Ultima oră
Nacho, aproape de o plecare de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte Nacho, aproape de o plecare de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament
Campioana CSM Bucureşti  a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României Campioana CSM Bucureşti a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”

LIVE BLOG EURO 2020, ziua 5 | Franţa a trecut de Germania cu un autogol, Portugalia a distrus Ungaria în ultimele 10 minute

EURO 2020 Publicat pe 15 iun 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20246555/6/france-germany.png

Ziua a cincea de la EURO 2020 a adus în prim plan ultimele două meciuri, din Grupa F, ale primei etape a fazei grupelor. Ungaria - Portugalia s-a jucat la Budapesta, în reeditarea meciului din 2016, şi s-a terminat 0-3, iar Franţa şi Germania s-au înfruntat, la Munchen, în cel mai aşteptat meci din faza grupelor. Campionii mondiali au câştigat cu 1-0.

  • Trăieşte serile EURO 2020 pe Look Sport+! Analizăm toate meciurile Campionatului European la Euro Center, zi de zi, de la 21:00.

Franţa - Germania 1-0 (Hummels aug. 20)  

Echipele de start:

  • Franţa (4-3-3): Lloris (cpt) – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez – Rabiot (Dembele 90+4), Kante, Pogba – Benzema (Tolisso 89), Griezmann, Mbappe
    Rezerve: Mandanda, Maignan – Lenglet, Lemar, Giroud, Zouma, Digne, Coman, Ben Yedder, Kounde
    Selecţioner: Didier Deschamps
  • Germania (3-4-3): Neuer (cpt) – Rudiger, Hummels, Ginter (Can 88) – Gosens (Volland 88), Kroos, Gundogan, Kimmich – Muller, Gnabry (Werner 73), Havertz (Sane 73)
    Rezerve: Leno, Trapp – Halstenberg, Sule, Klostermann, Neuhaus, Koch, Ginter
    Selecţioner: Joachim Low

Min. 90+9: Final de meci. 

Min. 90+4: Modificare a francezilor, iese Rabiot şi intră Dembele.

Min. 89: Prima modificare pentru Franţa: iese Benzema, intră Tolisso.

Min. 88: Încă două schimbări la Germania. Intră Can şi Volland, ies Ginter şi Gosens.

Min. 85: Fază de senzaţie făcută de campioana mondială, prin Pogba, Mbappe şi Benzema. Jucătorul PSG-ului pasează decisiv pentru atacantul Realului, care înscrie din câţiva metri. La analiza VAR, reuşita e anulată. Pasa lui Pogba pentru Mbappe, neregulametară pentru offside.

Min. 80: Luptă la mijlocul terenului, jucătorii campioanei mondiale, Mbappe şi Pogba, fac câteva faze de efect.

Min. 73: Primele două schimbări ale meciului sunt ale Germaniei. Intră Werner şi Sane în locul lui Gnabry şi Havertz.  

Min. 67: Mbappe e semnalizat în offside, după o fază spectaculoasă în urma căreia marchează. Pe reluare se vede că semnalizarea asistentului e corectă.

Min. 63: Germania pune stăpânire pe joc. Centrarea lui Kimmich îl face pe Varane să respingă periculos din careul mic. Balonul nu trece deloc departe de bara lui Lloris.

Min. 56: Meciul se încinge, în sfârşit cele două echipe joacă deschis. Lloris iese excelent în faţa lui Gnabry şi respinge în lateral.

Min. 54: Cea mai mare ocazie a nemţilor, trecută în contul lui Gnabry. Acesta reia cu pământul din careu, după o centrare din stânga, dar execuţia sa se duce puţin peste poarta lui Lloris.

Min. 52: Rabiot, foarte aproape de gol. Din opt metri trimite în bară, Neuer  era bătut, credea că va fi o pasă în careu.  

Min. 46: Fluier de start în partea a doua. 

Min. 45+1: Pauză! Franţa conduce cu 1-0, în urma autogolului lui Hummels. 

Min. 40: Kimmich putea să vadă al doilea cartonaş galben, după o lovitură cu piciorul în faţă asupra lui Hernandez. Arbitrul dă doar fault.

Min. 38: Fază spectaculoasă de atac pentru Germania. Gnabry primeşte o centrare la marginea careului mic al francezilor şi întoarce balonul din foarfecă, pentru Gundogan. Din apropierea punctului de la 11 metri, mijlocaşul lui Manchester City trage pe lângă poartă.

Min. 34: Ambele naţionale fac un excelent meci pe fază defensivă. Cu excepţia autogolului, apărările, de netrecut până acum.

Min. 26: Franţa se retrage după autogulul lui Hummels, iar Germania vine peste ea. Nemţii au două lovituri libere, bătute de Kroos, dar execuţiile nu sunt precise.

Min. 20: GOOOL Franţa! Gazdele deschid scorul în urma unui autogol al lui Hummels. Hernandez vrea să paseze în careu pentru Mbappe, iar fundaşul nemţilor, în încercarea de a respinge în corner, trimite în proprie poartă.

Min. 17: Franţa a prins curaj pe faza de atac. Mbappe trage de la marginea careului, Neuer scoate în corner.

Min. 15: Un prim atac mai apăsat al Franţei, care se alege cu o lovitură de colţ. Faza fixă nu aduce însă nimic. Execuţia lui Griezmann îl găseşte pe Pogba în şase metri, dar acesta trimite peste.

Min. 12: Cele două naţionale joacă prudent, nu riscă. E încă o perioadă a tatonărilor.

Min. 7: Kimmich vede cartonaşul galben după un fault la Hernandez.

Min. 5: Un uşor plus de posesie pentru Germania, în acest debut de meci. Singura şansă îi aparţine, în urma unei faze fixe. Hummels reia cu capul dintr-o lovitură liberă din dreapta.

Min. 1: Începe partida. 


Ungaria - Portugalia 0-3 (Guerreiro 84', Cristiano Ronaldo 86' - penalty, 90+2'), la Budapesta, în Grupa F

  • Ungaria (3-5-2): Gulacsi - Botka, Orban, Attila Szalai - Lovrencsics, Kleinheisler (Siger 77'), Nagy (R. Varga 90+5'), Schafer (Nego 65'), Fiola (K. Varga 89') - Roland Sallai (Schon 77'), Adam Szalai (cpt).
  • Portugalia (4-3-3): Rui Patricio - Nelson Semedo, Ruben Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, William Carvalho (Renato Sanches 81'), Bruno Fernandes (Moutinho 89') - Bernardo Silva (Rafa Silva 71'), Cristiano Ronaldo (cpt), Diogo Jota (Andre Silva 81')

Rezerve neutilizate:

Ungaria: Dibusz, Bogdan – Lang, Kecskes, Cseri, Nikolic, Bolla. Selecţioner: Marco Rossi.

Portugalia: Lopes, Rui Silva – Fonte, Ruben Neves, Pedro Goncalves, Joao Felix, Sergio Oliveira, Nuno Mendes. Selecţioner: Fernando Santos.


Min. 90+5: S-a încheiat meciul! 3-0 pentru Portugalia, în meciul de debut la EURO 2020.

Min. 90+2: GOL pentru Portugalia! 0-3! A înscris Cristiano Ronaldo, care a dejucat pasul la ofsaid făcut de apărarea Ungariei!

Min. 89: Schimbare în echipa Portugaliei! A ieşit Fiola, a intrat Varga.

Min. 87: GOL pentru Portugalia! 0-2! A înscris Cristiano Ronaldo de la 11 metri. Starul portughez a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatului European, cu 10 goluri.

Min. 86: Penalty pentru Portugalia! Orban l-a faultat în careu pe Rafa Silva.

Min. 84: GOL pentru Portugalia! 0-1! A înscris Raphael Guerreiro, cu un şut din careu, care a fost deviat decisiv de către un fundaş.

Min. 83: Cartonaş galben pentru Nego (Ungaria)!

Min. 81: Dublă schimbare la portughezi! Au ieşit Diogo Jota şi William Carvalho, au intrat Andre Silva şi Renato Sanches.

Min. 80: Gol anulat pentru Ungaria! Schon a reuşit să înscrie, dar reuşita a fost anulată pentru ofsaid. Pe reluare se poate observa că arbitrul a luat decizia corectă.

Min. 77: Dublă schimbare în echipa Ungariei! Au ieşit Sallai şi Kleinheisler, au intrat Schon şi Siger.

Min. 76: Portugalia a cerut penalty! Cristiano Ronaldo a preluat mingea pe piept, în careu, apoi Fiola a atins mingea cu mâna. Arbitrul a lăsat jocul să continue.

Min. 73: Ocazie pentru Ungaria! Attila Szalai a trimis mingea cu capul în careu, dar Pepe a îndepărtat pericolul.

Min. 71: Schimbare în echipa Portugaliei! A ieşit Bernardo Silva, a intrat Rafa Silva.

Min. 65: Schimbare în echipa Ungariei. A ieşit Schafer, a intrat Nego.

Min. 57: Ocazie pentru Ungaria! Sallai a şutat în forţă de la marginea careului, dar Rui Patricio a fost atent.

Min. 46: A început repriza a doua! Nicio schimbare în cele două echipe.

Min. 45: S-a încheiat prima repriză! 0-0! Portugalia a dominat jocul şi a ratat ocazii mari de gol.

Min. 43: Ocazie mare pentru Portugalia! Cristiano Ronaldo a fost găsit cu o pasă în centrul careului de 6 metri, dar a trimis mingea peste poartă.

Min. 40: Ocazie mare pentru Portugalia! Diogo Jota a primit mingea în careu, a pivotat şi a şutat pe centrul porţii, iar Gulacsi a respins mingea.

Min. 38: Cartonaş galben pentru Ruben Dias (Portugalia)!

Min. 37: Ocazie pentru Ungaria! Adam Szalai a trimis cu capul spre poartă, dar Rui Patricio a reţinut mingea, fără emoţii. A fost prima minge pe poarta Portugaliei.

Min. 30: Ocazie pentru Portugalia! După centrarea lui Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo a încercat să înscrie cu o lovitură de cap, dar mingea s-a dus pe lângă bara stângă.

Min. 23: La mijlocul primei reprize, raportul şuturilor pe poartă este 1-0 pentru Portugalia, care are o posesie a mingii de 66%.

Min. 14: Intrare dură a lui Adam Nagy asupra lui Diogo Jota, care se resimte, dar fundaşul Ungariei a scăpat fără cartonaş galben.

Min. 5: Ocazie pentru Portugalia! Pe contraatac, Diogo Jota a primit mingea, s-a întors de lângă doi adversari şi a şutat de la marginea careului, dar portarul Gulacsi a intervenit excelent.

UPDATE 19:00 A început meciul de la Budapesta! Sunt aproximativ 50.000 de spectatori în tribune, un record până acum la EURO 2020.

UPDATE 18:30 Cristiano Ronaldo (36 de ani) are şansa să devină cel mai bun marcator din istoria Campionatului European. Înaintea confruntării cu Ungaria, portughezul are 9 reuşite, fiind la egalitate cu francezul Michel Platini.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20246555/4/cr7.jpg

UPDATE 18:00 Astăzi vom înregistra un număr record de spectatori la acest Campionat European. Pe fondul pandemiei de coronavirus, Federaţia maghiară a permis accesul fanilor la capacitatea maximă a stadionului "Puskas Arena", care are 67.215 locuri.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20246555/3/profimedia-0615766280.jpg


Franţa - Germania (ora 22:00). Duelul ultimelor două campioane mondiale

La momentul tragerii la sorţi a grupelor EURO 2020, Franţa - Germania a devenit, instant, meciul de referinţă al primei faze a competiţiei. Finalistă în 2016 şi câştigătoare în Rusia 2018, Franţa lui Deschamps a primit statutul de principală favorită la acest turneu, iar revenirea lui Benzema nu a făcut decât să-l întărească. Pentru nemţi, EURO 2016 e cântecul de lebădă al legendarului Joachim Low, iar aura antrenorului trebuie respectată, mai ales în faţa propriilor fani.
 
Franţa - Germania, echipele probabile:
  • Franţa: Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández; Pogba, Kanté, Rabiot; Griezmann, Benzema, Mbappé
  • Germania: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens; Havertz, Müller, Gnabry
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele