Ultima oră
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”

Liga 1 şi COVID-19! Ce se întâmplă cu campionatul dacă nu se pot juca meciuri nici din aprilie! Poate CFR să câştige titlul fără să mai joace?

Superliga Publicat pe 13 mar 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19302024/1/cfr-cluj-fcsb.jpg

În aceste condiţii se pune întrebarea ce se va întâmpla cu acest sezon al Ligii 1, în condiţiile în care tot fotbalul european, cu mici excepţi, este în "carantină" până la sfârşitul lunii.

UEFA nu a luat încă o decizie cu privire la EURO 2020, turneu final ce ar trebui să debuteze pe 12 iunie, însă tot mai multe semnale indică o amânare cu un an a competiţiei. Această decizie ar permite prelungirea sezonului cu suficient timp pentru ca fiecare campionat, dar şi Champions League şi Europa League să se dispute până la final.

Această decizie ar putea reprezenta cheia pentru ceea ce se va întâmpla în perioada următoare în competiţiile interne. Dacă UEFA va insista ca EURO să se dispute aşa cum a fost programat, pare imposibil ca meciurile rămase de disputat să fie "înghesuite" într-o perioadă atât de scurtă.

Variante pentru Liga 1: rămâne clasamentul actual?

Totuşi, dacă competiţiile vor rămâne suspendate şi după începutul lui aprilie, atunci se pot lua în calcul şi alte variante mai drastice. Ce e cert însă e că LPF şi celelalte ligi profesioniste din lume nu au un pasaj în regulament care să reglementeze o situaţie de acest gen, în care o pandemie globală nu permite disputarea unui campionat până la final.

Din acest punct de vedere, toate opţiunile pot fi luate în calcul, inclusiv o îngheţare a clasamentului, ceea ce ar însemna că CFR Cluj poate fi desemnată campioană şi dacă nu se mai joacă niciun meci.

Există şi varianta realizării unui sistem eliminatoriu, când situaţia o va permite, pentru stabilirea retrogradatelor, dar şi a campioanei şi a participantelor în Europa League.

O variantă care nu poate fi luată în calcul e ca tot sezonul să fie anulat, în condiţiile în care România ar trebui să-şi desemneze echipe pentru viitoarea ediţie a cupelor europene, dar şi formaţiile care promovează/retrogradează.

Cel mai probabil, în procesul decizional vor fi implicate şi cluburile, care vor avea un cuvânt de spus în luarea unei hotărâri în acest sens.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele