Ultima oră
FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare
Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor! Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor!
Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească” Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească”
Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat” Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat”
Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne
Plecarea lui Hagi de la Farul a fost anunţată, iar ”Regele” recunoaşte: ”Am declarat că mi-aş dori să antrenez şi o altă echipă.”
Plecarea lui Hagi de la Farul a fost anunţată, iar ”Regele” recunoaşte: ”Am declarat că mi-aş dori să antrenez şi o altă echipă.”

Jocurile Olimpice | Americanca Simone Biles s-a retras din competiţia pe echipe, din cauza unei accidentări. Rusia a câştigat medaliile de aur

JO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 27 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20318791/1/profimedia-0623626075.jpg

Cvadrupla campioană olimpică la gimnastică Simone Biles s-a retras, marţi, din finala pe echipe de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Biles a invocat o accidentare la sărituri, prima probă în care a concurat. Titlul olimpic pe echipe la gimnastică feminină a revenit Rusiei, urmată pe podium de SUA şi Marea Britanie.

Rusia a acumulat 169.528 puncte, cu care a obţinut aurul olimpic, iar pe podium au mai urcat SUA (166.096) şi Marea Britanie (164.096).

De această dată sub titulatura ROC (Comitetul Olimpic Rusia), rusoaicele obţin primul titlu olimpic după perioada Uniunii Sovietice. Alte 9 medalii de aur pe echipe au fost cucerite de Uniunea Sovietică, între 1952-1988, iar al 10-lea, în 1992, din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Accidentarea lui Simone Biles (24 de ani) a fost o pierdere grea pentru SUA. Biles a fost notată cu 13.766 la sărituri, apoi s-a retras pentru a primi îngrijiri medicale, revenind bandajată la piciorul drept. Gimnasta s-a echipat în trening, iar SUA au continuat în a doua rotaţie la paralele fără Biles.

Simone Biles este cvadruplă campioană olimpică în 2016, cu echipa, la individual-compus, sărituri şi sol.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, este singura gimnastică care s-a calificat în toate cele patru finale pe aparate şi în cea la individual-compus, dar rămâne de văzut dacă va mai putea concura pentru medalii.

Echipa SUA a ratat şansa de a depăşi România la numărul medaliilor de aur în concursul pe echipe şi rămân ambele cu câte trei. Americancele au dominat gimnastica mondială începând cu 2012.

Finala feminină la individual-compus va avea loc joi, iar finalele pe aparate între 1 şi 3 august. România va fi reprezentată de Larisa Iordache, în finală la bârnă, însă sportiva din România se confruntă cu probleme medicale.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele