Ultima oră
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami
Romeo Lavia, out pentru restul sezonului Romeo Lavia, out pentru restul sezonului
David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice
"Foarte individualist. Trebuia să îi mai dau o minge să joace singur". Denis Drăguş, pus la zid de un antrenor "Foarte individualist. Trebuia să îi mai dau o minge să joace singur". Denis Drăguş, pus la zid de un antrenor

LIVE BLOG EURO 2020, ziua 11 | Grupa C: Macedonia de Nord - Olanda 0-3, Ucraina - Austria 0-1. Olanda şi Austria merg în optimi, Ucraina are şanse mici de pe locul 3

EURO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 21 iun 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20254786/9/austria-ucraia.jpg

Olanda şi Austria s-au calificat în optimile de finală ale EURO 2020, din grupa C. În ultima rundă, Olanda a învins Macedonia de Nord, scor 3-0, la Amsterdam, iar Austria a învins Ucraina, scor 1-0, pe Arena Naţională.

Cu trei puncte şi golaveraj 4-5, Ucraina are şanse mici să prindă primele patru poziţii în clasamentul celor mai bune locuri 3 din faza grupelor. Elveţia are deja 4 puncte, iar Croaţia/ Scoţia, Portugalia/Germania au şanse mari să acumuleze cel puţin 4 puncte.

Este prima calificare din istorie pentru Austria în optimile de finală ale unui Campionat European. În plus, nu mai trecuseră de faza grupelor la un turneu final din 1982.

În faza optimilor de finală, Austria va înfrunta Italia (pe Wembley), iar Olanda va juca împotriva echipei calificate de pe locul 3 din grupa D, E sau F.

La prima participare la un turneu final, Macedonia de Nord n-a reuşit să strângă niciun punct.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20254786/10/clasament-grupa-c.jpg


Macedonia de Nord - Olanda 0-3 (Depay 24', Wijnaldum 51', 58'), la Amsterdam

  • Macedonia de Nord (4-2-3-1): Dimitrievski – Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski – Bardhi (Stojanovski 78'), Ademi (Nikolov 78') - Trickovski (Churlinov 57'), Elmas, Trajkovski (Hasani 69') – Pandev (cpt) (Kostadinov 69'). Selecţioner: Igor Angelovski.
  • Olanda (3-5-2): Stekelenburg – Blind, De Ligt, De Vrij (Timber 46') – Van Aanholt, Gravenberch, Wijnaldum (cpt), F. De Jong (Gakpo 79'), Dumfries (Berghuis 46') – Malen (Promes 66'), Depay (Weghorst 66'). Selecţioner: Frank de Boer.

Rezerve neutilizate:

Macedonia de Nord: Jankov, Siskovski – Zajkov, Ristevski, Velkovski, Spirovski, Avramovski.

Olanda: Krul, Bizot – Veltman, Ake, L. De Jong, Klaasen, Koopmeiners.


Min. 90: S-a încheiat meciul! 

Min. 71: Gol anulat pentru Macedonia de Nord! Churlinov a înscris, dar reuşita a fost anulată pentru ofsaid.

Min. 69: Dublă schimbare în echipa Macedoniei de Nord! Au ieşit Trajkovski şi Pandev, au intrat Hasani şi Kostadinov.

Min. 66: Dublă schimbare în echipa Olandei! Au ieşit Depay şi Malen, au intrat Weghorst şi Promes.

Min. 58: GOL pentru Olanda! 0-3! A înscris căpitanul Wijnaldum, cu o finalizare simplă, după ce şutul lui Depay a fost respins în faţă de către portar.

Min. 57: Schimbare în echipa Macedoniei de Nord: a ieşit Trickovski, a intrat Churlinov.

Min. 51: GOL pentru Olanda! 0-2! A înscris Georginio Wijnaldum, care a fost găsit nemarcat în careu de pasa lui Depay.

Min. 46: A început repriza a doua! Două schimbări în echipa Olandei: au ieşit De Vrij şi Dumfries, au intrat Timber şi Berghuis.

Min. 45+2: S-a încheiat prima repriză la Amsterdam!

Min. 30: Ocazie mare pentru Olanda! Dumfries a scăpat singur cu portarul, dar n-a reuşit să-l învingă pe Dimitrievski.

Min. 24: GOL pentru Olanda! 0-1! A înscris Memphis Depay, după un contraatac-fulger. Malen i-a pasat în careu lui Depay.

Arbitrii din camera VAR au verificat faza, apoi au validat-o. A fost un potenţial fault pentru macedoneni la faza premergătoare contraatacului olandez. Istvan Kovacs este arbitru de centru!

Min. 22: Bară pentru Macedonia de Nord! Trajkovski a şutat excelent de la marginea careului, dar mingea a lovit bara din dreapta porţii lui Stekelenburg.

Min. 10: Gol anulat pentru Macedonia de Nord! Trickovski a înscris, dar reuşita a fost anulată pentru ofsaid.

* Este ultimul meci internaţional pentru Goran Pandev (37 de ani), al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria Campionatului European şi autorul primului gol al Macedoniei de Nord la un Campionat European. 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20254786/7/pandev.jpg

UPDATE 19:00 A început meciul de la Amsterdam!


Ucraina - Austria 0-1 (Baumgartner 21'), pe Arena Naţională

  • Ucraina: Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko (Besiedin 85') – Shaparenko (Marlos 68'), Sydorchuk, Zinchenko – Yarmolenko (cpt), Yaremchuk, Malinovskyi (Tsygankov 46'). Selecţioner: Andriy Shevchenko.
  • Austria: Bachmann – Alaba (cpt), Hinteregger, Dragovic, Lainer – Grillitsch, Laimer (Ilsanker 72'), X. Schlager – Sabitzer, Arnautovic, Baumgartner (Schopf 33'). Selecţioner: Franco Foda.

Rezerve neutilizate:

Ucraina: Pyatov, Trubin – Sobol, Sudakov, Kryvtsov, Stepanenko, Makarenko, Tymchyk, Dovbyk.

Austria: A. Schlager, Pervan – Ulmer, Posch, Gregoritsch, Lienhart, Trimmel, Schaub, Onisiwo, Kalajdzic.


Min. 90+4: S-a încheiat meciul!

Min. 87: Ocazie mare pentru Ucraina! Yaremchuk l-a depăşit pe Hinteregger şi a şutat către colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Min. 72: Înlocuire în echipa Austriei! A ieşit Laimer şi a intrat Ilsanker.

Min. 68: Schimbare în echipa Ucrainei! A ieşit Shaparenko, a intrat Marlos.

Min. 46: A început repriza a doua! Schimbare în echipa Ucrainei: a ieşit Malinovskyi, a intrat Tsygankov.

Min. 45+3: S-a încheiat prima repriză! 1-0 pentru Austria pe Arena Naţională!

Min. 45+2: Ocazie imensă pentru Austria! Arnautovic a primit mingea la marginea careului, dar a şutat foarte slab.

Min. 43: Ocazie imensă pentru Austria! Schopf a centrat perfect pentru Arnautovic, care a şutat slab din zona punctului de la 11 metri.

Min. 37: Ocazie pentru Austria! Laimer a pătruns în careu şi a şutat către colţul lung, dar portarul Bushchan a respins mingea în corner.

Min. 33: Schimbare în echipa Austriei! A ieşit Baumgartner, accidentat, şi a intrat Schopf.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20254786/8/baumgartner.jpg

Min. 28: Ocazie pentru Ucraina! Shaparenko a pătruns în careu şi a şutat către colţul lung, dar portarul Bachmann a intervenit, apoi Yarmolenko n-a reuşit să intercepteze mingea.

Min. 21: GOL pentru Austria! 0-1! A înscris Christoph Baumgartner, în urma unui corner. A fost centrarea lui Alaba.

*La meci sunt prezenţi Oleg Protasov, fost antrenor la Steaua şi Astra, dar şi Mircea Lucescu, Ionuţ Lupescu, Miodrag Belodedici şi Dorinel Munteanu.

UPDATE 19:00 A început meciul de pe Arena Naţională!

UPDATE 18:20 Sunt mai mulţi fani ucraineni decât austrieci în tribunele Arenei Naţionale, potrivit UEFA.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20254786/5/ucraina.jpg

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20254786/4/arena-nationala.jpg


Clasamentul Grupei C

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20254786/3/clasament-grupa.jpg


Macedonia de Nord - Olanda. Pandev spune "adio"!

Outsider al grupei încă de la tragerea la sorţi, Macedonia de Nord nu a obţinut niciun punct în cele două meciuri jucate pe Arena Naţională cu Austria şi Ucraina şi e deja eliminată, dar meciul de la Amsterdam, contra Olandei, va reprezenta o bornă importantă în istoria fotbalului din ţara ex-iugoslavă. Goran Pandev, marea vedetă a macedonenilor, va juca ultimul meci internaţional, al 121-lea, după o carieră în care a marcat de 37 de ori şi şi-a calificat colegii la singurul turneu final din istorie.
 
Deja calificată în optimi de pe prima poziţie, Olanda va face o repetiţie pentru optimile de finală, iar selecţionerul Frank de Boer e aşteptat să aducă unele modificări în formula de start. La centru va fi Istvan Kovacs, aflat la primul său meci la EURO, ajutat de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene.
 
Macedonia de Nord - Olanda, echipele probabile:
  • Macedonia de Nord: Dimitrievski - Bejtulai, Velkovski, Musliu - Nikolov, Bardhi, Ademi, Elmas, Alioski - Pandev, Trajkovski
  • Olanda: Stekelenburg - Timber, de Ligt, Ake - Dumfries, Klaasen, Gravenberch, Wijnaldum, Wijndal - de Jong, Malen

Ucraina - Austria. Luptă dreaptă pentru locul al doilea!

În celălalt meci al Grupei C, Ucraina şi Austria vor sta faţă în faţă în cea de-a treia întâlnire găzduită de Arena Naţională la această ediţie a Campionatului European de Fotbal. Cum ambele au învins Macedonia de Nonrd şi s-au înclinat în faţa Olandei, partida care va începe la ora 19:00 va decide cine va merge în optimi de pe locul al doilea. În cazul unui egal, rezultat aşteptat de foarte mulţi specialişti, ambele vor acumula patru puncte şi vor avea garanţia calificării în faza eliminatorii, de pe locul al treilea, în proporţie de 99%! În afara acestui meci, cel mai mare stadion din România va mai găzdui o singură încleştare la EURO 2020, o optime de finală în care ocupanta primului loc din Grupa F (Franţa, Gerania sau Portugalia) va înfrunta formaţia de pe locul al treilea din grupele A, B sau C.
 
Ucraina - Austria, echipele probabile:
  • Ucraina: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko - Malinovskyi, Stepanenko, Zinchenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov
  • Austria: Bachmann - Dragović, Alaba, Hinteregger - Lainer, Sabitzer, X. Schlager, Grillitsch, Ulmer - Baumgartner, Arnautovic
mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele