Ultima oră
Nu e de la FCSB! Dumitru Dragomir a numit cel mai valoros jucător din Superligă! "Merge spre 7 milioane de euro. Se duce în Anglia şi joacă" Nu e de la FCSB! Dumitru Dragomir a numit cel mai valoros jucător din Superligă! "Merge spre 7 milioane de euro. Se duce în Anglia şi joacă"
Mihai Stoica a dezvăluit primul lucru pe care îl va face după ce FCSB va câştiga titlul Mihai Stoica a dezvăluit primul lucru pe care îl va face după ce FCSB va câştiga titlul
VIDEO | WNBA draft. Caitlin Clark a fost prima jucătoare selectată, iar Cardoso şi Reese vor fi coechipiere VIDEO | WNBA draft. Caitlin Clark a fost prima jucătoare selectată, iar Cardoso şi Reese vor fi coechipiere
Evan Ndicka a fost externat Evan Ndicka a fost externat
LIVE VIDEO | Spectacolul din Champions League continuă la Prima Sport! Două retururi de foc în sferturile Champions League LIVE VIDEO | Spectacolul din Champions League continuă la Prima Sport! Două retururi de foc în sferturile Champions League
Nadal, în direct pe Prima Sport 3, de la ora 17:00! ”Sunt realist. Va fi pentru ultima oară.” Nadal, în direct pe Prima Sport 3, de la ora 17:00! ”Sunt realist. Va fi pentru ultima oară.”

LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa F: Germania - Ungaria 2-2 şi Portugalia - Franţa 2-2. Campioana mondială vine pe Arena Naţională

EURO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 23 iun 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20256554/8/benzema-2.jpg

Franţa, Germania şi Portugalia s-au calificat în optimile de finală ale EURO 2020, după rezultatele înregistrate în ultima rundă din Grupa F. Ungaria a fost aproape de o victorie istorică împotriva Germaniei, dar părăseşte competiţia.

Franţa a câştigat 'grupa morţii', cu 5 puncte, urmată de Germania şi Portugalia, cu câte 4 puncte. Ungaria are doar 2 puncte.


Portugalia - Franţa 2-2 (Cristiano Ronaldo 31' - penalty, 60' - penalty / Benzema 45+2' - penalty, 48'), la Budapesta

  • Portugalia (4-3-3): Rui Patricio – N. Semedo (Dalot 79'), Pepe, Ruben Dias, Guerreiro – Danilo (Palhinho 46'), Moutinho (Ruben Neves 73'), Renato Sanches (S. Oliveira 88') – Bernardo Silva (Bruno Fernandes 72'), Cristiano Ronaldo (cpt), Diogo Jota.
  • Franţa (4-3-3): Lloris (cpt) – Lucas Hernandez (Digne 46') (Rabiot 52'), Kimpembe, Varane, Kounde – Kante, Pogba, Tolisso (Coman 66') – Mbappe, Benzema, Griezmann (Sissoko 86').

Rezerve neutilizate:

Portugalia: Lopes, Rui Silva – Fonte, Andre Silva, Williams Carvalho, Rafa Silva, Joao Felix. Selecţioner: Fernando Santos.

Franţa: Mandanda, Maignan – Lenglet, Pavard, Lemar, Giroud, Zouma, Ben Yedder. Selecţioner: Didier Deschamps.


Min. 90+5: S-a încheiat meciul! 2-2! Franţa şi Portugalia merg în optimi! Campioana mondială en titre va juca pe Arena Naţională.

Min. 60: GOL pentru Portugalia! 2-2! A înscris Cristiano Ronaldo, de la 11 metri.

Min. 59: Penalty pentru Portugalia! Cristiano Ronaldo a centrat din stânga, iar Kounde a lovit mingea cu mâna.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20256554/7/kounde.jpg

Min. 52: Schimbare forţată în echipa Franţei! Digne a suferit o accidentare musculară, la câteva minute după ce a fost introdus pe teren, şi a fost înlocuit cu Rabiot.

Min. 48: GOL pentru Franţa! 1-2! A înscris Karim Benzema, care a scăpat singur cu portarul şi a trimis mingea în poartă cu ajutorul barei. Reuşita a fost anulată iniţial, pentru ofsaid, dar a fost validată după consultarea sistemului VAR. Paul Pogba a pasat decisiv pentru această reuşită.

Min. 46: A început repriza a doua! Câte o schimbare în fiecare echipă! La francezi, a ieşit Hernandez şi a intrat Digne. La portughezi, a ieşit Danilo, a intrat Palhinha.

*La aceste scoruri, Franţa, Portugalia şi Ungaria merg în optimi, iar Germania este eliminată.

Min. 45+5: S-a încheiat prima repriză! 1-1 la Budapesta!

Min. 45+2: GOL pentru Franţa! 1-1! A înscris Karim Benzema, de la 11 metri!

Min. 45: Penalty pentru Franţa! Mbappe a căzut în careu după un duel cu Semedo! Pare o decizie exagerată a arbitrului spaniol Mateu Lahoz! Portughezii protestează vehement!

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20256554/6/penalty.jpg

*Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist european din istoria turneelor finale (Cupa Mondială şi Campionatul European) care înscrie 20 de goluri.

Min. 31: GOL pentru Portugalia! 1-0! A înscris Cristiano Ronaldo de la 11 metri.

Min. 28: Penalty pentru Portugalia! În urma unei lovituri libere, portarul Lloris l-a lovit cu pumnul în cap pe Danilo, iar arbitrul Mateu Lahoz a arătat punctul cu var.

Lloris a primit cartonaşul galben, iar Danilo primeşte îngrijiri medicale.

Min. 16: Ocazie mare pentru Franţa! Mbappe a scăpat singur cu portarul, dar Rui Patricio a respins mingea.


Germania - Ungaria 2-2 (Havertz 66', Goretzka 84' / Adam Szalai 11', Schafer 67'), la Munchen

  • Germania (3-4-3): Neuer (cpt) – Ginter (Volland 82'), Hummels, Rudiger – Kimmich, Gundogan (Goretzka 58'), Kroos, Gosens (Musiala 82') – Havertz (Werner 67'), Gnabry (Muller 68'), Sane.
  • Ungaria (5-3-2): Gulacsi – Fiola (Nikolics 88'), Attila Szalai, Orban, Botka, Nego – Schafer, Nagy, Kleinheisler (Lovrencsics 89') – Sallai (Schon 75'), Adam Szalai (cpt) (K. Varga 82').

Rezerve neutilizate:

Germania: Leno, Trapp – Halstenberg, Sule, Neuhaus, Emre Can, Koch. Selecţioner: Joachim Low.

Ungaria: Dibusz, Bogdan – Lang, Kecskes, Holender, Roland Varga, Siger, Bolla. Selecţioner: Marco Rossi.


Min. 90+4: S-a încheiat meciul! 2-2! Germania merge în optimi, Ungaria este eliminată din competiţie.

Min. 84: GOL pentru Germania! 2-2! A înscris Leon Goretzka, după o fază confuză în apărarea Ungariei. Mingea a fost blocată de câteva ori, apoi deviată, înainte de a intra în poartă.

Min. 67: GOL pentru Ungaria! 1-2! A înscris Andras Schafer, după o gafă incredibilă în apărarea Germaniei, la câteva zeci de secunde după golul de 1-1.

Min. 66: GOL pentru Germania! 1-1! A înscris Kai Havertz, din pasa lui Hummels, după o eroare imensă a portarului Gulacsi.

Min. 58: Schimbare în echipa Germaniei: a ieşit Gundogan, a intrat Goretzka.

Min. 46: A început repriza a doua! Nicio schimbare în cele două echipe!

Min. 45+1: Final de primă repriză! 1-0 pentru Ungaria, un rezultat şocant! Raportul şuturilor pe poartă a fost 2-2, chiar dacă nemţii au avut o posesie a mingii de 70%.

Min. 35: A început o ploaie torenţială la Munchen, iar jocul este serios afectat.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20256554/5/ploaie.jpg

Min. 21: Bară pentru Germania! În urma unui corner, Hummels a trimis o lovitură de cap care a lovit transversala

Min. 11: GOL pentru Ungaria! 0-1! A înscris Adam Szalai, cu o lovitură de cap din careu, după centrarea perfectă a lui Roland Sallai.


//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20256554/2/grupa-f-inainte.jpg


Germania - Ungaria. Panzerele vor locul unu!

Începută ezitant, cu un 0-1 contra Franţei în primul mare meci de la acest European, campania Germaniei a continuat cu un rezultat excelent, 4-2 cu Portugalia, care i-a deschis naţionalei lui Joachim Low drumul spre primul loc în grupă. Capabilă să împiedice Franţa (1-1 la Budapesta), Ungaria e privită drept victimă sigură, mai ales că nemţii au turat motoarele şi nu i-au dat nicio şansă echipei lui Ronaldo. Mai important, un succes duce campioana mondială din 2014 într-o poziţie excelentă pentru a câştiga grupa şi a venit pe Arena Naţională în optimi, unde ar putea întâlni fie Elveţia, fie Ucraina, dacă vecinii noştri au noroc şi prind unul dintre locurile trei care duc în faza eliminatorie.
 
Germania - Ungaria, echipele probabile:
  • Germania: Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens - Sané, Gnabry, Havertz
  • Ungaria: Gulácsi - Botka, Orbán, At. Szalai - Négo, Kleinheisler, Ádám Nagy, Schafer, Fiola - Ád. Szalai, Sallai

Portugalia - Franţa. Ultimul derby al grupelor!

În paralel cu meciul de la Munchen, Puşkaş Arena din Budapesta va fi gazda ultimei mari înfruntări din faza grupelor de la EURO 2020, un Portugalia - Franţa care va reprezenta reeditarea finalei dramatice de la EURO 2016 şi pe care "Cocoşii galici" ai lui Deschamps îl abordează din postura de echipă calificată în optimi. Cu asterixul reprezentat de egalul neaşteptat cu Ungaria (1-1), campioana mondială en-titre e sigură de locul unu în grupă în cazul unei victorii, în timp ce Ronaldo şi ai lui au nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate pentru a scăpa complet de emoţii. La fel ca în 2016, Portugalia se poate califica în optimi de pe locul al treilea, în cazul unei înfrângeri la cel puţin două goluri diferenţă.
 
Portugalia - Franţa, echipele probabile:
 
Portugalia: Rui Patrício - Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, Renato Sanches, Bruno Fernandes - Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota
Franţa: Lloris - Koundé, Varane, Kimpembe, Hernández - Pogba, Kanté, Tolisso - Griezmann, Benzema, Mbappé
mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele