Ultima oră
Artur Hoffmann, Ovidiu Gârbacea şi Filip Stoica au primit Ordinul Excelenţă Olimpică din partea COSR Artur Hoffmann, Ovidiu Gârbacea şi Filip Stoica au primit Ordinul Excelenţă Olimpică din partea COSR
VIDEO | Gestul care i-a pus pe jar pe fanii lui Arsenal! Ce a făcut jucătorul „tunarilor” imediat după eliminarea din sferturi VIDEO | Gestul care i-a pus pe jar pe fanii lui Arsenal! Ce a făcut jucătorul „tunarilor” imediat după eliminarea din sferturi
Gigi Becali, ofertă de 1.5 milioane de euro pentru un star din Superliga Gigi Becali, ofertă de 1.5 milioane de euro pentru un star din Superliga
Dan Petrescu începe curăţenia la CFR Cluj! Un jucător cu CV solid e OUT Dan Petrescu începe curăţenia la CFR Cluj! Un jucător cu CV solid e OUT
UEFA a sancţionat FC Barcelona pentru gesturi rasiste la meciul cu PSG UEFA a sancţionat FC Barcelona pentru gesturi rasiste la meciul cu PSG
VIDEO | Un fotbalist de la Malaga şi-a vândut tricoul de joc VIDEO | Un fotbalist de la Malaga şi-a vândut tricoul de joc

LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Spania nu a câştigat nici al doilea meci de la CE, cu Polonia. Germania a umilit Portugalia, Ungaria a încurcat campioana mondială Franţa

EURO 2020 Publicat pe 19 iun 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20252152/3/spa-pol.png

Ziua a noua de la EURO 2020 aduce finalul etapei a doua a fazei grupelor, iar presiunea se mută pe umerii Spaniei şi Germaniei. De la ora 16:00, Mbappe, Griezmann şi Benzema înfruntă Ungaria, la Budapesta, iar Portugalia şi Germania stau faţă în faţă de la ora 19:00. Ziua de fotbal european se încheie cu Spania - Polonia, de la ora 22:00, într-un meci pe care ambele combatante sunt obligate să-l câştige.

Spania - Polonia 1-1 (Morata 26 / Lewandowski 54)  

Echipele de start: 

  • Spania: Simon – Marcos Llorente, Laporte, Pau Torres, Alba (C) – Koke (Fabian Ruiz 67) , Rodri, Pedri – Moreno (Sarabia 67) , Morata (Oyarzabal 87), Olmo (Ferran Torres 62) 
    Rezerve: De Gea, Sanchez – Azpilicueta, Diego Llorente, Alcantara, Eric Garcia, Gaya, Traore
    Antrenor: Luis Enrique
  • Polonia: Szczesny – Bereszynski, Glik, Bednarek (Dawidowicz 85) – Jozwiak, Moder, Klich (Kozlowski 55), Puchacz – Swiderski (Frankowski 67), Lewandowski (C), Zielinski
    Rezerve: Skorupski, Fabianski - Kedziora, Linetty, Rybus, Placheta, Kownacki, Swierczok, Helik
    Antrenor: Paulo Sousa

Min. 90+5: Final de meci.

Min. 87: Morata este scos. În locul său intră Oyarzabal.

Min. 85: Polonia schimbă iar. Intră Dawidowicz, iese Bednarek.

Min. 84: Încă o ocazie foarte mare de a marca pentru Spania. Acelaşi Morata şutează, Szczesny intervine în ultimul moment.

Min. 80: Morata reuşeşte să preia în careul Poloniei, dar în încercarea de a pivota şi de a relua din întoarcere e blocat de fundaşii adverşi. Apoi, Rodri şutează din afara careului, dar Szczesny reţine fără probleme.

Min. 73: Ferran Torres reia modest cu capul din careu, deşi sare singur la cap şi nu era jenat de vreun fundaş polonez.

Min. 67: Dublă modificare la spanioli. Intră Fabian Ruiz şi Sarabia, ies Gerrard Moreno şi Koke. Polonia schimbă şi ea. Frankowski îi ia locul lui Swiderski.

Min. 65: Spania are din nou probleme pe faza de construcţie. Golul Poloniei o afectează. Când conducea, pasele se legau mult mai bine.

Min. 62: Modificare şi la spanioli. Este introdus Ferran Torres în locul lui Olmo.

Min. 58: Moreno şutează de la 11 metri, dar execuţia se duce în bară. Penalty ratat pentru Spania.

Min. 57: Moreno e călcat în careu de Moder, iar arbitrul dă penalty după analiza VAR!

Min. 55: Prima schimbare a meciului, la polonezi. Intră Kozlowski, iese Klich.

Min. 54: GOOOL Polonia! Jozwiak centrează din dreapta, Lewandowski reia cu capul în poartă.

Min. 50: Spania predă iniţiativa Poloniei în startul părţii a doua, dar echipa lui Lewandowski nu găseşte calea către gol până acum.

Min. 46: Începe repriza a doua. 

Min. 45+1: Final de primă repriză. 

Min. 43: Şansă uriaşă pentru Polonia! Swiderski trage violent de la 18 metri, balonul loveşte bara şi sare la Lewandowski. Acesta preia la marginea careului mic şi trage cu stângul direct în portarul Simon, după care balonul ricoşează în corner.

Min. 38: În continuare echipa lui Enrique pasează, iar adversarii nu au ce face. Strategia Spaniei dă roade şi prin prisma golului marcat de Morata. Joacă mai relaxat.

Min. 33: Spania domină şi mai clar meciul, Polonia pare căzută din punct de vedere mental. Pasele circulă din ce în ce mai bine, apărarea adversă e surprinsă de multe ori. Moreno trage puţin pe lângă de la marginea careului, din lovitură liberă.

Min. 26: GOOOL Spania! Morata marchează pentru 1-0, din pasa lui Moreno. Reuşita e validată cu ajutorul VAR, asistentul ridicase fanionul pentru offside.

Min. 18: Faze prelungite de atac pentru Spania. Morata controlează balonul în careul de şase metri al polonezilor, încearcă să salte pentru Koke, dar Glik respinge în corner.

Min. 11: Spania îşi încearcă şi ea şansa de la distanţă, prin Olmo. Szczesny reţine fără probleme. Ibericii au, până acum, aceleaşi probleme ca în primul meci de la EURO, cu Suedia. Duc destul de greu balonul în careul adversarilor, iar când se întâmplă asta, deciziile nu sunt prea bune.

Min. 6: Klich trage bine de la peste 20 de metri, balonul cade pe plasa de sus a porţii lui Simon.

Min. 4: Polonia începe curajos, începe sus şi joacă agresiv. Spania încearcă să îşi impună ritmul cu morişca de pase de la mijlocul terenului.

Min. 1: Începe meciul! 


Portugalia - Germania 2-4 (Ronaldo 15, Jota 67 / Dias 35, Guerreiro 39, Havertz 51, Gosens 60), echipele de start:

  • Portugalia: Rui Patricio - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Carvalho, Danilo - Bernardo Silva, Fernandes, Jota - Ronaldo
  • Rezerve: A. Lopes, Rui Silva - Dalot, Fonte, Guedes, Moutinho, Neves, Palhinha, Pedro Goncalves, Sanches, Andre Silva, Rafa Silva
  • Selecţioner: Fernando Santos
  • Germania: Neuer - Ginter, Hummels, Rudiger - Kimmich, Gundogan, Kroos, Gosens - Havertz, Muller - Gnabry
  • Rezerve: Leno, Trapp - Can, Goretzka, Gunter, Halstenberg, Koch, Neuhaus, Sane, Sule, Volland, Werner
  • Selecţioner: Joachim Low

Min. 90 + 5: Fluier final! Portugalia - Germania se termină 2-4! 

Min. 90: Vor fi patru minute de prelungiri. 

Min. 83: Ocazie pentru Germania! Leon Goretzka finalizează peste poarta lui Rui Patricio un nou contraatac exploziv al nemţilor. Balonul a atins discret bara transversală. 

Min. 79: Portugalia aproape de golul trei! Renato Sancho trimite o torpilă în bară. Manuel Neuer nu a avut nicio reacţie.  

Min. 67: GOL Portugalia! Jota îi readuce pe portughezi în meci, introducând balonul în poarta goală, după ce Cristiano Ronaldo i-a întors mingea. Portugalia - Germania este 2-4. 

 

Min. 60: GOL Germania! Nemţii îi distrug pe portughezi în aceste momente. Gosens trimite cu capul centrarea venită de la Kimmich şi face 4-1.

 

 

Min. 51 - 52: GOL Germania! Kai Havertz trimite din pasa lui Gosens mingea în poarta goală şi face 3-1 pentru naţionala sa. Se verifică din nou prin VAR, însă decizia rămâne neschimbată. 

 

 

Min. 46: A început a doua repriză! Schimbare la Portugalia: iese Bernardo Silva, intră Renato Sanches. 

Min. 45 + 4: La pauză Germania conduce Portugalia cu 2-1, după, probabil, cea mai bună primă repriză de la CE 2020. 

Min. 45 + 3: Ocazie mare Germania! Gnabry îi dă mingea printre picioare lui Pepe şi şutează violent, însă Rui Patricio respinge. Muller nu ajunge la minge, iar Portugalia scapă de golul 3. 

Min. 39-41: GOL Germania! Guerreiro reia în proprie poartă balonul retrimis de Kimmich. Arbitrul a consultat VAR şi a decis să valideze golul nemţilor. Germania întoarce scorul la 2-1! 

 

Min. 35: GOL Germania! Kai Havertz reia oportun centrarea şutată venită perfect de la Gosens şi aduce egalarea pentru nemţi. În cele din urmă, golul lui Havertz a fost de fapt autogolul lui Dias. 

 

 

Min. 22: Şansă pentru Portugalia! Dias sare la cap şi îi ia mingea lui Ronaldo, însă reluarea sa nu este precisă nici ca recentrare, nici ca execuţie către poartă. 

Min. 15: GOL Portugalia! Lusitanii reuşesc un contraatac fantastic, în condiţiile în care primele 15 minute au fost dominate autoritar de Germania. Cristiano Ronaldo primeşte o pasă de la Jota şi îndeplineşte o simplă formalitate. Anterior, Bernardo Silva i-a oferit o pasă excelentă lui Jota. Faza a început de la o respingere cu capul, din propriu careu, a lui Cristiano Ronaldo. Căpitanul lusitanilor a sprintat de la acel moment, până când a ajuns în situaţie de gol şi a marcat. 

 

Min. 13: Şutul lui Muller este prins de Rui Patricio. Şi dacă marca, golul ar fi fost anulat pentru un ofsaid la colegul său de la Bayern şi de la naţională, Joshua Kimmich.

Min. 10: Ocazie mare pentru Germania! Havertz şutează violent de la distanţă, Rui Patricio respinge defectuos, iar mingea ajunge la Gnabry. Portarul portughez se revanşează ulterior, încurcându-l pe decarul Germaniei, iar Portugalia scapă cu faţa curată. 

Min. 5-6: Germania reuşeşte să înscrie prin Gosens, însă golul său este anulat de arbitru pentru un ofsaid la Gnabry, care nu a atins balonul din afara jocului, însă şi-a manifestat clar intenţia de a juca balonul. 

Min. 1: A început meciul! 


Ungaria - Franţa 1-1 (Fiola 45+2/ Griezmann) 

Echipele de start:
  • Ungaria: Gulacsi - Botka, Orban, At. Szalai - Nego, Schafer (Cseri 76), Kleinheisler (Lovrencics 84), Nagy, Fiola - Adam Szalai (Nikolics 26), Sallai
    Rezerve: Bogdan, Dibusz – Holender, Kecskes, Lang, Schon, Siger, Varga K. Varka R.
    Antrenor: Marco Rossi
  • Franţa: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Digne - Pogba (Tolisso 76), Kante, Rabiot (Dembele 57) - Griezmann, Benzema (Giroud 76), Mbappe
    Rezerve: Maignan, Mandanda – Dubois, Hernandez, Kounde, Lemar, Lenglet, Sissoko, Thuram
    Antrenor: Didier Deschamps

Min. 90+4: În ultimele minute Franţa domină, dar degeaba. Pur şi simplu nu găseşte soluţii pentru a desface apărarea maghiarilor. Final de meci şi punct uşor nemeritat pentru ”cocoşii galici”. 

Min. 87: Modificare la Franţa. Intră Lemar în locul lui Dembele. Fotbalistul Barcelonei fusese introdus în minutul 57!

Min. 84: Modificare la maghiari. Intră Lovrencsics, iese Kleinheisler.

Min. 76: Două schimbări în naţionala Franţei (intră Tolisso şi Giroud, ies Pogba şi Benzema) şi una în naţioana Ungariei (intră Cseri şi iese Schafer).

Min. 74: Ungaria revine în atac. Şutul lui Sallai de la distanţă e prins uşor de portarul Lloris.

Min. 66: GOOOL Franţa! Griezmann face 1-1 după o mare greşeală în apărarea maghiarilor.

Min. 64: Deschamps pare depăşit. Se consultă cu colaboratorii, dar pare că nu ştie ce să schimbe în echipa Franţei, pentru a egala, cel puţin, Ungaria. Deciziile luate la pauză nu aduc nimic pozitiv.

Min. 57: Schimbare în naţionala Franţei. Iese Rabiot, intră Dembele.

Min. 52: Botka vede cartonaşul galben, după un fault la Mbappe.

Min. 49: Franţa iese mai motivată de la cabine, dar parcă nu găseşte variantele potrivite în preajma careului mare al ungurilor. Gazdele par că înclină către un joc pe contraatac în această parte secundă.

Min. 46: Începe partea a doua. 

Min. 45+5: Pauză! 

Min. 45+2: GOOOL Ungaria! Fiola deschide scorul, în urma unei incursiuni incredibile.

Min. 39: Circulaţie lentă a balonului pentru Franţa, în aceste minute. Impulsul pricinuit de ocaziile lui Benzema şi Mbappe se stinge.

Min. 34: Franţa iese din ce în ce mai mult la joc şi îşi arată valoarea. Mbappe, incursiune bună, dar terminată cu şut din careu pe lângă. Campioana mondială are controlul partidei.

Min. 31: Cea mai mare ocazie de până acum! Mbappe pasează cu călcâiul pentru Benzema, care trage din prima, de la aproximativ 13-15 metri. Execuţia acestuia se duce puţin pe lângă.

Min. 26: Adam Szalai se accidentează şi e înlocuit cu Nikolics.

Min. 22: Franţa nu se regăseşte. Pare întrecută la multe faze. E adevărat că ungurii arată chiar mai bine ca partida trecută, cu Portugalia.

Min. 17: Şansă importantă pentru Franţa, din nou, de data aceasta cu Mbappe la finalizare. Digne centrează din stânga, reluarea starului de la PSG, cu capul, se duce alături.

Min. 15: Kante face o fază spectaculoasă, croşetează câţiva unguri, încearcă o pasă filtrantă pentru Benzema, dar atacantul Realului sprintează târziu. Gulacsi prinde.

Min. 10: Pavard vede cartonaşul galben. Îl faultează, lateral stânga de careul propriu, pe Sallai. Balonul expediat din faza fixă e respins de Benzema în corner. Apoi, lovitura de colţ e irosită uşor de gazde. Lloris iese şi reţine.

Min. 8: Deocamdată, mai mult se joacă în terenul Franţei. Ungurii sunt bine aşezaţi în teren şi au un plus la capitolul posesie.

Min. 4: O primă fază fixă, dar din care nu iese nimic. O lovitură liberă bătută de Sallai e respinsă uşor de francezi. Campionii mondiali par surprinşi de modul în care începe Ungaria meciul.

Min. 1: Începe partida! 


Convingătoare în primul meci al grupei, 1-0 cu Germania, camioana mondială en-titre primeşte statutul de mare favorită în faţa maghiarilor care nu le-au făcu faţă portughezilor în prima etapă. Trupa lui Deschamps a arătat bine, articulată, cu un cuplu de atacanţi Benzema-Mbappe care a demonstrat că nu are nevoie de multe meciuri împreună pentru a se înţelege pe teren. Succesul e sinonim cu calificarea în optimi, în timp ce speranţele gazdelor de la Budapesta par mai mult de ordin teoretic.
 

Portugalia - Germania. Panzerele, în pericol!

Puţine au fost cazurile în care Portugalia nu pleca cu şansa a doua în faţa Germaniei la meciurile de la turneele finale, însă schimbul de generaţii din fotbalul neamţ şi echipa foarte puternică a lui Fernando Santos oferă un plus lusitanilor. În plus, Low joacă sub o presiune uriaşă după autogolul lui Hummels din partida cu Franţa, pierdută cu 0-1, pentru că zero puncte după primele două meciuri ale grupei ar reprezenta o contraperformanţă istorică şi ar arunca Panzerele într-un calcul complicat pentru obţinerea unuia dintre cele patru locuri trei care duc în fazele eliminatorii de la European.
 
Portugalia - Germania (ora 19:00), echipele probabile:
  • Portugalia: Rui Patrício - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, Carvalho - Jota, B. Fernandes, B. Silva - Ronaldo 
  • Germania: Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens - Havertz, Müller; Gnabry

Spania - Polonia. Totul sau nimic!

Victoria Slovaciei în faţa Poloniei, 2-1, urmată de succesul Suediei contra naţionalei lui Hamsik şi Skriniar (1-0) a complicat teribil grupa, iar Spania şi Polonia sunt, practic, obligate să obţină punct sau puncte din meciul programat de la ora 22:00. Dacă naţionala lui Lewandowski a rămas în zece contra Slovaciei chiar în momentul în care domina partida, Spania nu a făcut decât să plimbe mingea inutil şi şi-a atras multe critici. Ambele sunt nevoite să iasă la joc, pentru că egalul nu le ajută!
 
Spania - Polonia (ora 22:00), echipele probabile:
  • Spania: Simón - Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Alba; - Llorente, Busquets/Rodri, Pedri - Gerard Moreno, Morata, Olmo
  • Polonia: Szczęsny - Bereszyński, Glik, Bednarek - Jóźwiak, Moder, Linetty, Rybus - Klich, Zieliński - Lewandowski
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele