Ultima oră
VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane
CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin
Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău
Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie
VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj

Jucătorul important "distrus" prin "metoda Becali" în doar cinci luni: a venit ca o vedetă, pleacă pe uşa din dos! Suma de transfer şi cele trei etape ale declinului

Superliga Publicat pe 31 iul 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19437589/3/gb.jpg


Transferurile lui Alexandru Buziuc şi Sergiu Buş şi atitudinea publică a lui Gigi Becali indică finalul unui nou episod al serialului "jucător important, capăt de linie la FCSB". Adi Petre, 22 de ani, fost concurent al lui George Puşcaş pentru rolul de titluar al naţionalei Under 21, are şanse mici să mai joace în echipa lui Toni Petrea sezonul viitor. Asta la doar câteva luni de la un transfer care se anunţa spectaculos, după un singur gol din acţiune în 12 meciuri şi o jumătate de stagiune foarte complicată.
 
Adus în februarie de la Esbjerg, din Danemarca, pentru 500.000 de euro şi un salariu de 17.000 de euro lunar, Adi Petre trebuia să fie lovitura iernii pentru FCSB, dar vara îl prinde într-o situaţie la care nu se gândea. Becali nu a plătit încă jumătatea de milion, Esbjerg a câştigat procesul la FIFA, Petre mai are doar un an de contract, dar patronul de la FCSB l-a anunţat deja că trebuie să plece. Pentru doar 300.000 de euro, sumă comunicată impresarului: "Ce putem să facem cu Petre? Mai avem contract cu el. M-a sunat impresarul şi m-a întrebat cât vreau pe Petre, i-am zis că vreau 300.000. Eu am dat 500.000 şi îl dau cu 300.000", a declarat Becali, pentru ProSport, zilele trecute.

Distrugerea unui jucător în trei etape

  • 1. Ratarea care nu a fost a lui :)

Petre nu a fost adus la FCSB la insistenţele lui Becali, motiv pentru care a şi primit un contract pe doar un an şi jumătate, spre deosebire de Buş, noul preferat al patronului, care a semnat pe trei sezoane. Iar lanţul de iubire s-a rupt la finalul meciului cu CFR, când, în opinia lui Becali, Petre nu a demonstrat instinctul de atacant necesar pentru a marca golul egalizator, în prelungiri, la faza la care s-a accidentat Nedelcu: "Dacă aveam atacant la ultima fază, la pasa către Nedelcu, dădeam gol. Petre trebuia să fie acolo, s-o bage în poartă. Bagă alunecare! Ce mai vrei? Moruţan lui Petre i-a dat-o, dar Petre nu a vrut s-o ia. Dacă aluneca, dădea gol", spunea Becali, imediat după meci.

  • 2. Minute cu porţia

Imediat, vârful a mai prins doar 24 de minute cu Gaz Metan Mediaş, a fost schimbat la pauză cu Astra, U Craiova şi Gaz Metan şi, în 12 meciuri, nu a strâns niciunul ca integralist. Cel mai mult a stat pe teren cu Dinamo, 3-0 în Cupă, când a prins 72 de minute. Un mesaj cât se poate de clar din lojă că Petre nu e, pentru Becali, vârful atât de aşteptat.
  • 3. Lovitură în moral: anunţat rezervă sezonul viitor

La prezentarea lui Sergiu Buş, fostul vârf de la Esbjerg a fost trecut pe linie moartă "din pix". Becali a vorbit frumos despre atacantul adus de la Gaz Metan Mediaş şi i-a garantat postul de titular: "Sergiu Buş e genul de atacant care mie îmi place, nu am mai avut până acum un asemenea jucător. Mobil, execuţie, dă bine cu capul, viteză şi forţă. E un jucător care va intra bine în combinaţie cu Man şi cu Florinel Coman", spunea latifundiarul din Pipera.

Cifrele InStat îi dau dreptate lui Becali

Din păcate pentru Petre, cifrele companiei InStat, care monitorizează evoluţiile fiecărui jucător din Casa Liga 1, nu sunt de partea sa. Ba mai mult, concluzia este că atacantul de 22 de ani a fost cel mai slab jucător al FCSB-ului în acest sezon. Dintre jucătorii cu cel puţin zece partide bifate, Petre are cel mai mic index, 222, sub Gnohere (223), Hora (224), Adi Popa (239) sau Moutinho (245). Are doar un gol din acţiune, încă unul din penalty şi doar o pasă decisivă.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19437589/2/ap.jpg

A cincea variantă sezonul viitor?

Cu Sergiu Buş dat de Becali ca sigur în centrul liniei de trei atacanţi, cu Buziuc adus deja ca variantă de rezervă în meciurile importante şi de backup în momentele în care Buş are nevoie de odihnpă cu Debeljuh, de la Hermannstadt, aflat pe lista FCSB-ului şi cu Tănase capabil să joace vârf fals, la nevoie, Petre poate fi considerat a cincea variantă pentru postul de titular. O postură la care atacantul nu se gândea anul trecut, când ajungea cu România până în semifinalele Campionatului European Under 21 din Italia şi San Marino.

Răchită şi Dragomir îl sfătuiesc să plece

Iar situaţia lui Petre a atras atenţia oamenilor din fotbalul românesc, care, la fel ca fanii, aveau mari aşteptări de la atacantul de 22 de ani. Primul caer a sesizat pericolul în care se află Petre a fost Dumitru Dragomir: "Când lui Gigi Becali i se pune pata pe un jucător nu se lasă până nu îl termină, iar dacă Petre nu a înţeles că Gigi îşi bate joc intenţionat de el, atunci îşi merită soarta. Trebuie să îşi ia viteză cât mai repede de la FCSB dacă vrea să îşi salveze cariera. Gigi nu ştie cum să îl facă să plece mai repede de la echipă. Dacă o să mai stea pe la Gigi Becali o să ajungă să fie trimis să se antreneze cu echipa a doua", a spus Dragomir.
 
La puţin timp de la declaraţia lui Mitică, Vivi Răchită a vorbit pe acelaşi ton: "Adi Petre este un atacant bun, peste media din Liga 1, şi, dacă i se dădeau mai multe minute, ca să aibă încredere în el, putea ieşi un atacant foarte bun. Ar face bine să caute alt mediu în care să se dezvolte. El va găsi un club la care să joace. Cea mai mare palmă pentru FCSB ar fi să-l vrea din nou, pe o sumă de trei sau patru ori mai mare", spunea şi fostul fundaş din Ghencea.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele