Ultima oră
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei
Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma
Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei
Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint

Lewis Hamilton, victorie palpitantă la Jeddah. Titlul se decide în ultima etapă, iar primii doi sunt la egalitate de puncte!

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 5 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20493932/1/ham-ver.jpg

Cea mai palpitantă etapă din acest sezon de Formula 1 s-a disputat la Jeddah şi i-a adus victoria cu numărul 103 lui Lewis Hamilton, care a plecat din pole-position. Britanicul l-a egalat la general pe Verstappen, olandezul rămânând pe primul loc, datorită numărului mai mare de victorii stagionale. Ultima etapă se va disputa la Yas Marina şi va fi în direct pe Look Sport.

Competiţia a fost neutralizată cu steag roşu de două ori. Mai întâi, în turul 10 Mick Schumacher a izbit parapetul şi a distrus monopostul Haas, din fericire fiul legendarului Michael Schumacher nu a păţit nimic. Imediat după restart a venit al doilea incident, care a dus la abandonul a trei piloţi, cel mai important nume ce a fost out a fost Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen de la Red Bull şi astfel nu a mai putut puncta la constructori. Pe lângă mexican au mai abandonat Nikita Mazepin (Haas) şi George Russell (Williams).

 Comisarii FIA au luat decizia să-l retrogradeze pe Verstappen pe locul 3 la restart, după Ocon şi Hamilton, pentru că a revenit pe locul I după ce a depăşit limitele pistei. Piloţii au plecat tot de pe loc, după o altă pauză de 25 de minute. Liderul clasamentului piloţilor a pornit excelent la al treilea start, i-a depăşit pe ambii piloţi din faţa lui şi a trecut la conducere. Hamilton a avut nevoie de un tur să-l întreacă pe francez şi să se plaseze în spatele rivalului său.

Au urmat şi alte incidente pe circuitul de la Jeddah, în urma cărora pista s-a umplut de numeroase resturi de monopost. Deşi spaniolul Fernando Alonso (Alpine) a cerut intrarea maşinii de siguranţă pentru curăţarea pistei, comisarii FIA au neutralizat întrecerea doar cu safety car virtual. După multe tururi în care s-a rulat astfel, piloţii au avut din nou undă verde să se întreacă din turul 33.

Momentul psihologic a fost în turul 37, Verstappen a fost nevoit să îl lase pe Hamilton să treacă, a făcut acest lucru, dar pe o zonă de DRS a profitat şi a revenit în frunte, în cele din urmă pilotul Mercedes a preluat şefia şi nu a mai cedat-o până la final.

Bătălia pentru ultima treaptă a podiumului a fost incendiară. Valtteri Bottas l-a depăşit pe linia de sosire pe Esteban Ocon, în uralele lui Toto Wolf.

 Pe locurile 7-10 s-a clasat în ordine Charles Leclerc, spaniolul Carlos Sainz (ambii Ferrari), italianul Antonio Giovinazzi şi britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes).

Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit, duminică, victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte.

La constructori, Mercedes pare că s-a desprins definitiv, după ce a acumulat 587,5 puncte. Red Bull este pe locul 2, cu 559,5 puncte.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele