Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Lille este noua campioană a Franţei! PSG a câştigat degeaba în ultima etapă

Ligue 1 Publicat de Daian Cutu pe 23 mai 2021
mail-share icon Email
Lille OSC a câştigat, duminică, al patrulea titlu de campioană a Franţei, primul din 2011, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0), pe Angers, în etapa a XXXVIII-a, ultima a campionatului.

Au marcat: Fulgini '90+1 / Jonathan David '10, Burak Yilmaz '45+1.

Victoria celor de la Lille a făcut inutil succesul rivalei PSG, campioana din 2020, scor 2-0, la Brest (Faivre '37-a, Mbappe '71). Neymar a ratat un penalti pentru oaspeţi, în minutul 19.

Lille a acumulat 83 de puncte, în timp ce PSG, 82 de puncte. Pe locul 3 a terminat Monaco (0-0 la Lens), cu 78 puncte şi echipa din Principat va evolua în preliminariile Ligii Campionilor.

În ultimul meci pe banca lui Nice pentru Adrian Ursea, formaţia de pe Cossta de Azur a învins-o, în deplasare, cu 3-2, pe Olympique Lyon. Condusă de două ori, Nice practic a privat-o pe Lyon de locul de LC, pe care îl putea ocupa cu o victorie. OL termină pe 4, cu 76 de puncte şi va juca în Liga Europa, alături de Olympique Marseille (0-1, la Metz), de pe locul 5, cu 59 de puncte.

Rennes, 2-0, cu Nimes, a ocupat locul 6, cu 58 de puncte, şi va evolua în Conference League.

Adrian Ursea, 53 de ani, a fost numit, la 5 decembrie 2020, antrenor principal al OGC Nice, cu mandat până la finalul sezonului, în locul lui Patrick Vieira. Fostul jucător al echipei FC Petrolul a reuşit să o menţină pe Nice departe de locurile care duc în Ligue 2 şi a termiant campionatul pe poziţia a noua, cu 52 de puncte.

Ptrivit presei franceze, din vară antrenor al echipei din Nisa, care pregăteşte un proiect ambiţios pentru viitor, ar putea fi chiar tehnicianul noii campioane, Christophe Galtier.

Au retrogradat Dijon şi Nimes, iar FC Nantes merge la baraj.

-------------------------------
 
Angers – Lille 0-2 (David 10, Ylmaz 45+1)
 
Minutul 45+1:  Penalty la un duel între Bernardoni şi David. Veteranul Ylmaz transformă.
 
Minutul 10: David deschide scorul, după o pasă perfectă recepţionată de la Sanches.

Echipele de start:

Angers: Bernardoni - Manceau, Pavlovic, Thomas, Cabot - Bobichon, Mangani, Capelle - Fulgini, Diony, Pereira
Lille: Maignan - Celik, Djalo, Botman, Mandava - Sanches, Andre, Soumare, Yazici - David, Yilmaz
 
--------------------------------------------------
 
Brest – PSG 0-2 (Di Maria 37, Mbappe 71)
 
Minutul 71: Mbappe majorează diferenţa din pasa lui Di Maria.
 
Minutul 37: Parizienii deschid scorul, graţie unei execuţii de senzaţie, semnată de Di Maria direct din corner.

Echipele de start:

Brest: Larsonneur - Faussurier, Chardonnet, Duverne, Perraud - Faivre, Magnetti, Belkebla, Honorat - Charbonnier, Mounie
PSG: Navas - Dagba, Marquinhos, Kimpembe, Diallo - Herrera, Danilo - Di Maria, Rafinha, Neymar - Mbappe
 
--------------------------------------------------------
Doar o victorie îi mai lipseşte revelaţiei Lille pentru a se încorona în dauna Parisului, provocând o nouă surpriză imensă. Succesul echipei din nordul Franţei ar întrerupe hegemonia celor de la PSG, la fel cum a reuşit ultima dată Monaco, în sezonul 2016-2017.
 
Însă pentru asta, Lille, care e lider cu 80 de puncte în Ligue 1, trebuie să câştige duminică pe terenul lui Angers. Însă Lille poate câştiga titlul chiar dacă pierde duminică, dar cu o singură condiţie: PSG să piardă şi ea pe terenul lui Brest sau să facă cel mult un egal. 
 
În cazul în care PSG va remiza, iar Lille va pierde, cele două echipe vor ajunge la egalitate de puncte, însă Lille ar fi campioană pentru că are avantajul rezultatelor din meciurile directe. În tur, pe teren propriu, Lille a terminat la egalitate cu PSG, iar în retur s-a impus chiar la Paris, cu scorul de 1-0.
 
În schimb, în cazul în care Lille pierde sau obţine cel mult un punct, iar PSG câştigă la Brest, campioană va fi echipa din capitala Franţei.
 
Angers – Lille se vede duminică, de la 22.00, în direct pe Look Sport, iar tot atunci, dar pe Look Sport 3 va putea fi urmărit în direct şi meciul pe care PSG îl jocă la Brest.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele