Ultima oră
NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO
S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar
Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza
O nenorocire nu vine niciodată singură! Fratele unui star din NBA a fost suspendat pe viaţă, iar altul a fost condamnat la închisoare cu executare O nenorocire nu vine niciodată singură! Fratele unui star din NBA a fost suspendat pe viaţă, iar altul a fost condamnat la închisoare cu executare
Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia
Gabi Tamaş revine pe teren Gabi Tamaş revine pe teren

Irina Giurgiu, despre lupta cu prejudecăţile: ”N-a fost uşor să fiu prima femeie care participă la licenţa PRO”

Echipa nationala Publicat de Emanoil Ursache pe 30 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20149831/1/1619771988090.jpg

Irina Giurgiu, prima femeie din România care a obţinut licenţa UEFA Pro, a mărturisit cum s-a confruntat cu prejudecăţile discriminatorii referitoare la priceperea femeilor la fotbal.

Irina a început cursurile cu timiditate, din cauza comentariilor negative cu care s-a întâlnit, însă a avut norocul ca în grupa ei să întâlnească oameni educaţi, care au tratat-o egal ca pe orice alt antrenor.

Chiar selecţionerul Mirel Rădoi, despre care spune ca a fost unul dintre fotbaliştii ei preferaţi şi este antrenorul ei preferat acum, a ajutat-o pe Irina cu sfaturi pe care le-ar putea implementa şi la naţionala feminină.

”La început, am intrat timid în această grupă. N-a fost uşor să fiu prima femeie care participă la licenţa PRO. Toate privirile erau asupra mea şi mulţi se întrebau ce caut acolo, spuneau că sunt prea tânără, că am pile. Cei din exterior spuneau asta, nu cei de acolo (n.r - de la cursuri). Am avut norocul să am colegi educaţi. M-au tratat ca pe un antrenor care vrea să înveţe, nu ca pe o fată care n-are ce căuta la fotbal. M-am simţit apreciată şi m-au ajutat foarte mult.

Sunt o persoană care pune întrebări. Am avut tot timpul discuţii, aveam întrebări, iar ei mă ajutau de fiecare dată cu răspunsuri. I-am cerut sfaturi lui Mirel Rădoi pentru a le implementa şi noi, la fete. I-am cerut sfaturi legate de planificare, de cum selecţionează jucătorii. Rădoi e o persoană foarte organizată. A fost unul dintre jucătorii mei preferaţi, iar în acest moment e antrenorul meu preferat.”, a declarat Irina Giurgiu pentru GSP.

Irina Giurgiu a dobândit licenţa UEFA B în 2016, iar peste doi ani a obţinut licenţa UEFA A. Antrenoarea secundă de la echipa naţională feminină a României a devenit la începutul acestui an prima femeie care are licenţa UEFA Pro.  

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri