Ultima oră
Universitatea Craiova, măcinată de accidentări! Favoritul lui Rotaru ar putea lipsi tot sezonul Universitatea Craiova, măcinată de accidentări! Favoritul lui Rotaru ar putea lipsi tot sezonul
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză bogată în ocazii VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză bogată în ocazii
Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie
Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro! Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro!
Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin
Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri

LIVE BLOG | Debut cu dreptul al naţionalei olimpice de fotbal a României! Tricolorii au obţinut cu Honduras trei puncte de aur

JO 2020 Publicat pe 22 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20307020/2/romannnn.jpg

România a învins, joi, la Kashima, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Hondurasului, în prima etapă a Grupei B a turneului olimpic. Fotbaliştii au fost primii sportivi români care au intrat în competiţie la JO de la Tokyo.

A marcat: Oliva '45+1 (a).

0-1, min. 45+1: Dintr-un corner de pe partea stângă, Ciobanu a centrat în careul mic, aproape de linia porţii şi Oliva a deviat cu capul balonul în propria poartă.

După o greşeală a lui Marius Marin, Benguche a ratat o mare ocazie, în minutul 39, mingea trimisă de el spre poarta goală fiind respinsă în extremis de Ghiţă.

Au evoluat următoarele echipe:

  • Honduras: Guity (Perello '36) - Oliva (Cristopher Melendez '88), Maldonado (Carlos Melendez '88), Garcia, Decas - Rivas (Palma '57), Pineda, Alvarez, Rodriguez (Rejes '57) - Martinez, Benguche. Selecţioner Miguel Falero;
  • România:  Aioani - Raţiu (R. Grigore '75), Paşcanu, Ghiţă, Fl. Ştefan (Boboc '46) - M. Marin, Dulca - Dobre, Ciobanu (T. Băluţă '69), V. Gheorghe (Sefer '55) - G. Ganea (Sîntean '68). Selecţioner Mirel Rădoi.

Cartonaşe galbene: Oliva '26, Alvarez '48 / Dobre '44, Dulca '71, Sîntean '83.

Arbitri: Leodan Gonzalez - Nicolas Taran şi Richard Trinidad (toţi din Uruguay) - Ismail Elfath (SUA).

România este prezentă la turneul olimpic de fotbal pentru prima oară după 57 de ani.

În celălalt meci al grupei, Noua Zeelandă a învins Coreea de Sud, tot cu 1-0.

Clasament: 1-2. România, Noua Zeelandă - 3 puncte, 3-4. Coreea de Sud, Honduras - niciun punct.

Următoarele partide din această grupă vor avea loc duminică, după următorul program:

  • Ora 11.00: Noua Zeelandă - Honduras;
  • Ora 14.00: România - Coreea de Sud.

Honduras - România 0-1 (Oliva 45+1 a.g.)

  • Echipa de start a României: Aioani - Ghiţă, Marin, Paşcanu - Raţiu, Ciobanu, Dulca, Fl. Ştefan - Dobre, Ganea, V. Gheorghe
  • Rezerve: Popa, Boboc, Băluţă, Florescu, R. Grigore, Sîntean, Sefer
  • Selecţioner: Mirel Rădoi
  • Echipa de start a Hondurasului: Guity - Casildo, Maldonado, Garcia, Decas - Pineda, Alvarez, Rivas, Rodriguez - Martinez, Benguche
  • Selecţioner: Miguel Falero

Min. 90 + 4: Fluier final! România obţine primele 3 puncte în grupa de la Jocurile Olimpice, după victoria cu 1-0 în faţa selecţionatei olimpice din Honduras. 

Min. 90: România scapă de o acţiune periculoasă cu doar un simplu out de poartă. Virgil Ghiţă a reuşit să incomodeze un fotbalist al Hondurasului. Vor fi cel puţin trei minute de prelungiri. 

Min. 88: Dublă schimbare la Honduras: intră Carlos Melendez şi Christopher Melendez, ies Maldonado şi Oliva. 

Min. 86: Antonio Sfer trage pe poartă, însă încercarea sa de a marca este prea slabă pentru a-i pune probleme portarului din Honduras. 

Min. 83: Ocazie pentru Honduras! Reyes reia din demi-voleu, din careul tricolorilor, însă imprecis pentru a aduce egalarea ”gazdelor”. 

Min. 83: Sîntean vede cartonaşul galben. 

Min. 80: Oliva trimite un şut-centrare periculos în careul României, însă mingea se loveşte pur şi simplu de Benguche, şi scăpăm cu faţa curată. 

Min. 75: Schimbare la România: Ricardo Grigore îl înlocuieşte pe accidentatul Andrei Raţiu. 

Min. 72: Aioani prinde şutul trimis pe jos al lui Palma. 

Min. 71: Marco Dulca este penalizat cu cartonaş galben pentru o intrare prin alunecare imprudentă. 

Min. 68: Dublă schimbare la România: intră Sîntean în locul lui Ganea, Băluţă în locul lui Ciobanu. 

Min. 67: Ocazie mare pentru România! Şutul lui Antonio Sefer este apărat excelent de către Perello. 

Min. 66: Reyes încearcă din nou poarta de la distanţă, dar şutul său este deviat de către Andrei Ciobanu în corner. Aioani iese pe centrare şi boxează balonul. 

Min. 64: Ocazie pentru Honduras! Aioani are o nouă intervenţie bună, de data aceasta la şutul de la distanţă al nou-intratului Reyes. 

Min. 61: Ocazie pentru România de 2-0! George Ganea ţine bine de minge în careu şi îi pasează lui Alex Dobre, care din câţiva metri reia imprecis peste poarta adversă. 

Min. 59: Martinez reia cu capul o centrare din corner bătută la prima bară, însă o face destul de departe de poarta apărată de Marian Aioani. 

Min. 57: Dublă schimbare la Honduras: ies Rogriguez şi Rivas, intră Palmas şi Reyes. 

Min. 56: Şutul lui Rodriguez se duce peste poarta lui Aioani. Portarul nostru a dat senzaţia că situaţia era sub control. 

Min. 55: Schimbare pentru România! Mirel Rădoi îl scoate pe Valentin Gheorghe de la Astra şi îl introduce pe Antonio Sefer de la Rapid.

Min. 54: George Ganea are o oportunitate bună de a crea pericol la poarta hondurienilor, însă recentrarea atacantului Viitorului este lipsită de precizie. 

Min. 53: Şutul lui Rodriguez este deviat în corner. Faza se încheie cu o centrare reţinută de Aioani. 

Min. 48: Alvarez primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Valentin Gheorghe. 

Min. 46: Începe a doua repriză! Schimbare la România: Radu Boboc îl înlocuieşte pe Florin Ştefan. Schimbare şi la Honduras: iese portarul Guity, înlocuit de Perello. 

Min. 45 + 2: La pauză România conduce cu 1-0! 

Min. 45 + 1: GOL România! Andrei Ciobanu trimite din corner direct pe poartă, iar mingea este deviată de Oliva în proprie poartă. România conduce cu 1-0! 

 

Min. 45: Va fi cel puţin un minut de prelungiri. 

Min. 44: Dobre vede cartonaşul galben pentru un fault la Rodriguez. Reluările arată că tricolorul a lovit mingea. 

Min. 42: Andrei Raţiu are o acţiune individuală superbă. Fundaşul nostru dreapta pătrunde în careu prin dribling şi trage în diagonală, însă şutul său se duce un pic pe lângă stâlpul porţii Hondurasului. 

Min. 39: Ocazie uriaşă de gol pentru Honduras! Căpitanul Marius Marin greşeşte incredibil şi îl lasă singur pe Benguche cu Aioani, pe care îl driblează scurt. Scăpat cu poarta goală, Benguche trage, iar golul este evitat de o intervenţie miraculoasă a lui Virgil Ghiţă. 

Min. 33: Prima ocazie de gol a tricolorilor! George Ganea primeşte mingea de la Valentin Gheorghe, trage periculos, însă balonul este blocat de Garcia şi deviat în corner. 

Min. 30: Marian Aioni prinde fără probleme o lovitură de cap trimisă după o centrare din corner a unui hondurian. 

Min. 30: Marius Marin îl blochează excelent pe Rivas şi opreşte o acţiune extrem de periculoasă a hondurienilor. 

Min. 29: România are posesie un pic mai bună, 51 %, însă Honduras a avut până acum marea ocazie a meciului, plus alte acţiuni periculoase. 

Min. 26: Oliva (Honduras) vede cartonaşul galben pentru o intrare dură la Florin Ştefan. 

Min. 25: Hondurienii trimit un nou balon deviat către poarta României, dar Aioani prinde cu siguranţă. 

Min. 24: Execuţia lui Alvarez este departe de buturile apărate de Aioani, fără să îi provoace emoţii. 

Min. 23: Şutul lui Dobre se duce mult peste poarta hondurienilor.

Min. 22: Dulca pierde o minge aproape de careul României. Din fericire pentru tricolori, execuţia lui Benguche este prinsă fără emoţii de Aioani.

Min. 17: Şansă pentru Honduras! Lovitura de cap a lui Benguche din centrarea lui Rodriguez, din corner, se duce departe de poarta lui Aioani. 

Min. 10: Contraatacul tricolorilor olimpici se încheie cu un luft al lui Ganea.

Min. 10: Ocazie uriaşă pentru Honduras! Mihai Aioani reuşeşte să scoată miraculos cu piciorul un şut în forţă deviat de Florin Ştefan. Execuţia i-a aparţinut lui Pineda.  

Min. 8: Honduras are primul şut pe poartă al meciului. Execuţia lui Rivas este prinsă fără probleme de Aioani.

Min. 8: România are prima oportunitate de a marca. Lovitura cu capul a lui Paşcanu din centrarea lui Ciobanu se duce însă departe de poarta Guity. 

Min. 1: A început meciul! Tricolorii au dat lovitura de start a partidei. 


Naţionala olimpică a României debutează, joi, de la ora 14.00, la Jocurile Olimpice de la Tokyo în meciul contra naţionalei Honduras.

Meciul contează pentru Grupa B şi va fi arbitrat de uruguayanul Leodan Gonzalez, ajutat de asistenţii Nicolas Taran şi Richard Trinidad. Arbitru de rezervă va fi americanul Ismail Elfath.

Partida are loc pe Kashima Stadium.

Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi vor evolua în echipament complet albastru.

România este prezentă la turneul olimpic de fotbal pentru prima oară după 57 de ani.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele