Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

LIVE BLOG EURO 2020, ziua 6 | Italia este prima echipă calificată în optimi! Elveţia, răpusă la fel ca Turcia

EURO 2020 Publicat pe 16 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20247585/5/ita-elv.png

Ziua a şasea de la EURO 2020 marchează începutul etapei a doua din faza grupelor. Miercuri sunt programate trei meciuri, din grupele A şi B. De la ora 16:00, este Finlanda - Rusia, în grupa B. De la ora 19:00, este confruntarea Turcia - Ţara Galilor, în grupa A, iar de la ora 22:00 este cel mai interesant meci al zilei, Italia - Elveţia, tot din grupa A.

  • Partidele zilei vor fi analizate în cadrul emisiunii 'EURO CENTER' de la Look Sport+, de la ora 21:00

Italia - Elveţia 3-0 (Locatelli 26, 52, Immobile 89) 

Echipele de start: 

  • Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi 24), Spinazzola - Locatelli, Jorginho, Barella - Berardi, Immobile, Insigne
    Rezerve: Meret, Sirigu – Bastoni, Belotti, Bernardeschi, Chiesa, Cristante, Emerson, Pessina, Raspadori, Toloi
    Antrenor: Roberto Mancini
  • Elveţia: Sommer- Akanji, Schar, Elvedi - Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodriguez - Shaqiri, Embolo – Seferovic
    Rezerve: Kobel, Mvogo – Benito, Comert, Fassnacht, Gavranovic, Mehmedi, Sow, Vargas, Widmer, Zakaria, Zuber
    Antrenor: Vladimir Petkovic

Min. 90 + 3: Fluier final! Italia se impune din nou cu 3-0, de data aceasta în faţa Elveţiei, după ce la debut a învins Turcia cu acelaşi scor. 

Min. 90: Vor fi cel puţin 3 minute de prelungiri. 

Min. 89: GOL Italia! Ciro Immobile trage de la distanţă şi înscrie. Şutul a fost bun, însă portarul Sommer putea face mai mult. 

 

Min. 87: Dublă schimbare la Italia: intră Cristante şi Pessina, ies Locatelli şi Barella.

 

Min. 84: Schimbare la Elveţia: iese Freuler, intră Sow.

Min. 79: Embolo (Elveţia) ia cartonaşul galben pentru un fault la Barella.

Min. 76: Schimbare la Elveţia: Vargas intră în locul lui Shaqiri. 

Min. 75: Ocazie Italia! Chiesa are o acţiune individuală foarte bună, îi pasează lui Immobile, care este la fel de neinspirat la faza precedentă. 

Min. 73: Ocazie Italia! Bonucci îl lasă pe Immobile singur cu Sommer, dar golgheterul lui Lazio trimite pe lângă poartă. 

Min. 69: Dublă schimbare la Italia: ies Insigne şi Berardi, intră Chiesa şi Toloi.

Min. 64: Ocazie pentru Elveţia! Gianluigi Donnarumma scoate cu piciorul din câţiva metri şutul lui Zuber şi evită revenirea în joc a elveţienilor. 

Min. 58: Dublă schimbare la Elveţia: ies Schar şi Mbabu, intră  Widmer şi Zuber.  

Min. 52: GOL Italia! Locatelli reuşeşte dubla cu o execuţie perfectă de la aproximativ 22-23 de metri. Sommer a rămas fără replică. 

 

Min. 49: Gavranovic (Elveţia) vede primul cartonaş galben al meciului. 

Min. 46: A început a doua repriză! Schimbare la Elveţia: intră Gavranovic în locul lui Seferovic.

Min. 45+2: Final de primă parte. Italia conduce cu 1-0.

Min. 44: Elveţia forţează pe acest final de primă parte, dar atacurile sunt moi. Donnarumma n-are probleme până acum, aşa cum s-a întâmplat în prima partidă de la EURO, cu Turcia.

Min. 37: Spinazzola face o cursă superbă în stânga, după care încearcă o execuţie elegantă, cu exteriorul piciorului drept, pe jos. Balonul trece pe lângă bară, fără emoţii de data aceasta pentru Elveţia.

Min. 34: Elveţia arată rău, suferă mult în apărare. Immobile şi Insigne trec pe lângă gol. Primul e blocat de portarul Sommer, şutul lui Insigne e scos de Mbabu de lângă bară.

Min. 26: GOOOL Italia! Locatelli deschide scorul. Pune latul din câţiva metri, după o pasă a lui Berardi, care face o cursă de senzaţie în partea dreaptă.

Min. 24: Schimbare la Italia. Chieliini iese accidentat, intră Acerbi.

Min. 23: O primă ieşire notabilă a Elveţiei pe faza de atac. Combinaţia de pase prelungită nu duce însă la o ocazie importantă.

Min. 19: Chiellini marchează cu piciorul, în urma unui corner, dar intervine VAR-ul. Apărătorul Italiei comisese henţ.

Min. 17: Atacurile italienilor se opresc în preajma careului Elveţiei. Tripleta nu Berardi, Immobile, Insigne nu a reglat jocul până acum.

Min. 9: Joc de posesie pentru Italia, care încearcă să desfacă apărarea elveţienilor, pe două sau chiar trei linii uneori. Embolo încearcă o cursă pe contraatac, dar pierde balonul în cele din urmă.

Min. 6: Italia începe, deja, să fie periculoasă în careul Elveţiei. Berardi ajunge acolo, dar e blocat.

Min. 1: Începe partida! 


Turcia - Ţara Galilor 0-2 (Ramsey 43, Roberts 90 + 5), echipele de start:

  • Turcia: Cakir - Celik, Ayhan, Soyuncu, Meras - Yokuslu - Karaman, Calhanoglu, Tufan, Under - Yilmaz
  • Rezerve: Bayindir, Gunok - Akturkoglu, Antalyali, Demiral, Dervisoglu, Kabak, Kahveci, Kokcu, Muldur, Tokoz, Yazici
  • Selecţioner: Şenol Güneş
  • Ţara Galilor: Ward - Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies - Morrell, Allen - Bale, Ramsey, James - Moore
  • Rezerve: A. Davies, Hennessey - Ampadu, Brooks, Gunter, Levitt, Lockyer, Norrington-Davies, Roberts, J. Williams, N. Williams, Wilson
  • Selecţioner: Robert Page

Min. 90 + 7: Fluier final! Ţara Gailor învinge Turcia cu 2-0! 

Min. 90 + 5: GOL Ţara Galilor! Bale pătrunde în careu şi îi pasează lui Roberts, care rezolvă meciul şi aduce victoria pentru galezi cu reuşita sa. 

Min. 90 + 4: Ocazie pentru Ţara Galilor! Bale încearcă să îl surprinză pe Cakir, care respinge. 

Min. 90 + 3: Ocazie pentru Ţara Galilor! Bale îi pasează lui Williams, care ratează o şansă mare de 2-0.

Min. 87: Ocazie uriaşă pentru Turcia! Ward scoate miraculos lovitura de cap a lui Demiral, de lângă bară. 

Min. 79: Ocazie pentru Ţara Galilor! Se schimbă rolurile. Ramsey îi centrează lui Bale, care se înalţă frumos şi reia cu capul, însă pe direcţia lui Cakir, care prinde fără prea mari probleme.

Min. 78: Ocazie pentru Ţara Galilor! James şutează direct în braţele lui Cakir, la firul ierbii. 

Min. 63: Ocazie pentru Turcia! Ayhan trimite cu capul pe centrul porţii lui Ward, care reuşeşte să prindă mingea. 

Min. 61: Gareth Bale ratează lovitura de pedeapsă pe care tot el a obţinut-o, trimiţând peste poarta apărată de Cakir. La câteva secunde, Bale este aproape din nou de gol, însă starul galez pare să aibă ghinion. 

Min. 58: Ocazie mare şi pentru Ţara Galilor! Aaron Ramsey şutează din prima din careu, însă Cakir respinge excelent. 

 

Min. 54: Ratare uriaşă a Turciei! Căpitanul Burak Yilmaz ratează din 6 metri, din voleu, trimiţând balonul peste poarta apărată de Ward. 

Min. 46: A început a doua repriză! 

Min. 45 + 2: La pauză Ţara Galilor conduce Turcia cu 1-0!

Min. 43: GOL Ţara Galilor! De data aceasta Aaron Ramsey nu mai risipeşte pasa de gol primită de Gareth Bale şi deschide scorul pentru naţionala sa. 

Min. 29: Şansă pentru Turcia! Morrell respinge de pe linia porţii cu capul o minge care se ducea oricum pe lângă poartă, nedorind să îşi asume vreun risc.

Min. 24: Ocazie uriaşă pentru Ţara Galilor! Gareth Bale îl găseşte pe Ramsey cu o pasă foarte bună, însă decarul galezilor are o execuţie lamentabilă dintr-o nouă situaţie iminentă de gol. 

Min. 17: Galezii cer penalty pentru henţ la Soyuncu. Apărătorul turc a atins balonul cu mâna, însă fără vreo intenţie, iar arbitrul a luat decizia de a nu acorda lovitură de pedeapsă fără să se consulte prin VAR. 

Min. 13: Ocazie pentru Ţara Galilor! Moore câştigă un duel aerian, reia cu capul, însă imprecis. 

Min. 9: Ocazie pentru Turcia! Căpitanul Yilmaz şutează periculos, însă mingea se duce un pic pe lângă poarta galezilor. 

Min. 6: Ocazie mare pentru Ţara Galilor! Ramsey este în poziţie ideală de a marca, datorită pasei lui Bale, însă execuţia sa este respinsă cu piciorul de Cakir. 

Min. 1: A început meciul!


Finlanda – Rusia 0-1 (Miranchuk 45+2) 

Echipele de start: 

  • Finlanda (3-5-2): Hradecky – O’Shaughenessy, Toivio (Jensen 85), Arajuuri (cpt) – Uronen, Lod, Schuller (Kauko 67), Kamara, Raitala (Lappalainen 75) – Pohjanpalo, Pukki (Soiri 75) 
    Rezerve: Joronen, Jaakkola – Vaisanen, Sparv, Alho, Valakari, Ivanov, Forss.
    Selecţioner: Markku Kanerva
  • Rusia (4-3-3): Safonov – Kuzyaev, Dzhikiya, Diveev, Mario Fernandes (Karavaev 26) – Barinov, Ozdoev (Zhemaletdinov 61) , Zobnin – Golovin, Dzyuba (cpt) (Sobolev 85), Aleksei Miranchuk (Muhkin 85)
    Rezerve: Shunin, Dyupin – Semenov, Cheryshev, Zabolotny, Fomin, Evgenyev, Makarov
    Selecţioner: Stanislav Cherchesov

Min. 90+6: Final de meci. 

Min. 90+3: Zhemaletdinov putea să încheie meciul pentru Rusia. Şutul său se duce însă mult peste poartă. Poziţia, una foarte bună.

Min. 85: Două schimbări la Rusia, Mukhin şi Sabolev intră în locul lui Miranchuk şi Dzyuba, şi o schimbare la Finlanda, intră Jensen în locul lui Toivio.

Min. 82: Multe întreruperi în ultima perioadă. Rusia începe să tragă puţin de timp, în speranţa că va lua primele 3 puncte de la acest Campionat European. Finlanda, neputincioasă.

Min. 75: Dublă modificare la Finalda. Intră Soiri şi Lappalainen, ies Raitala şi Pukki.

Min. 72: Intervenţie superbă a lui Hradecky, la şutul lui Kuzyaev. Finlandezii nu dau impresia că ar putea egala.

Min. 67: Prima modificare pentru Finlanda. Intră Kauko în locul lui Schuller.

Min. 66: Golovin trece milimetric pe lângă 2-0. Trage din careu, balonul aproape că şterge bara lui Hradecky. 

Min. 61: Schimbare la Rusia. Intră Zhemaletdinov, iese Ozdoev.

Min. 58: Joc disputat la centrul terenului, cu mai multe greşeli de control al balonului pentru ambele naţionale. Un uşor plus de posesie pentru Finlanda.

Min. 51: Se schimbă polurile de putere în aceste prime minute din repriza a doua. Finlanda are posesia, dar nu îşi trece în cont mari ocazii. Ruşii trec pe lângă gol însă, prin Golovin. Şutul acestuia de la distanţă se duce pe lângă poartă.

Min. 46: Începe partea a doua. 

Min. 45+6: Final de primă parte. 

Min. 45+2: GOOOL Rusia! Miranchuk şutează superb din careu, cu interiorul piciorului stâng, în vinclul porţii lui Hradecky. Asist în contul căpitanului Dzyuba.

Min. 43: Rusia e încă la controlul jocului, dar nu reuşeşte să transforme posesia în ocazii mari de gol. Totul se rupe în apropierea careului mare. Nordicii nu pot fi întrecuţi nici cu centrări în careu, dar nici cu incursiuni pe zona centrală.

Min. 36: Karavaev şi Uronen se lovesc serios în careul nordicilor. Jucătorul Finlandei respinge în corner, din şase metri, iar în alunecare îl loveşte pe  Karavaev, care intră apoi în bară. În cădere, fără să vrea, rusul îşi izbeşte la rândul său pe Uronen, cu gheata în faţă.

Min. 30: O nouă şansă notabilă pentru Rusia. Dzyuba e punct de control al centrărilor colegilor săi. O reluare cu capul loveşte un fundaş nordic, în caz contrar putea fi 1-0.

Min. 26: Schimbare la Rusia, după o accidentare a lui Fernandes. Intră Karavaev. 

Min. 20: Pohjanpalo, one-man-show! Atacantul Finlandei e în mare formă. E angajat excelent, trage de la 13 metri, dar un rus intervine şi respinge în corner.

Min. 18: Schuller aruncă un balon la 16 metri, care e la un pas să ajungă la atacantul Pukki. Portarul Rusiei, Safonov, iese în stilul lui Neuer şi respinge cu capul.

Min. 15: Se joacă într-un ritm incredibil de ridicat. Pohjanpalo luftează din careu, dintr-o situaţie bună.

Min. 10: Deşi nordicii marchează acel gol anulat în cele din urmă, ruşii sunt cei care au posesia şi ocaziile importante. Domină partida. Ozdoev trimite slab dintr-o poziţie excelentă, singur de la marginea careului mic.

Min. 4: Finlanda marchează prin Pohjanpalo, dar după analiza VAR se dă offside şi golul e anulat!

Min. 1: Începe partida. 


Grupa B | Finlanda a debutat cu o victorie surprinzătoare în faţa Danemarcei

Finlanda a produs una dintre surprize la EURO 2020 şi a învins Danemarca, 1-0, graţie reuşitei lui Pohjanpalo (60’). A fost o partidă marcată de infarctul suferit pe teren de către danezul Christian Eriksen. Partida s-a reluat după câteva ore, iar danezii au resimţit şocul.

Rusia a jucat foarte slab împotriva Belgiei, reuşind un singur şut pe poartă, în faţa a peste 25.000 de fani, la Sankt Petersburg. Belgia, marea favorită a grupei B, s-a impus cu 3-0.

Rusia a câştigat toate confruntările de până acum cu Finlanda. Ultimele două victorii au fost cu acelaşi scor, 3-0, în 2008 şi 2009, în preliminariile pentru Cupa Mondială.

 


Grupa A | Italia a debutat cu o victorie entuziasmantă

Italia, marea favorită a grupei A, a debutat cu o victorie la scor cu Turcia, 3-0 (Demiral 53' - autogol, Immobile 66', Insigne 79'), în meciul de deschidere de la EURO 2020, pe arena Olimpico din Roma. 

Elveţia, a doua favorită a grupei A, a avut o evoluţie neconvingătoare împotriva Ţării Galilor, scor 1-1, la Baku. Au înscris Embolo (49’) şi Moore (74’).

Ultimele trei confruntări între Italia şi Elveţia s-au încheiat la egalitate.

Turcia şi Ţara Galilor nu s-au mai înfruntat din 1997, când Turcia s-a impus cu 6-4 în preliminariile Cupei Mondiale.

Turcia – Ţara Galilor, de la ora 19:00, la Baku

Echipele probabile

Turcia (4-5-1): Cakir – Meras, Soyuncu, Demiral, Celik – Calhanoglu, Kahveci, Yokuslu, Ayhan, Under -  Yilmaz.

Ţara Galilor (4-2-3-1): Ward – B. Davies, Rodon, Mepham, Roberts – Morrell, Allen – James, Ramsey, Bale – Moore.

Italia – Elveţia, de la ora 22:00, la Roma (Olimpico)

Echipele probabile

Italia (4-3-3): Donnarumma – Spinazzola, Chiellini, Bonucci, Di Lorenzo – Barella, Jorginho, Verratti – Insigne, Immobile, Berardi.

Elveţia (3-4-1-2): Sommer – Akanji, Schar, Elvedi – Rodriguez, Zakaria, Xhaka, Mbabu – Shaqiri - Seferovic, Embolo.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele