Ultima oră
Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf” Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf”
Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024 Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024
Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO
Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona
Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă
All-season, avantaje şi dezavantaje All-season, avantaje şi dezavantaje

L'Equipe, despre Simona Halep: "În ciuda unei pauze foarte lungi, jucătoarea română continuă să-şi menţină ritmul succesului"

Simona Halep Publicat pe 16 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/19453174/2/halep.jpg

L'Equipe a scris, duminică, în ediţia sa online, după ce Simona Halep a câştigat Praga Open, că jucătoarea română continuă să-şi menţină ritmul succesului.

"La întoarcerea ei în circuit, după o atentă reflecţie şi după renunţarea la turneul de la Palermo, de la începutul lunii august, românca Simona Halep, numărul 2 mondial şi cap de serie numărul 1 la Praga, şi-a respectat rangul şi şi-a asumat perfect rolul de favorită. Ea a câştigat, duminică, turneul de la Praga, dominând-o pe belgianca Elise Mertens (locul 23 în lume) în două seturi şi în puţin peste o oră şi jumătate de joc (6-2, 7-5). Acesta este cel de-al XXI-lea titlu al carierei sale, al doilea la rând în 2020, după victoria ei de la Dubai... din februarie. În ciuda a peste cinci luni de întrerupere şi a unei pauze foarte lungi, jucătoarea română continuă să-şi menţină ritmul succesului. Este, de asemenea, primul turneu pe zgură câştigat de Halep de la încoronarea ei la Roland Garros, în 2018. Duminică, împotriva lui Elise Mertens, Halep a dominat cu destulă vioiciune schimburile. După un început de meci oarecum la aşteptare, în care şi-a pierdut serviciul la început, românca a preluat rapid firul meciului, impunând ritmul de pe linia de fund şi calitatea ei de a returna pentru a face cu uşurinţă pasul în înteriorul terenului. Trebuie spus că Mertens i-a deschis larg calea, cu un serviciu slab şi cu numai 35 la sută puncte câştigate cu prima minge, în special în primul set. Halep, care a câştigat şapte ghemuri la rând pentru a se poziţiona ca şefă pe teren, nu a avut decât să gestioneze reacţiile sporadice ale belgiencei. Jocul a atins rareori vârfuri, dar românca a avut, duminică, o anumită marjă. Lucidă, fosta ocupantă a locului I WTA este conştientă, însă, că drumul către cel mai bun nivel al său este încă lung. Pe parcursul întregii săptămâni din Cehia, Halep a arătat inconstanţă, în special la serviciu, în mod clar în rodaj, cu 34 de duble greşeli pe întrega durată a turneului, aproape şapte pe meci", a scris publicaţia citată, după finala de la Praga.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, în finală, cu 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3. Acesta a fost primul turneu disputat de Simona Halep din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de coronavirus. Pentru sportiva română, succesul de la Praga Open este trofeul cu numărul 21 din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale jucate.

Halep are acum 4-1 în întâlnirile directe cu Elise Mertens şi românca şi-a luat revanşa după ce belgianca a privat-o de un trofeu, în finala ediţiei 2019 a Qatar Open (scor 3-6, 6-4, 6-3).

Înainte de Praga, Halep a evoluat ultima dată la 22 februarie, când a învins-o în finala turneului de la Dubai pe Elena Rîbakina din Kazahstan, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7/5).

mail-share icon Email
viewscnt

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele