Ultima oră
VIDEO | Louis Munteanu, imposibil de neconvocat la EURO. ”Sper să fiu şi eu acolo” VIDEO | Louis Munteanu, imposibil de neconvocat la EURO. ”Sper să fiu şi eu acolo”
Unirea Slobozia va juca pentru prima dată în Superliga! Ialomiţenii sunt promovaţi matematic după succesul de la Mioveni Unirea Slobozia va juca pentru prima dată în Superliga! Ialomiţenii sunt promovaţi matematic după succesul de la Mioveni
Ar fi o mega lovitură! Risto Radunovic, dorit de o rivală din play-off a celor de la FCSB Ar fi o mega lovitură! Risto Radunovic, dorit de o rivală din play-off a celor de la FCSB
SPECIAL | România la turneele finale. Episodul 1: Regele Carol al II-lea, deschizătorul de drumuri SPECIAL | România la turneele finale. Episodul 1: Regele Carol al II-lea, deschizătorul de drumuri
VIDEO | Farul - Rapid 3-1. Giuleştenii sunt de nerecunoscut în play-off VIDEO | Farul - Rapid 3-1. Giuleştenii sunt de nerecunoscut în play-off
VIDEO | Sepsi - FCSB, astăzi, de la 21:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Sepsi - FCSB, astăzi, de la 21:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start

VIDEO | OlimpiKO! AS Roma - CFR 5-0: campioana, în genunchi în capitala Italiei

Europa League Publicat pe 5 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19576270/10/v1.png

  • CFR Cluj nu a avut nicio şansă contra celor de la AS Roma şi a pierdut cu 4-0 meciul jucat pe Stadio Olimpico în etapa a treia a fazei grupelor UEFA Europa League 2020/2021. Mkhitaryan a deschis scorul încă din primul minut de joc, Ibanez a făcut 2-0 în minutul 24, iar Mayoral a reuşit doppieta în minutele 34 şi 84, pentru ca Pedro să închidă tabela în minutul 89.
  • Campioana României rămâne cu patru puncte, Roma ajunge la şapte, şi aşteaptă meciul Young Boys - ŢSKA Sofia, programat la 22:00, pentru a şti de pe ce poziţii atacă returul contra romanilor, programat după pauza competiţională.

Şah-mat în 34 de minute

Degeaba a încercat Dan Petrescu să-l tragă pe Hoban al cincilea fundaş, în zadar au fost eforturile de a-şi capacita eforturile, pentru că meciul a început de la 1-0. După doar 57 de secunde, Spinazzola l-a ameţit pe Susic, a centrat perfect, iar capul lui Mkhitaryan a spulberat din start orice urmă de speranţă. Şutul lui Djokovic (5) din poziţia în care Culio marca acum 12 ani părea să anunţe vremuri mai bune, Hoban (23) l-a întins pe Pau Lopez, dar, imediat, Ibanez s-a înălţat la un corner şi l-a învins şi el cu capul pe Bălgrădean pentru un 2-0 logic. CFR a continuat să nu conteze, mijlocul a fost depăşit vizibil, viteza de joc a romanilor a fost prea mult pentru defensiva coordonată de Camora, iar Mayoral (34), din pasa lui Peres, după o acţiune rapidă de contraatac, a fost doar o confirmare că vorbele lui Petrescu de dinaintea jocului aveau acoperire. A încercat Deac (40) şutul care să rebage în joc trupa din Gruia, dar nu a nimerit ţinta şi prima repriză de pe Olimpico s-a terminat abrupt, cu un 0-3 cât se poate de grăitor.

Când Roma se relaxează, CFR nu rezistă

În timp ce Fonseca i-a scos pe Spinazzola, Mkhitaryan şi Veretout, cei mai buni trei oameni din prima repriză, Dan Petrescu i-a aruncat în luptă pe Pereira şi Păun, iar primul a reuşit să aducă plusul de viteză în linia ofensivă. Chiar şi aşa, Mayoral putea face 4-0 în minutul 67, iar prima mare şansă a CFR-ului a venit în minutul 73, când Pau Lopez a respins execuţia spectaculoasă a lui Nicolae Carnat, aflat la debutul european. Acelaşi Carnat semnează al doilea moment ofensiv bun, cu intrare în careu şi cădere după un duel cu Pellegrini, dar Jug nu e impresionat şi nu arată punctul de la 11 metri. În lipsa VAR-ului, decizia rămâne în picioare. În lipsa lui Dzeko, ajutat de o respingere greşită a lui Manea, Borja Mayoral a făcut dubla în minutul 84, iar Pedro (89) a tras cortina peste cea mai grea înfrângere europeană din cariera lui SuperDan.
 

AS Roma - CFR Cluj 5-0 (Mkhitaryan 1, Ibanez 24, Mayoral 34, 84, Pedro 89), live pe LookSport+

  • AS Roma: Pau Lopez - Fazio, Ibanez (Smalling 61), Kumbulla - Bruno Peres, Cristante (Milanese 74), Veretout (Pellegrini 46)), Spinazzola (Juan Jesus 46)) - Villar, Mayoral, Mkhitaryan (Pedro 46)
  • Rezerve: Boer, Mirante - Karsdorp, Dzeko, Zalewski, Milanese, Tripi
     
  • CFR:  Bălgradean - Susic (Latovlevici 79), Manea, Ciobotariu, Camora - Djokovic, Hoban, Itu (Pereira 46) - Deac (Al. Păun 46), Debeljuh (Carnat 67), Rondon (Joca 90)
  • Rezerve: Sandomierski 
     
Minutul 89: GOL AS ROMA! Lansat de Milanese, Pedro arată de ce e unul dintre cei mai titraţi jucători din istorie şi finalizează şi el fără şanse pentru Bălgrădean.



Minutul 84: GOL AS ROMA! Manea respinge greşit pe spate o centrare din dreapta, mingea ajunge la Borja Mayoral, iar spaniolul finalizează sigur şi face dubla, prima a sa în tricoul romanilor.



Minutul 79: CFR cere penalty, dar nu primeşte. Carnat cade în careu după ce e lovit de Pellegrini, dar Jug lasă jocul să continue.



Minutul 73: Mare ocazie a CFR-ului! Pereira centrează frumos pe bara a doua, Carnat apare şi reia spectaculos, dar Pau Lopez reuşeşte să respingă.



Minutul 67: Nicolae Carnat primeşte şansa debutului european chiar pe Olimpico. Iese Debeljuh, ceea ce înseamnă că Mario Rondon va trece vârf împins.

Minutul 65: Aproape de 4-0. Gazdele combină frumos, îl deschid pe Bruno Peres pe dreapta, acesta pasează la Mayoral, dar Ciobotariu scoate de pe linia porţii reluarea vârfului spaniol.

Minutul 61: Fonseca îi oferă minute şi lui Smalling, iar Roma ia piciorul de pe pedala de acceleraţie. Chiar şi aşa, prezenţa CFR-ului în jumătatea adversă e timidă.

Minutul 53: Startul reprizei a doua e ceva mai bun. Pereira a adus energie în ofensivă, iar Djokovic şi-a permis chiar o pasă de efect, cu câlcâiul. Din păcate, Vinicius nu e pe teren pentru a pune probleme la cornerul obţinut.

Minutul 46: Jug fluieră restartul, Petrescu mută cu Pereira şi Păun pentru Itu şi Deac. Fonseca îşi scoate trei dintre cei mai buni jucători, iar Pelelgrini, Jesus şi Pedro îi înlocuiesc pe Spinazzola, Mkhitaryan şi Veretout.


Minutul 45: Fluier final într-o repriză de coşmar pe care o încheiem, totuşi, în atac. Dar şutul lui Deac, cu stângul la colţul lung, ocoleşte bara lui Pau Lopez.



Minutul 40: Ne apropiem de finalul primei reprize şi CFR tot nu reuşeşte să pună ordine în joc. Presingul roman funcţionează, linia de mijloc a lui Petrescu e depăşită clar, iar viteza de joc a adversarului e prea mare. Oamenii din atac sunt izolaţi, victime sigure în faţa unor fundaşi siguri.

Minutul 34: GOL AS ROMA! Defensiva campioanei e groggy, Veretout intră ca un TGV în careu, primeşte de la Mkhitaryan, dar şutul său e respins de Bălgrădean. Dar mingea sare la Bruno Peres, care-i trimite lui Mayoral, iar ibericul marchează din apropiere pentru 3-0.



Minutul 24: GOL AS ROMA! Un corner de pe partea dreaptă pune mingea pe capul fundaşului Ibanez, iar reluarea sa nu poate fi respinsă de Bălgrădean. 2-0 pentru italieni, iar cuvintele lui Dan Petrescu de dinaintea meciului par să aibă acoperire, din păcate.



Minutul 23: Ocazie CFR! Itu duce mingea la Rondon, venezueleanul i-o lasă lui Hoban, dar şutul închizătorului e respins cu greu de Lopez.


Minutul 21: Itu scoate o minge din picioarele căpitanului Cristante, înaintează spre poarta lui Pau Lopez, e jenat din spate, dar arbitrul Jug nu dă fault într-o poziţie care ar fi fost foarte periculoasă, aproape de linia de 16 metri.

Minutul 6: CFR se trezeşte! Trupa lui Petrescu trece peste startul greu, Debeljuh recuperează în jumătatea adversă, Djokovic trage din poziţia în care Culio marca acum 12 ani, dar nu obţinem decât un corner.



Minutul 1: GOL AS ROMA! Spinazzola intră în careu şi centrează frumos, Mkhitaryan se desprinde din marcaj, reia cu capul, iar plonjonul lui Bălgrădean devine inutil. Cel mai rău start posibil pentru campioană...



19:55: Start joc pe Stadio Olimpico!

18:18: Echipa de start a CFR-ului: cu Manea şi Ciobotariu în centrul defensivei, dar fără Păun la mijloc, înlocuit de mai defensivul Itu.

CFR Cluj şi AS Roma sunt neînvinse în grupa A din Europa League, având câte patru puncte în clasament.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19576270/2/clasament-grupa-cfr-cluj.jpg

Atât CFR, cât şi AS Roma au pierdut un singur meci în acest sezon, în campionat. Italienii au fost învinşi de Verona cu 3-0, iar ardelenii au cedat cu Gaz Metan Mediaş, weekendul trecut.

AS Roma şi CFR Cluj s-au mai înfruntat de patru ori, iar italienii au două victorii, un egal şi o înfrângere.

CFR Cluj este singura echipă din România care a înscris împotriva Romei, în Liga Campionilor.

AS Roma joacă foarte bine pe teren propriu, pierzând doar unul dintre ultimele 16 meciuri în competiţiile europene (11 victorii, 4 egaluri). Italienii sunt neînvinşi pe Olimpico în ultimele şase meciuri europene.

Arbitrul sloven Matej Jug va conduce la centru meciul AS Roma - CFR Cluj.

"Roma e favorită, nu o spun eu, ci faptele. Nu am avut timp să ne antrenăm, am şapte jucători absenţi, nu am nici lot. Greu găsesc soluţii pentru a face o echipă. Va fi o apărare improvzată, o echipă improvizată, dar dacă pierdem mâine, nu trebuie să ne fie ruşine, oricum ei sunt favoriţi", a spus Dan Petrescu la conferinţa de presă.

AS Roma - CFR Cluj, echipe probabile

  • AS Roma: Pau Lopez - Fazio, Kumbulla, Jesus - Karsdorp, Villar, Cristante, Bruno Peres - Mkhitaryan, Pedro - Borja Mayoral.
  • CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Manea, Ciobotariu, Camora - Djokovic, Hoban, Deac - Rondon, Debeljuh, Păun.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele