se risipească. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Inter

Ultimele articole Toate articolele