Ultima oră
Fotbalul din Malaysia, în alertă după atacurile deosebit de grave asupra jucătorilor Fotbalul din Malaysia, în alertă după atacurile deosebit de grave asupra jucătorilor
Mihai Rotaru, declaraţie de senzaţie despre Dan Petrescu: „Să ne dea şi nouă lapte” Mihai Rotaru, declaraţie de senzaţie despre Dan Petrescu: „Să ne dea şi nouă lapte”
Luis Enrique, după eliminarea din semifinalele UEFA Champions League: „Fotbalul este uneori nedrept” Luis Enrique, după eliminarea din semifinalele UEFA Champions League: „Fotbalul este uneori nedrept”
Pleacă Mitriţă de la Universitatea Craiova? Mihai Rotaru a făcut anunţul: „Există o ofertă bună” Pleacă Mitriţă de la Universitatea Craiova? Mihai Rotaru a făcut anunţul: „Există o ofertă bună”
Torţa olimpică, întâmpinată miercuri la Marsilia cu fast şi în condiţii stricte de securitate Torţa olimpică, întâmpinată miercuri la Marsilia cu fast şi în condiţii stricte de securitate
Nu e Mircea Lucescu! Dan Şucu pregăteşte bomba momentului pe banca Rapidului! Antrenorul legendar care ar putea ajunge în Giuleşti Nu e Mircea Lucescu! Dan Şucu pregăteşte bomba momentului pe banca Rapidului! Antrenorul legendar care ar putea ajunge în Giuleşti

Jocurile Olimpice: Ministrul francez al Sănătăţii asigură că serviciile de urgenţă vor funcţiona normal în timpul competiţiei

JO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 8 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21551550/1/jo.jpg

Serviciile de urgenţă din spitale vor funcţiona normal pe durata Jocurilor Olimpice, a asigurat, duminică, ministrul francez al Sănătăţii, Frédéric Valletoux, informează Le Parisien.

"Sistemul de sănătate este pregătit pentru Jocurile Olimpice", a afirmat el, precizând că au fost luate în considerare "toate scenariile" de criză.

"Personalul sanitar este dispus să răspundă prezent în această perioadă, aşa cum o face întotdeauna", a declarat ministrul, în contextul în care spitalele şi clinicile private au anunţat "o grevă totală" începând cu 3 iunie. "La 24 aprilie, mă voi întâlni cu Amélie Oudéa-Castéra (ministrul Sportului) şi cu toţi cei implicaţi în aspectele sanitare ale organizării Jocurilor Olimpice şi Paralimpice pentru a face un bilanţ al situaţiei", a anunţat el. "Dar pot deja să constat că sistemul de sănătate este pregătit de JO".

Potrivit ministrului, va fi posibil să se menţină activitatea normală a serviciilor de urgenţă - la 100% - în această perioadă: "Toată lumea este pe poziţii", "organizaţiile sunt pregătite, programele au fost întocmite".

"O policlinică dedicată sportivilor este în curs de amenajare în Satul Olimpic, cu toate echipamentele şi personalul necesar", a explicat el. În cazul în care sunt necesare îngrijiri mai complexe, "au fost identificate trei unităţi: Georges-Pompidou (Paris XVe) pentru delegaţiile olimpice, Hôpital Avicenne (Bobigny) pentru jurnalişti şi Hôpital Bichat (Paris XVIIIe) pentru sportivi".

 

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele