Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Jablonec - CFR Cluj 1-0. Gafa lui Bălgrădean şi eliminarea lui Camora au "rupt" meciul. Campioana României, ultima în grupa de Conference League

CFR Cluj Publicat pe 16 sep 2021
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20396511/2/r2.png


CFR Cluj a început cu stângul grupele Conference League 2021/2022. Campioana ultimelor patru sezoane a pierdut cu Jablonec, 0-1, după un penalty comis de Camora, care a fost şi eliminat, ca urmare a unei gafe a lui Cristi Bălgrădean.
 
Început greu, cu o mare ocazie a lui Plestil, care a şutat peste poartă din poziţie de singur cu Bălgrădean (6). Continuare şi mai grea, cu Bălgrădean nevoit să respingă şuturile lui Pilar (20) şi Zeleny (22), de fiecare dată prin reflexe remarcabile. Şi start de repriză secundă dezastruos: ieşire greşită a lui Bălgrădean, henţ intenţionat al lui Camora, roşu pentru căpitan şi penalty pentrur gazde. Cum Pilar (52) nu a greşit de la punctul cu var, locul 11 din Cehia a ajuns să conducă liderul României şi să aibă un om în plus.
 
O situaţie aproape imposibil de gestionat, dar care se putea schimba în minutul 65, când Bouhenna, din centrarea lui Bordeianu, a şutat tare, dar pe direcţia lui Honus, care a respins cu greu. Apoi cehii au închis jocul, având la unison prima victorie din istorie pe teren propriu în grupele unei competiţii europene. Una care a şi venit, în ciuda unei ocazii mari ratate de Costache, în minutul 90+5, la o apariţie excelentă pe bara a doua, dar terminată cu o reluare dezamăgitoare, pe lângă poartă.
 
Jablonec - CFR s-a terminat 1-0, scor care aruncă echipa din Gruia pe ultimul loc al grupei, Randers şi Alkmaar terminând la egalitate, scor 2-2. Etapa următoare se joacă Alkmaar - Jablonec şi CFR - Randers, meci pe care clujenii sunt obligaţi să-l câştige!

LIVE TEXT | Jablonec - CFR Cluj 1-0 (Pilar pen. 52)

  • JABLONEC: Honus - Holik, Kubista, Zeleny, Krob - Plestil (Martinec 77), Houska (Vanicek 88), Povazanec, Kratochvil, Pilar (Malinsky 76) - Dolezal (Nespor 76)
  • Rezerve: Vajner, Hruby - Hubschman, Smejkal, Surzyn, Haitl
  •  
  • CFR CLUJ: Bălgrădean - Cr. Manea, Burcă, Cestor,   Camora - Deac (Boateng 61), Bordeianu, Culio (Bouhenna 55) - Omrani (Păun 80), Debeljuh, Petrila (Costache 62)
  • Rezerve: Cristiano, Hindrich - Ciobotariu, Gîdea, Fica, Fl. Ştefan, Haiduc
Minutul 90+5: Ocazie CFR! Omrani prelungeşte pe spate, Costache apare la prima bară, dar ratează de puţin colţul lung!

Minutul 80: Dan Petrescu şi ultima încercare de revitalizare a jocului ofensiv: iese Debeljuh, intră Păun.

Minutul 77: CFR încearcă, timid, să ajungă la poarta adversă, dar acelaşi Bouhenna trage peste de la marginea careului mic. Randers - Alkmaar e 2-2, scor la care campioana României ocupă ultimul loc în grupă.

Minutul 65: Ocazie imensă a CFR-ului! Bordeianu bate excelent o lovitură liberă, Bouhenna apare nemarcat şi reia puternic, dar Honus are o intervenţie excepţională şi respinge.

Minutul 59: Altă ocazie a cehilor! Holik a centrat din dreapta, Plestil a apărut la finalizare, dar a ratat execuţia dintr-o poziţie bună.

Minutul 55: Petrescu schimbă cu Bouhenna în locul lui Culio.

Minutul 52: GOL JABLONEC! Pilar execută sigur, în stânga lui Bălgrădean, şi deschide scorul fără emoţii.

Minutul 50: PENALTY PENTRU JABLONEC, CAMORA E ELIMINAT! Bălgrădean iese pe sub minge la o centrare din stânga, Camora e păcălit, apoi pune mâna intenţionat pe balonul care se ducea în poartă: cartonaş roşu şi lovitură de la 11 metri!

Minutul 48: Petrila ajunge în poziţie bună de şut, trage cu interiorul, dar fără forţă şi plasament.

Minutul 46: Începe repriza a doua, fără ca Dan Petrescu să facă vreo modificare în echipa de start.

Minutul 45+1: Pauză în Cehia. Repriza se termină cu o lovitură liberă pe care Kratochvil o trimite în zid, dar şi cu impresia că CFR e dominată de o echipă aparent modestă.

Minutul 39: Omrani trage puternic de la distanţă, după o lovitură liberă, însă trimite puţin pe lângă poartă.

Minutul 37: Kratochvil reia cu capul din careul CFR-ului, dar o face prea moale pe direcţia lui Bălgrădean. Între timp, Alkmaar preia conducerea pe terenul lui Randers, scor 2-1.

Minutul 35: Emoţii cu Omrani. Francezul de origine algeriană se întinde după o minge pe care o recuperase în terenul advers, rămâne cu glezna în gazon, apoi are nevoie de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.


Minutul 32: Prima şansă a CFR-ului: Petrila centrează din corner, Omrani reia cu capul, mingea e deviată de adversarul din duelul aerian şi se duce peste poartă.


Minutul 30: În timp ce CFR e dominată şi nu a contat ofensiv în prima jumătate de oră, Randers - Alkmaar e 1-1. Olandezii au deschis scorul prin Clasie (24), dar danezii au egalat prin Piesinger (27).


Minutul 22: Din nou Bălgrădean! Un corner de pe dreapta duce mingea la Zeleny, care trage puternic din careu, dar Bălgrădean se întinde şi respinge în lateral.


Minutul 20: Ocazie a cehilor! Manea respinge greşit o minge, Pilar şutează din vole, iar Bălgrădean respinge de la colţul scurt, chiar de lângă bară.


Minutul 17: Tot cehii sunt periculoşi! Mingea sare periculos dintr-un duel aerian Burcă-Dolezal, dar Zeleny nu ajunge pentru a o împinge în poartă, din câţiva metri.


Minutul 9: Burcă dă pe lângă minge şi îi pune pe contraatac pe cehi, dar Manea respinge în corner o centrare care părea periculoasă şi evită pericolul.


Minutul 6: Plestil are prima ocazie a meciului, dar şutează peste poartă din poziţie bună.


22:00: Start joc în Cehia!


Ardelenii de la CFR au traversat o perioadă puţin agitată, mai ales după eliminările succesive din Champions League şi Europa League. Înfrângerea care a pus capac a
fost împotriva sârbilor de la Steaua Roşie Belgrad, care i-a şi trimis de altfel în noua competiţie 
Conference League. 

Dan Petrescu a fost numit noul antrenor al acestora, după ce Marius Şumudică a fost demis. Pe langă acesta, fostul arbitru Cristi Balaj a fost numit drept noul preşedinte al clubului din Gruia. Neluţu Varga a plătit şi restanţele salariale către jucători, în cursul zilei de ieri. 

„Feroviarii” încep astăzi o nouă aventură, împotriva lui Jablonec. Cehii trec printr-o perioadă nefastă, ocupând abia locul 11 după primele 7 etape, în campionat. Au bifat doar două victorii. 

Nu au mai existat dueluri anterioare între cele două formaţii.

Declaraţiile lui Dan Petrescu, înaintea duelului cu Jablonec 

Jablonec e o echipă puternică şi bine organizată, cu un antrenor experimentat (n.r. - Petr Rada), care e de mult timp aici, din 2018 aici, mai rar aşa continuitate. Am văzut aproape toate meciurile lor. N-am descoperit prea multe puncte slabe. 

Ei au mai multe avantaje. Au câştigat în ultima etapă, noi am pierdut. Apoi, noi avem foarte mulţi accidentaţi, iar ei nu au absenţi. Au şi mulţi jucători de naţională. Iar campionatul din Cehia e mult peste cel din România. De asemenea, naţionala lor este peste a noastră

Dar sunt convins că jucătorii noştri vor da totul în acest meci de debut în Conference League. Ne dorim să câştigăm, dar jucăm în deplasare şi nu ne-ar supăra un egal, însă nu vom intra pe teren cu gândul la o remiză”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă. 

Jablonec - CFR Cluj, echipe probabile: 

JABLONEC: 1. Hanuš - 4. Holík, 27. Kubista, 12. Zelený, 16. Krob - 7. Považanec - 24. Pleštil, 8. Houska, 17. Kratochvíl, 6. Malínský - 15. Doležal 
Rezerve: 30. Hrubý, 2. Vaníček, 3. Hübschman, 5. Štěpánek, 14. Smejka, 22. J. Martinec, 23. Surzyn, 26. Nešpor, 28. Haitl 
 
CFR CLUJ: 34. Bălgrădean - 4. Cr. Manea, 3. Burcă, 92. Cestor, 45. Camora - 8. Sigurjonsson, 37. Bordeianu, 19. Culio - 10. Deac, 22. Debeljuh, 27. Petrila 
Rezerve: 23. Cristiano, 7. Păun, 9. Omrani, 18. V. Costache, 21. A. Boateng, 23. D. Ciobotariu, 29. Bouhenna, 75. Gâdea, 96. Fl. Ştefan 
Absenţi: Susic, Grahovac, Alibec (accidentaţi) 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele