Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

Mirajul unui rezultat mare a fost aproape. România a pierdut la limită meciul de foc cu Germania, scor 1-2. Accidentarea lui Burcă a adus un gol important în defensivă

Echipa nationala Publicat pe 8 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20420865/2/romania-germania-11.jpg

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri seară, la Hamburg, cu scorul de 2-1, de selecţionata Germaniei, într-un meci din etapa a şaptea a Grupei J a calificărilor europene pentru Cupa Mondială din 2022, în care a condus cu 1-0. Tricolorii sunt acum pe locul patru în grupă. Au marcat: Gnabry ’52, Muller ‘81 / Ianis Hagi ‘9

  • 0-1, min. 9: Ianis Hagi a înscris cu un şut la colţul lung, după ce a trecut de doi adversari.
  • 1-1, min. 52: Gnabry a egalat cu un şut din afara careului.
  • 2-1, min. 81: Muller a marcat din aproximativ 2 metri, după un corner.

În minutul 8, centralul Cuneyt Cakir a anulat decizia sa de a acorda un penalti pentru o intervenţie a lui Burcă la Werner. El dictase penalti în minutul 5, iar faza a fost analizată de arbitrii din camera VAR şi apoi chiar de central. Penaltiul a fost astfel anulat.

  • Germania: 22. Ter Stegen – 18. Hofmann (16. Klostermann ’85), 15. Sule, 2. Rudiger, 5. Kehrer – 8. Goretzka, 6. Kimmich – 10. Gnabry, 11. Reus (7. Havertz ’67), 19. Sane (20. Adeyemi ’89) – 9. Werner (13. Muller ’67). Selecţioner: Hansi Flick
  • România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 17. Rus, 6. Chiricheş-cpt., 15. Burcă (4. Manea ’50), 3. Toşca – 23. Stanciu (5. Albu ’82), 18. Marin – 14. Hagi (10. Maxim ’60), 9. Puşcaş (20. Mitriţă ’82), 22. Mihăilă (7. Ivan ’60). Selecţioner: Mirel Rădoi

În aceeaşi grupă, Islanda a remizat cu Armenia, scor 1-1 (goluri Johannesson ’77 / Hovhannisyan ’35) şi Liechtenstein a pierdut cu 0-4 confruntarea cu Macedonia de Nord (goluri Velkoski ’39, Alioski ’66 – penalti, Nikolov ’74, Churlinov ’83).

Clasament:

  1. Germania – 15 puncte,
  2. Macedonia de Nord – 12 puncte,
  3. Armenia – 12 puncte,
  4. ROMÂNIA– 10 puncte,
  5. Islanda – 5 puncte,
  6. Liechtenstein – un punct.

 


Meciul în format live-text

Germania - România 2-1 (Gnabry 52, Muller 81 / Hagi 9) 

Echipele de start: 

  • Germania: Ter Stegen - Hofmann, Sule, Rudiger, Kehrer - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Reus, Sane - Werner
    Rezerve: Leno, Schlotterbeck, Ginter, Havertz, Muller, Musiala, Klostermann, Neuhaus, Adeyemi, Raum, Wirtz
    ​Selecţioner: Hansi Flick
  • România: Niţă - Raţiu, Rus, Chiricheş, Burcă, Toşca - Hagi, Stanciu, R. Marin, Mihăilă - Puşcaş
    Rezerve: Vlad, Aioani, Manea, Albu, Ivan, Cicâldău, Maxim, Bancu, Keşeru, Cordea, Mitriţă, Moruţan
    Selecţioner: Mirel Rădoi

Min. 90+4: Final de meci, pierdem cu 1-2.

Min. 85: Iese Hofmann, intră Klostermann.

Min. 82: Ies Stanciu şi Puşcaş, intră Albu şi Mitriţă.

Min. 81: GOOOL Germania! Muller marchează din câţiva metri cu piciorul, după un corner din dreapta.

Min. 80: Fază prelungită de atac a României, care se termină cu un şut pe lângă poartă a lui Stanciu. Trage la colţul scurt, ter Stegen pleacă în partea opusă.

Min. 76: Adi Rus, intervenţie cât un gol! Bagă alunecare în careu şi îl blochează pe Havertz, care scăpa singur cu Niţă.

Min. 74: Puşcaş primeşte o pasă foarte bună de la Toşca, dar şutul său se duce pe lângă poartă.

Min. 73: Gnabry pasează în careu pentru Sane, al cărui şut din prima se duce peste poartă.

Min. 68: Acelaşi Gnabry centrează din dreapta, dar Niţă prinde. Facem cu greu posesie, spre deosebire de cum a arătat prima repriză. 

Min. 67: Fac şi nemţii primele modificări. Intră Havertz şi Muller, ies Werner şi Reus.

Min. 63: Jucătorii noştri arată din ce în ce mai rău din punct de vedere fizic. Nemţii sunt mereu în faţă, la fiecare duel.

Min. 60: Dublă modificare în naţionala României. Ies Hagi şi Mihăilă, intră Ivan şi Maxim.

Min. 58: Reus trage puţin peste poartă din preajma punctului de la 11 metri, după o centrare.

Min. 56: La cum arată jocul, e greu de crezut că Germania nu va mai marca un gol, cel puţin. Ieşirea lui Burcă atrage mari probleme în defensivă.

Min. 55: Gnabry face tot jocul din faţă al Germaniei. Toate baloanele trec pe la el.

Min. 52: GOOOL Germania! Gnabry egalează cu un şut de la 20 de metri.

Min. 52: Românii dau primele semne de obosează. Marin şi Stanciu par cei mai afectaţi de efort.

Min. 50: Din păcate, Burcă se accidentează şi e înlocuit cu Manea. Fundaşul CFR-ului, meci fantastic.

Min. 48: Mihăilă pasează în faţa porţii pentru Puşcaş, blocat din nou în ultimul moment, de Sule. Mijlocaşul Parmei, angajat anterior fantastic de Stanciu.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+3: Pauză! România conduce, surprinzător, cu 1-0. Celelalte scoruri înregistrate în Grupa J, după 45 de minute: Islanda – Armenia 0-1; Liechtenstein – Macedonia de Nord 0-1.

Clasamentul în acest moment:

  1. Germania – 15 puncte
  2. Armenia – 14 puncte
  3. ROMÂNIA – 13 puncte
  4. Macedoania de Nord – 12 puncte
  5. Islanda – 4 puncte
  6. Liechtenstein – 1 punct

Min. 44: Din nou Gnabry! Şut de la aproximativ 20 de metri, puţin pe lângă poarta lui Niţă. Portarul nostru ar fi intervenit dacă execuţia era cadrată.

Min. 41: Puşcaş primeşte o pasă la marginea careului, la limita offside-ului, intră în careu, dar e blocat în ultimul moment de Sule. Chiar când voia să tragă.

Min. 37: Gnabry centrează în faţa porţii, Niţă prinde foarte bine în faţa lui Reus. Gazonul arată din ce în ce mai rău la Hamburg, poate că acest aspect poate fi în ajutorul nostru şi mai mult, cu cât suprafaţa de joc va fi mai uzată.

Min. 33: Presiunea nemţilor, din ce în ce mai mare! Şutul lui Reus, din unghi, respins foarte bine de Florin Niţă.

Min. 29: Burcă şi Chiricheş blochează tot până acum. Fundaşul CFR-ului, formidabil la jocul pe jos.

Min. 24: Un corner pentru Germania aduce emoţii pentru România. Gnabry reia însă încet cu capul, Niţă reţine fără probleme. Selecţionata noastră încearcă un joc bazat pe contraatac.

Min. 21: Ne apărăm pe două linii, în ultimele minute ieşim cu greu din propria jumătate.

Min. 17: Şansă foarte mare pentru Germania! Reus centrează din careu, din dreapta, pentru Gnabry, Niţă e lovit de acesta din urmă cu genunchiul în cap, dar jocul continuă. Gnabry cade în urma impactului şi încearcă să tragă de jos, dar trimite pe lângă poartă.

Min. 14: Flick iese la margine să dea indicaţii. Până acum, stăm bine în defensivă, asta şi pentru că nemţii sunt încă surprinşi de evoluţia României.

Min. 13: Suporterii români domină atmosfera pe stadionul din Hamburg. ”România, România” se aude din tribune.

Min. 9: GOOOOL România! Hagi marchează FABULOS! Fază spectaculosă prin care îi ridiculizează pe nemţi. Îi dă mingea printre picioare lui Rudiger, intră în careu şi îl învinge pe ter Stegen cu un şut pe jos.

Min. 5: Penalty incorect pentru Germania, în primă fază! Cüneyt Çakır arată punctul cu var după un duel între Burcă şi Werner, dar intervine VAR-ul, arbitrul revede faza şi anulează decizia.

Min. 3: Contraatac bun al României. Faza se termină cu un şut al lui Toşca, dar pe lângă poartă.

Min. 2: Germania începe în forţă, probleme pentru România încă din startul partidei.

Min. 1: Începe partida! 


UPDATE: Primele imagini din vestiarul României.


UPDATE: Posibilul prim 11 al României, pentru partida cu Germania:

  • Niţă; Raţiu, Chiricheş, Burcă, Toşca; Stanciu, Marin; Hagi, Cicâldău, Maxim; Keşeru

UPDATE: Ultimele informaţii din Germania aduc la cunoştinţă faptul că Manuel Neuer nu va apăra Germania în partida cu România! S-a accidentat, iar locul său în poartă va fi luat de fotbalistul Barcelonei, ter Stegen


 

Partida tur s-a terminat cu victoria nemţilor, cu scorul de 1-0, unica reuşită de pe Arena Naţională fiind semnată de Gnabry. Eroul partidei a fost portarul Florin Niţă, care a avut parade de senzaţie şi a făcut ca diferenţa de pe tabelă să fie de doar un gol.

Germania a trecut printr-un amplu proces de revigorare. Noul selecţioner este Hansi Flick care vrea să implementeze formula ultra-ofensivă practicată la Bayern, în locul stilului mai lent cu pas tiki-taka din timpul mandatului lui Joachim Low. Ai noştri trebuie să fie foarte atenţi la adversar, care sunt în mare formă, au marcat de 12 ori în ultimele trei meciuri şi nu au primit niciun gol (2-0 cu Liechtenstein, 6-0 cu Armenia şi 4-0 cu Islanda).

Defensiva noastră va trebui să facă faţa unor asedii ofensive venite de la starurile Nicklas Sule, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Thomas Muller şi Serge Gnabry. De asemenea, Flick are banca de rezervă pe măsura titularilor, pe parcurs fiind foarte probabil să intre ”greii” din Premier League: Antonio Rudiger, Timo Werner şi Kai Havertz.

Echipele probabile:

  • Germania: Neuer; Hofmann, Sule, Rudiger, Kehrer; Kimmich, Goretzka; Havertz, Wirtz, Sane; Werner
  • România: Niţă; Raţiu, Chiricheş, Nedelcearu, Bancu; Stanciu, Marin; Hagi, Cicâldău, Maxim; Keşeru

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri