Ultima oră
FC Hermannstadt - CSC 1599 Şelimbăr se joacă sâmbătă, de la ora 12:30. Meciul este transmis de Look Sport FC Hermannstadt - CSC 1599 Şelimbăr se joacă sâmbătă, de la ora 12:30. Meciul este transmis de Look Sport
VIDEO ǀ Radu Drăguşin, debut în tricoul Sampdoriei. Fundaşul român, la al doilea meci din carieră în Serie A VIDEO ǀ Radu Drăguşin, debut în tricoul Sampdoriei. Fundaşul român, la al doilea meci din carieră în Serie A
"Sper să găsim un jucător care să execute penalty-uri mereu". Concluziile lui Reghecampf despre meciul cu Chindia şi ce spune despre închiderea stadioanelor "Sper să găsim un jucător care să execute penalty-uri mereu". Concluziile lui Reghecampf despre meciul cu Chindia şi ce spune despre închiderea stadioanelor
Mesajul Simonei Halep după eliminarea de la Kremlin Cup
Mesajul Simonei Halep după eliminarea de la Kremlin Cup
Banca a făcut diferenţa. Emil Săndoi intuia că U Craiova va câştiga în faţa Chindiei: ”Am avut ca rezerve numai copii. Am stat rău”   Banca a făcut diferenţa. Emil Săndoi intuia că U Craiova va câştiga în faţa Chindiei: ”Am avut ca rezerve numai copii. Am stat rău”
Şumudică, din nou victorios în Turcia! Şumudică, din nou victorios în Turcia!

Judoka din Algeria care s-a retras de la JO pentru a nu înfrunta un israelian, suspendat 10 ani

JO 2020 Publicat pe 14 sep 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20394228/1/twt.jpg


Judoka algerian Fethi Nourine, care s-a retras de la Jocurile Oliimpice după tragerea la sorţi care a arătat că era posibil să înfrunte un israelian, a fost suspendat 10 ani de Federaţia Internaţională de Judo.
 
De asemenea, forul internaţional l-a suspendat 10 ani şi pe antrenorul sportivului.
 
Cei doi sunt interzişi de la toate evenimentele şi activităţile IJF până la 23 iulie 2031. Ei vor putea face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.
 
La 23 iulie, Fethi Nourine a decis să se retragă din competiţie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a nu fi nevoit să înfrunte un adversar israelian pe partea sa de tablou. Nourine (-73 kg) urma să-l aibă ca adversar mai întâi pe sudanezul Mohames Abdalrasool, iar apoi, în caz de victorie, pe israelianul Tohar Butbul.
 
Nu este prima dată când Nourine se retrage dintr-o competiţie din această cauză. El a procedat la fel şi la Mondialele din 2019. 
 
La momentul retragerii, el declarase: "Am fost şocat când am văzut că tragerea la sorţi mă opunea unui judoka de ‘entitate sionistă’. Nu mă aşteptam, însă nu am ezitat să iau decizia de a mă retrage. Am luat decizia împreună cu antrenorul meu şi sunt mândru. Mă bucur că am înfuriat ‘entitatea sionistă’ şi că am primit mesaje de susţinere din lumea arabă. Această decizie mă onorează şi onorează statul algerian, pentru că preşedintele Abdelmadjid Tebboune a declarat că nu binecuvântăm normalizarea (relaţiei cu Israel) şi că susţinem cauza palestiniană”.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele