Ultima oră
România a ratat calificarea în semifinalele probei pe echipe la tenis de masă-feminin, la JO România a ratat calificarea în semifinalele probei pe echipe la tenis de masă-feminin, la JO
EXCLUSIV | Daniel Pancu nu îi compătimeşte pe antrenorii care merg la FCSB. ”Ştiu în ce condiţii merg acolo. Eu nu m-aş duce acolo ”   EXCLUSIV | Daniel Pancu nu îi compătimeşte pe antrenorii care merg la FCSB. ”Ştiu în ce condiţii merg acolo. Eu nu m-aş duce acolo ”
Andrii Şevcenko nu continuă ca selecţioner al Ucrainei Andrii Şevcenko nu continuă ca selecţioner al Ucrainei
Prima echipă interesată de Zdenek Ondrasek! UPDATE: Becali îi dă bani cehului să semneze rezilierea Prima echipă interesată de Zdenek Ondrasek! UPDATE: Becali îi dă bani cehului să semneze rezilierea
Simona Halep se menţine pe locul 10 WTA. Patricia Ţig a coborât 14 poziţii, până pe locul 90
Simona Halep se menţine pe locul 10 WTA. Patricia Ţig a coborât 14 poziţii, până pe locul 90
Panduru, mai categoric ca niciodată. Îi ia partea lui Becali şi loveşte în jucătorii FCSB-ului: ”De ce te simţi umilit? Cine te pune să te duci? Panduru, mai categoric ca niciodată. Îi ia partea lui Becali şi loveşte în jucătorii FCSB-ului: ”De ce te simţi umilit? Cine te pune să te duci?

Lewis Hamilton, victimă a jignirilor rasiste pe reţelele de socializare după MP al Marii Britanii

Formula 1 Publicat pe 19 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20301704/1/hamilton.jpg

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a devenit victimă a jignirilor rasiste pe reţelele de socializare după a ce a provocat un accident în turul I al Marelui Premiu al Marii Britanii, în urma căruia rivalul său la titlul mondial, olandezul Max Verstappen de la Red Bull, a fost nevoit să abandoneze, informează motorsport.com.

Considerat că ar fi provocat intenţionat accidentul pentru a-l scoate din cursă pe principalul său adversar la titlul mondial, Hamilton a fost ţinta atacurilor rasiste pe reţelele de socializare. Unii utilizatori s-au ferit să scrie mesaje rasiste, dar au postat emoticoane reprezentând gorile sau alte maimmuţe.

În replică, şefii Formulei 1 şi ai echipei Mercedes au condamnat cu tărie abuzul rasist la care Lewis Hamilton a fost supus pe reţelele de socializare după controversatul Marele Premiu al Marii Britanii.

"În timpul şi după Marele Premiu al Marii Britanii de ieri, Lewis Hamilton a fost supus la multiple cazuri de abuz rasist pe reţelele de socializare în urma unei coliziuni în cursă. Formula 1, FIA şi echipa Mercedes-AMG Petronas F1 condamnă acest comportament în cei mai puternici termeni posibili. Aceşti oameni nu îşi au locul în sportul nostru şi îndemnăm ca persoanele responsabile să fie trase la răspundere pentru acţiunile lor. Formula 1, FIA, piloţii şi echipele lucrează pentru a construi un sport mai divers şi mai integrant, iar astfel de cazuri inacceptabile de abuz online trebuie evidenţiate şi eliminate", se arată într-un comunicat.

Hamilton însuşi a catalogat recent drept "dezgustător” abuzul rasist similar care fusese îndreptat către trei fotbalişti ai naţionalei Angliei după ratarea unor lovituri de departajare în finala Euro 2020, pierdută din acest motiv în faţa Italiei, pe Stadionul Wembley.

"Abuzul rasist pe reţelele de socializare împotriva jucătorilor noştri după meciul de ieri este inacceptabil. Acest tip de ignoranţă trebuie oprit. Toleranţa şi respectul pentru jucătorii de culoare nu ar trebui să fie condiţionate. Umanitatea noastră nu ar trebui să fie condiţionată", acsris Hamilton, un militant activ al mişcării Black Lives Matter, după finala Euro-2020.

Verstappen a fost transportat la spital, duminică, după accidentul suferit în primul tur al Marelui Premiu al Marii Britanii.

Maşina pilotului de 23 de ani a fost atinsă de Mercedes-ul lui Lewis Hamilton la intrarea în virajul de mare viteză Copse şi a fost proiectată în barierele de protecţie. Potrivit şefului Red Bull, Christian Horner, Verstappen a suferit un "impact de 51G" cu barierele formate din cauciucuri.

Cursa a fost oprită cu steagul roşu, iar mai târziu lui Hamilton i s-a acordat o penalizare de 10 secunde de către comisarii FIA pentru rolul său în accident.

"În urma unui incident din primul tur, în virajul Copse, între Max Verstappen şi Lewis Hamilton, la Marele Premiu al Marii Britanii, putem confirma că Max Verstappen a coborât pe picioare din maşina sa şi a fost dus imediat la Centrul Medical al circuitului de la Silverstone. În urma unei evaluări efectuate de medicii din centrul medical, Max Verstappen a fost transferat la un spital local pentru teste, ca o măsură de precauţie", a precizat Red Bull.

Căzut la un moment dat de pe locul 2 pe 5, după ce a efectuat penalizarea, Hamilton a reuşit o recuperare spectaculoasă şi l-a întrecut în ultimele tururi, în ovaţiile numerosului public din tribune, pe liderul din acel moment al cursei, monegascul Charles Leclerc de la Ferrari.

Cu victoria de duminică, Hamilton se apropie la doar opt puncte de Verstappen, în funtea clasamentului general al piloţilor.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele