Ultima oră
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”
Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică
Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună” Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună”
Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo

Lacrimi pentru noul campion din MotoGP. ”Am încercat să reflectez puţin, să depăşesc tensiunea momentului. Sunt foarte emoţionat”

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 15 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/19595313/1/mir.jpg

Joan Mir a câştigat titlul în premieră la MotoGP, cu o etapă rămasă de disputat. Este cea mai mare surpriză din istoria recentă a celei mai importante competiţii de motociclism.

Spaniolul a terminat pe locul 7, pe circuitul de la Valencia, unde a avut o sesiune de calificări modestă, în cele din urmă, pilotul Suzuki a făcut o cursă solidă şi a terminat în prima jumătate a clasamentului, suficient pentru a obţine titlul matematic.

Victoria în GP-ul de la Valencia i-a revenit lui Franco Morbidelli. Pilotul Yamaha Petronas a urcat pe locul secund în clasamentul general, la 29 de lungimi în faţa lui Mir. Jack Miller a terminat pe locul secund. Australianul a stat în coasta lui Morbidelli, pe care l-a depăşit la intrarea în ultimul tur, dar în cele din urmă o ieşire prea largă într-un viraj l-a costat. Pe ultima treaptă a podiumului a încheiat Pol Espargaro, care se află la al doilea podium consecutiv şi a şasea oară în carieră.

„Pe moment, nu realizez ce se întâmplă. Am încercat să reflectez puţin, să depăşesc tensiunea momentului. Sunt foarte emoţionat”, a declarat Joan Mir la final, cu lacrimi în ochi, imediat după câştigarea primului titlu la MotoGP.

Titlul aşteptat de 20 de ani

Cei de la Suzuki au reuşit o performanţă similară în 2000, când Kenny Roberts triumfa într-un sezon în care jumătate din curse au fost pe ploaie, în faţa lui Valentino Rossi, care pe atunci era doar o tânără speranţă, iar ulterior a devenit o legendă a disciplinei.

De asemenea, formaţia japoneză are acontat şi titlul la constructori, în anul în care împlinesc 60 de ani de când activează la MotoGP.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele