Ultima oră
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off
NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua

LIVE BLOG | Italia învinge Turcia la scor de neprezentare şi ia o opţiune serioasă pentru calificarea în optimile EURO 2020

EURO 2020 Publicat pe 12 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20240491/6/200198684-577139039918951-3779139096933646468-n.png

Italia şi-a respectat statutul de favorită la câştigarea Campionatului European şi a învins fără drept de apel Turcia, cu 3-0, în meciul de deschidere a competiţiei.

În prima repriză, italienii au dominat autoritar, însă scorul a fost 0-0 datorită intervenţiilor inspirate ale portarului Ugurcan Cakir.

Ulciorul nu a mers la apă şi în a doua repriză, chiar dacă turcii au dat senzaţia că îşi doresc să schimbe cursul jocului, după aşezarea din teren mai avansată în startul părţii secunde a meciului.

Diferenţa de experienţă şi de valoare s-a văzut, iar italienii au continuat să îşi facă jocul ofensiv. Demiral, fundaşul lui Juventus Torino, a trimis în proprie poartă centrarea şutată a lui Domenico Berardi, colegul lui Vlad Chiricheş de la Sassuolo.

A fost începutul căderii defensivei turce, când, ironic, portarul Ugurcan Cakir a fost învins chiar de către un coechipier. Şi la al doilea gol al italienilor, din minutul 66, goalkeeper-ul Turciei nu a avut ce să facă. A scos fantastic şutul lui Spinazzola, dar Ciro Immobile şi-a arătat instinctul de golgheter şi a finalizat simplu, cu latul, pentru 2-0.

Interiorul lui Lorenzo Insigne din minutul 79, din pasa aceluiaşi Immobile, a risipit orice fel de emoţie pentru italieni şi a consemnat rezultatul final al meciului. Partida s-a terminat cu intervenţia lui Chiellini la Yilmaz, duelul căpitanilor, care le-a refuzat turcilor până şi golul de onoare.

LIVE BLOG | Turcia - Italia 0-3 (Demiral A.G., Immobile 66, Insigne 79), la EURO 2020

UPDATE: Echipele de start:

  • Turcia: Ugurcan - Celik, Demiral, Soyuncu, Meraş - Yokuşlu - Karaman, Tufan, Yazici, Calhanoglu - B. Yilmaz
  • Rezerve: Gunok, Bayindir - Under, Tokoz, Antalyali, Kabak, Unal, Kokcu, Kahveci, Ayhan, Muldur, Dervişoglu
  • Italia: Donnarumma - Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Locatelli - Berardi, Immobile, Insinge
  • Rezerve: Sirigu, Meret - Di Lorenzo, Belotti, Pessina, Emerson, Chiesa, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Raspadori, Bastoni

Min. 90 + 4: Fluier final! Turcia - Italia se termină 0-3! 

Min. 90 + 3: Yilmaz este foarte aproape să marcheze golul de onoare al turcilor, însă Chiellini intervine colosal.

Min. 90: Dervisoglu (Turcia) vede şi el cartonaşul galben.

Min. 88: Caglar (Turcia) primeşte primul cartonaş galben al meciului. 

Min. 85: Schimbare la Italia: Bernardeschi îl înlocuieşte pe Berardi.  

Min. 81: Dublă schimbare la Italia! Intră Chiesa şi Belotti, ies Immobile şi Insigne. 

Min. 79: GOL ITALIA! De data aceasta Insinge nu mai ratează execuţia cu interiorul şi transformă pasa de gol furnizată de Ciro Immobile. 

Min. 73: Schimbare la Italia: Iese Locatelli, intră Cristante.

Min. 66: GOL ITALIA! Ugurcan respinge şutul lui Spinazzola, dar Ciro Immobile este pe fază şi finalizează simplu cu latul, la colţul lung. 

Min. 65: Dublă schimbare la Turcia: Ayhan intră în locul lui Tufan, iar Kahveci în locul lui Yokuslu. 

Min. 58: Ocazie Italia! Locatelli trage cu pământul de la distanţă, dar portarul Turciei are o nouă intervenţie bună. 

Min. 55: Ocazie Italia! Spinazzola trage în forţă din careu, dar Ugurcan are o nouă paradă bună. 

Min. 53: GOL ITALIA! Berandi centrează în forţă, iar Demiral deviază balonul în proprie poartă. Italienii au dominat autoritar meciul până acum. 

Min. 52: Şansă de gol pentru Turcia! Under recuperează balonul la mijlocul terenului şi are o cursă individuală, dar şutul său este deviat de Spinazzola şi reţinut de Donnarumma.

Min. 46: A început a doua repriză! Schimbare la Turcia: Under intră în locul lui Yazici. Schimbare şi la Italia: Di Lorenzo intră în locul lui Florenzi. 

Min. 45 + 2: Turcia - Italia este 0-0 la pauză. Italienii au cerut de patru ori penalty în prima repriză, iar turcii o singură dată. 

Min. 45 + 1: Turcii scapă de acordarea unui penalty pentru italieni, în urma consultării VAR. 

Min. 43: Ciro Immobile driblează scurt şi trage din careu, dar Ugurcan prinde în doi timpi. 

Min. 39: Berardi trage în forţă de la distanţă, dar execuţia sa este departe de ţintă. 

Min. 37: Şutul lui Insigne, de la aproximativ 25 de metri, este prins de către Ugurcan fără probleme. 

Min. 35: Donnarumma are o primă intervenţie dificilă, la o centrare trimisă de ofensiva turcilor. 

Min. 33: Lovitura de cap a lui Ciro Immobile este lipsită de forţă şi se duce pe lângă poartă. 

Min. 29: Barella trage de la distanţă, însă mult peste poarta lui Ugurcan.

Min. 22: Ocazie mare pentru Italia! Ugurcan scoate incredibil lovitura de cap a lui Chiellini. 

Min. 20: Bonucci trage de la distanţă, însă departe de ţintă. 

Min. 18: Ocazie mare pentru Italia! Lorenzo Insigne este în poziţie ideală de a marca din careu, dar execuţia sa cu interiorul este greşită şi se duce destul de departe de poarta Turciei. 

Min. 3: Ocazie pentru Italia! Ciro Immobile primeşte mingea de la Berandi, iar atacantul lui Lazio reia în plasa laterală a porţii lui Ugurcan. 

Min. 1: A început meciul!


UPDATE: Fanii Turciei au ajuns cu mai bine de două ore pe stadion şi au început să cânte pentru naţionala lor.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20240491/5/fani-turcia.png

UPDATE Turcia a primit doar trei goluri în preliminarii, având cea mai bună apărare. Italia a câştigat toate cele 10 meciuri de calificare.

UPDATE UEFA prezintă imagini de la victoria Turciei cu Elveţia de la EURO 2008, când Turcia a ajuns până în semifinalele competiţiei (cel mai bun rezultat din istorie).

UPDATE "Italia este o singură voce, o singură istorie, un singur destin", este motto-ul clipului de prezentare pentru 'Squadra Azzurra' la Campionatul European.

UPDATE Turcii au un clip de prezentare inedit pentru echipa participantă la EURO 2020. Nu lipsesc fanii şi muzica orientală.

UPDATE Selecţionerul Turciei, Şenol Guneş, este extrem de încrezător înaintea meciului cu Italia.

"Cred că Turcia poate câştiga. Nu suntem favoriţi în această grupă, dar mi-ar plăcea să ajungem în finală şi să înfruntăm iar Italia. Călătoria noastră în fotbalul internaţional a început cu adevărat la semifinala Cupei Mondiale din 2002. Sunt sigur că vom învăţa multe lucruri din acest Campionat European.

Ştim punctele forte ale Italiei, dar şi slăbiciunile. Cunoaştem foarte bine prestigiul şi tradiţia Italiei, care s-a calificat la aproape toate turneele finale. Va fi o luptă grea în termeni tehnici, tactici şi fizici. Dar vreau să văd în acţiune calitatea jucătorilor mei.

Este bine că avem jucători care evoluează în Serie A, ştiu cum funcţionează lucrurile în Italia şi care este abordarea lor. Este un meci între două echipe puternice şi cred că Turcia poate câştiga.

Nu trebuie să ne pierdem concentrarea, în caz contrar vom avea mari probleme. Primul şi ultimul meci din grupă sunt fundamentale şi pot schimba complet situaţia. Roberto Mancini cunoaşte bine fotbalul din Turcia, a fost antrenor la Galatasaray. Acum are mulţi jucători talentaţi la dispoziţie"

UPDATE Căpitanul Italiei, Giorgio Chiellini (36 de ani), a declarat că ‘Squadra Azzurra’ a progresat enorm în ultimii ani şi are capacitatea să se lupte pentru câştigarea trofeului.

"Cred că suntem pregătiţi şi ne-am antrenat în cel mai bun mod posibil. Dar este clar că rezultatele muncii se vor vedea pe teren mâine (n.a. - vineri) şi în partidele următoare. Suntem în cea mai bună situaţie posibilă. Am venit la Roma cu multă încredere, cu entuziasm. În acelaşi timp, suntem conştienţi de dificultăţile pe care trebuie să le înfruntăm. Vor fi obstacole în fiecare meci, la un turneu precum EURO.

Cred că va fi un echilibru în echipa noastră, pentru că ne cunoaştem foarte bine. Va fi dificil, dar suntem pregătiţi să debutăm cu un rezultat bun. Suntem pregătiţi să ne revendicăm poziţia şi să fim protagonişti la acest turneu. Înfrângerea împotriva Suediei (n.a. – în play-off-ul pentru Cupa Mondială din 2018) rămâne în mintea noastră, nu putem şterge din memorie acel rezultat. Dar cred că în ultimii ani am transformat dezamăgirea în entuziasm şi în dorinţa de a avea rezultate bune. Acest sentiment nu este împărtăşit doar de către noi, jucătorii, ci şi de fanii echipei naţionale. Am primit multe mesaje în ultima săptămână, care ne-au mobilizat foarte mult"


UPDATE Selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, a avertizat că Turcia este o echipă foarte bună, iar presiunea va fi pe ‘Squadra Azzurra’.

"Îmi pare rău că s-a accidentat Lorenzo Pellegrini. Este un jucător important, la fel precum Stefano Sensi. Ambii meritau să joace la EURO. Ne-ar fi putut ajuta pe mai multe posturi. Nu m-am decis deocamdată în privinţa primului ‘11’, mai avem două sesiuni de antrenament. Jucătorii sunt foarte concentraţi pentru că ştiu că trebuie să facă diferenţa inclusiv dacă vor fi introduşi pe teren pe parcursul meciului.

După tot ce s-a întâmplat, situaţia este mai bună acum la echipa naţională. Este momentul să le oferim suporterilor momente de satisfacţie. Vrem ca jocul nostru să-i entuziasmeze pe fani timp de 90 de minute. Primul meci este mereu cel mai greu, dar trebuie să ne eliberăm din punct de vedere mental. Trebuie să scăpăm de tensiune şi să nu ne gândim la alte lucruri. Va fi o presiune suplimentară, având în vedere că este meciul de deschidere, iar Turcia este o echipă foarte talentată.

Această echipă are un spirit extraordinar, sunt încrezător. Am muncit bine, avem jucători buni şi un grup excelent. Vrem să păstrăm o atmosferă pozitivă şi să ajungem în faza semifinalelor. Sunt foarte optimist.

Ar fi fost ideal să fie stadionul plin pe Olimpico, sunt sigur că fanii ne-ar fi împins mai mult spre victorie, ar fi fost al 12-lea jucător. Dar este un pas important să trecem de la un stadion gol la 16 mii de oameni în tribune"


Meciul de deschidere de la EURO 2020 este Turcia - Italia, pe Stadio Olimpico din Roma, vineri, de la ora 22:00. Confruntarea va fi prefaţată pe Look Sport+, de la ora 21:00, la emisiunea ‘EURO CENTER’, de către Silviu Tudor Samuilă şi Dan Udrea.

Grupa A de la EURO 2020 are o mare favorită, Italia, dar lupta pentru locul doi se anunţă extrem de imprevizibilă. Elveţia a reuşit să se califice de fiecare dată din faza grupelor, sub conducerea lui Vladimir Petkovic: Cupa Mondială din 2014 şi 2018, EURO 2016 şi Liga Naţiunilor. Ţara Galilor a produs marea surpriză la Campionatul European precedent, reuşind să ajungă în semifinale.

Italia este singura echipă din grupă care a câştigat turneul, în 1968. La EURO 2016, italienii au ajuns în faza sferturilor de finală.

Cota de piaţă a celor 26 de jucători din lotul Italiei este de peste 770 de milioane de euro. Urmează Turcia, cu 325 de milioane, Elveţia, cu 283 de milioane de euro şi Ţara Galilor, cu 176 de milioane de euro (potrivit Transfermarkt).

Cel mai bun rezultat al Turciei la EURO este semifinala din 2008. La EURO 2016, nu au trecut de faza grupelor.

Italia este neînvinsă de 27 de meciuri oficiale, serie care a început în septembrie 2018, iar ultimul amical confirmă forma echipei, 4-0 cu Cehia.

Mijlocaşul Marco Verratti (PSG), o piesă cheie a echipei antrenate, nu va putea juca în meciul cu Turcia, din cauza unei accidentări, dar se speră în recuperarea sa pentru a doua partidă din grupă, cea cu Elveţia.

Italia nu a pierdut niciodată în faţa Turciei în zece partide anterioare, în toate competiţiile, obţinând şapte victorii.

La partida de pe Stadio Olimpico vor putea asista până la 16.000 de suporteri, având în vedere situaţia privind pandemia de coronavirus.

Olandezul Danny Makkelie este arbitru de centru, fiind ajutat de către tuşierii Hessel Steegstra şi Jan de Vries. Olandezul Kevin Blom va fi asistent VAR. În camera VAR se vor mai afla olandezul Pol van Boekel şi germanii Christian Gittelman şi Bastian Dankert.

Echipele probabile:

Turcia: Ugurcan Cakir – Meras, Demiral, Soyuncu, Celik – Tufan, Antalyali – Yazici, Calhanoglu, Karaman – Burak Yilmaz. Selecţioner: Şenol Guneş.

Italia: Donnarumma – Florenzi, Bastoni, Bonucci, Spinazzola – Jorginho, Barella, Locatelli – Insigne, Immobile, Chiesa. Selecţioner: Roberto Mancini.

Cotele caselor de pariuri privind câştigătoarea EURO 2020:

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20240491/4/cote-euro-2020.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele