Ultima oră
Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice
Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”

Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”
CFR Cluj nu se joacă! Un titular de la FCSB e dorit pentru ca Dan Petrescu să facă un super lot CFR Cluj nu se joacă! Un titular de la FCSB e dorit pentru ca Dan Petrescu să facă un super lot
Universitatea Craiova, măcinată de accidentări! Favoritul lui Rotaru ar putea lipsi tot sezonul Universitatea Craiova, măcinată de accidentări! Favoritul lui Rotaru ar putea lipsi tot sezonul
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 1-0, în direct la Prima Sport 1! Omondi deschide scorul VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 1-0, în direct la Prima Sport 1! Omondi deschide scorul
Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie

Joc şters, obiectiv atins. Irlanda de Nord - România 1-1. ”Tricolorii” ajung în urna a doua valorică, după un gol izbăvitor al lui Bicfalvi şi ajutaţi de Serbia

Echipa nationala Publicat de Daian Cutu pe 18 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/19596407/1/rom-irldn.jpg

  • România termină la egalitate în Irlanda de Nord, scor 1-1. După o primă repriză extrem de săracă în faze de poarte, adversarii au deschis scorul prin Boyce, după o gravă eroare de marcaj. În cele din urmă, golul izbăvirii a venit de la Bicfalvi, care a înscris pentru prima dată la echipa naţională, într-un moment vital
  • ”Tricolorii” sunt în urna II a preliminariilor Campionatului Mondial, după ce Serbia a dispus de Rusia, cu scorul de 5-0.
  • În grupa de Liga Naţiunilor încheiem pe locul al treilea. Norvegia cu o echipă improvizată este egalată de Austria în minutul 90+5. Scorul final a fost 1-1.

Irlanda de Nord - România 1-1 (Boyce 57 / Bicfalvi 81)

Echipele de start:

  • Irlanda de Nord: Farrell - Ballard, J. Evans, Cathcart - Kennedy, McNair, Smith, McCann, Dallas - Magennis, Boyce
  • Rezerve: McGovern, Hazard - C. McLaughlin, Lewis, Flanagan, Galbraith, R. McLaughlin, Washington, Whyte
  •  
  • România: Tătăruşanu - Nedelcearu, Cristea, Toşca - Creţu, Marin, Nistor, Camora - Man, Alibec, Tănase
  • Rezerve: Bălgrădean, Lazar - Mitrea, Puşcaş, Maxim, Ganea, Mogoş, Albu, Ţîru, Bicfalvi, Manea, Băluţă

 

Minutul 90+3: Fluier final la Belfast! România ”smulge” o remiză în Irlanda de Nord.

Minutul 87: Ultimele schimbări la echipa României. Ganea şi Băluţă intră, iar Tănase şi Alibec ies.

Minutul 81: Acţiune în banda dreaptă. Nistor şi Mogoş plimbă mingea, care ajune la Camora, care pasează la Tănase. Fotbalistul de la FCSB trimite o centrare, iar Bicfalvi înscrie cu stângul din interiorul careului. Este primul gol la naţională pentru fotbalistul de la Ural.

Minutul 79: Încă o dublă schimbare la McLaughlin şi Galbraith intră, în locurile lui Magennis şi Smith.

Minutul 76: Bicfalvi îi aşează perfect o minge lui Răzvan Marin, iar fotbalistul lui Cagliari şutează foarte bine de la 20 de metri, portarul nord-irlandez respinge în corner spectaculos.

Minutul 75: Mutările lui Rădoi dau roade. România presează şi este aproape de careul advers, dar toate mingile se blochează la limita careului.

Minutul 74: Schimbare ofensivă la echipa României. Intră Bicfalvi în locul lui Toşca.

Minutul 72: Maxim cere henţ la un balon pe care Cathcart l-ar fi atins cu mâna în careu. Arbitrul nu dictează nimic.

Minutul 66: Dublă schimbare şi la nord-irlandezi. Intră Lewis şi Washington, ies Kennedy şi Boyce, marcatorul golului.

Minutul 64: Mirel Rădoi face două schimbări: Mogoş în locul lui Creţu şi Maxim îl schimbă pe Man.

Minutul 63: Înlănţuire de pase a nord-irlandezilor. McCann este scăpat din marcaj şi trage tare din interiorul careului lăsat liber, balonul se duce pe lângă portă.

Minutul 61: Ocazie mare România! Centrare de pe partea dreaptă, portarul Farrell iese complet greşit, iar mingea îl loveşte în cap pe Cristea, care nu era pregătit să lovească corect.

Minutul 59: Boyce este faultat de Man. Irlanda de Nord are o lovitură liberă de la 25, McNair trage puternic în zid.

Minutul 57: GOL Irlanda de Nord! Creţu respinge în corner de lângă Boyce. McNair trimite surprinzător, Boyce se demarcă şi înscrie al doilea său gol la echipa naţională.

Minutul 55: Primele 10 minute din actul secund aparţin nord-irlandezilor, care plimbă mingea în zona careului nostru, fără a crea mari ocazii.

Minutul 46: A început repriza secundă. Nicio schimbare la pauză.

Minutul 45+1: Pauză la Belfast. 0-0, după o repriză extrem de săracă în spectacol. România urcă în urna II pentru Campionatul Mondial. Serbia conduce Rusia la pauză cu un incredibil 4-0.

Minutul 43: Magennis centrează de pe partea stângă, Boyce sare de lângă Toşca şi trimite cu capul. Mingea este uşor deviată în corner.

Minutul 37: Alibec se resimte după un contact cu Ballard. Atacantul acuză dureri, dar poate continua.

Minutul 35: Nedelcearu urcă pe partea stângă şi îi trimite lui Man, care centrează în careu la Tănase, care şutează în blocajul lui Smith.

Minutul 30: Prima jumătate de oră se încheie fără niciun şut periculos pe poartă!

Minutul 28: Răzvan Marin bate pe jos. Denis Alibec luftează peste minge, iar faza se termină.

Minutul 27: Corner pentru România. Tănase trage în forţă de la 25 de metri, iar defensiva adversă respinge.

Minutul 25: Ploaia se înteţeşte tot mai tare la Belfast. Terenul e greoi, dar încă se prezintă acceptabil.

Minutul 8: Fază prelungită a ”tricolorilor”. Dennis Man trage dintre doi adversari de la limita careului. Mingea este una destul de uşoară pentru portarul Farrell.

Minutul 5: Nistor încercă o diagonală de la 60 de metri pentru Tănase. Dar fotbalistul celor de la FCSB nu poate recepţiona balonul trimis prea puternic, după ce s-a desprins uşor dintre fundaşii adverşi.

Minutul 2: Nord-Irlandezii au o şansă bună de gol. Camora reuşeşte să îl blocheze pe Ballard, care a recepţionat excelent o minge de pe partea stângă, după o lovitură liberă periculoasă.

Minutul 1: A început partida! S-a ţinut un moment de reculegere pentru victimele de la Piatra-Neamţ. La Belfast este o vreme urătă, plouă mărunt, iar temperatura este scăzută.

--------------------------------------------------------

  • Irlanda de Nord - România, miercuri, ora 21:45, live text pe looksport.ro

UPDATE | Naţionala României va evolua în echipament de culoare galbenă la meciul cu Irlanda de Nord, programat la Belfast, în această seară, de la ora 21.45.

Potrivit frf.ro, România va juca în tradiţionalul echipament galben complet, în vreme ce gazdele vor evolua în tricou verde, şort alb şi jambiere verzi.

Numărul exact de spectatori care vor asista din tribune la meci este de 1.060 fani împărţiţi în cele 2 peluze şi la tribuna II.


Naţionala României de fotbal este la un singur meci de încheierea celui de al doilea sezon din istorie în Liga Naţiunilor. Urmează un meci complicat, la Belfast, contra celor din Irlanda de Nord.

Partida din tur s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după ce echipa lui Mirel Rădoi a dominat copios partida, şi-a creat o sumedenie de ocazii şi a avut posesia, dar adversarii au egalat pe final, într-un moment în care am lăsat garda jos fiind surprinşi de o acţiune înghegată a nord-irlandezilor, care în rest nu au ameninţat poarta lui Tătăruşanu.

Putem termina pe locul secund

Chiar dacă va pierde meciul cu România cu 3-0, Norvegia are şanse să câştige grupa din Liga Naţiunilor, dacă va învinge Austria la o diferenţă de cel puţin două goluri. În prima confruntare, Austria s-a impus în Norvegia cu 2-1.

Nordicii au o misiune grea, întrucât au fost nevoiţi să schimbe lotul, iar starurile Haaland&Odeegard nu vor fi miercuri pe teren, în loc fiind aduşi o sumedenie de fotbalişti din campionatul intern, fără experienţă internaţională prea mare.

România este obligată să câştige pentru a profita de sincopa norvegiană, Austria deşi s-a chinuit duminica trecută cu Irlanda de Nord arată un joc ofensiv solid şi o defensivă bine închegată, care e puţin probabil să cedeze şefia grupei.

Caută cu disperare prima victorie din grupă

Irlanda de Nord are un singur punct, cel din primul meci cu România, în care au reuşit să smulgă o remiză pe final. Selecţionerul Ian Baraclough a declarat la conferinţa de presă premergătiare partidei că jucătorii merită un succes şi că pregăteşte foarte bine această partidă

"Au apărut multe semne de întrebare privind această grupă, după ce s-a întâmplat ieri (n.a. – anularea meciului România – Norvegia). Cred că am avut o mentalitate bună contra Austriei. Ei se aşteptau să fim demotivaţi, dar băieţii au arătat ce pot. În unele momente, am jucat excelent, am fost greu de străpuns în apărare. Am văzut multe lucruri pozitive în această seară. Sunt dezamăgit că n-am obţinut şi un rezultat bun. Sunt dezamăgit şi de arbitraj, n-ar trebui să se întâmple astfel de lucruri la acest nivel.

Vrem să încheiem acest program din toamnă într-o notă pozitivă. Dacă vom învinge România, vom avea şansa să rămânem la acest nivel în Liga Naţiunilor. Şi cred că acest grup de jucători merită. Trebuie să ne recuperăm şi să ne pregătim bine pentru meciul cu România", a spus Ian Baraclough, selecţionerul Irlandei de Nord.

Miza e urna a doua valorică

Calculele s-au simplificat după rezultatele de duminică seară! Serbia şi Turcia sunt sigure de prezenţa în urna a doua la tragerea la sorţi de pe 7 decembrie 2020, iar Slovacia şi Rusia sunt singurele două naţionale pe care le putem prinde din urnă. Chiar dacă suntem la egalitate cu Irlanda, două victorii, cu Norvegia şi Irlanda de Nord, ne duc automat peste ei, care mai au un singur meci de jucat (cu Bulgaria).

Clasamentul în acest moment:    

Slovacia - 1479
Rusia - 1469
------------------
Irlanda - 1458
România - 1458
Norvegia - 1456

Cele două scenarii în care prindem urna a doua:

  •     1. Obţinem victorie la masa verde cu Norvegia, învingem Irlanda de Nord şi Cehia bate Slovacia, caz în care noi am avea 1473 de puncte, iar slovacii ar rămâne cu 1471.
  •     2. Obţinem victorie la masa verde cu Norvegia, învingem Irlanda de Nord şi Rusia nu învinge Serbia, caz în care nu vom avea emoţii în a-i depăşi pe ruşi. Mai mult, prindem urna a doua şi cu un egal la Belfast, cu condiţia ca Serbia să învingă Rusia.

Palmares negativ cu viitoarea adversară

România a întâlnit Irlanda de Nord de 7 ori. Palmaresul este unul negativ, 3 eşecuri, 2 victorii şi două remize. Prima confruntare a fost în 1984, în preliminariile Cupei Mondiale, atunci cedam cu 3-2.

Prima victorie a venit în 2006, într-un meci amical, scor 2-0. Marcatori erau doi jucători de la Rapid: Mugurel Buga şi Daniel Niculae.
 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri