Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!

Krisţina Ţimanouskaia, sportiva care a refuzat să revină în Belarus după Jocurile Olimpice vrea să concureze pentru altă ţară

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 19 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20367179/1/tim.png

Sprintera belarusă Krisţina Ţimanouskaia, care a refuzat să revină în ţara sa după Jocurile Olimpice de la Tokyo, îşi doreşte să concureze pentru Polonia, ţara care i-a acordat viză umanitară.

Ţimanouskaia a anunţat că vrea să stea permanent în Polonia şi a făcut demersurile necesare pentru a obţine cetăţenia. De obicei, soluţionarea unor astfel de solicitări poate dura până la trei ani, însă sportiva speră ca în cazul său să se accelereze procesul, având în vedere circumstanţele speciale.

Ameninţată cu repatrierea cu forţa în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa, în urma unui diferend, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra atletă, în vârstă de 24 de ani, a plecat din Japonia în Polonia, ţară care i-a acordat o viză umanitară.

De teama de a nu ajunge la închisoare, în cazul în care s-ar fi întors în Belarus, Krisţina Ţimanuskaia a obţinut ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi o protecţie a poliţiei în timp ce s-a aflat pe Aeroportul Tokyo-Haneda. Ea s-a refugat, apoi, timp de două nopţi, la Ambasada Poloniei din capitala Japoniei, iar acum este în Polonia.

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele