Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

LIVE VIDEO | Borac Banja Luka - CFR Cluj 2-1! Eurogolul lui Alex Chipciu a salvat campioana României de la o ruşine uriaşă

Champions League Publicat pe 13 iul 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20290136/1/bhp-4247.jpg
 
CFR Cluj s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, deşi a pierdut manşa retur disputată, marţi, în deplasare, scor 1-2 (0-0, 0-2), după prelungiri, cu Borac Banja Luka. După 3-1, acasă, clujenii au fost conduşi cu 2-0 la finalul primelor 90 de minute, în deplasare, şi erau eliminaţi dacă UEFA nu schimba regulamentul. Din sezonul 2021/2022, golul/golurile marcate în deplasare nu contează mai mult decât cele înscrise pe teren propriu. Astfel, la scorul general de 3-3, partida de la Banja Luka a intrat în prelungiri. Chipciu a reuşit să înscrie în minutul 118 golul calificării.

Au marcat: Vranjes '60, Moraitis '64 / Chipciu '118.

1-0, min. 60: Ciosici a centrat de pe partea stâgă, iar Stojan Vranjes, fost jucător al echipei CFR Cluj, în 2012,  a marcat cu capul, de la 11 metri;

2-0, min. 64: Zakarici a centrat de pe partea dreaptă, Vusurovici a trimis cu capul balonul peste Arlauskis spre poartă, iar Moraitis l-a împins, tot cu capul, în plasă, de pe linia porţii;

2-1, min.118: După o fază la care oaspeţii au cerut aut în partea stângă, mingea a ajuns pe partea opusă, la Chipciu, care a marcat cu un şut spectaculos, de la 25 de metri.

Au evoluat următoarele echipe:

Borac Banja Luka: Cetkovici - Dujakovici (Vusurovici '46), Milojevici (Subici '75), Jovanovici (Molls '88), Ciosici - Vojinovici, Begici (Meleg '104) - Ciorici, Vranjes, Zakarici - Moraitis (Zivkovici '99). Antrenor Marko Maksimovici;

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Cestor, Bouhenna, Camora - Rodriguez, Sigurjonsson - Deac, Păun (Petrila '80, Hoban '120), Costache (Chipciu '67, Latovlevici '120) - Omrani (Debeljuh '80). Antrenor Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Ciosici '10, Dujakovici '39, Molls '89, Ciorici '100 / Bouhenna '11, Omrani '63, Chipciu '96, Rodriguez '112.

Arbitri: Urs Schnyder - Jan Kobeli, Remy Zgraggen - Stefan Horisberger (toţi din Elveţia).

În turul al doilea, CFR Cluj va evolua cu Lincoln Red Imps (Gibraltar). Campioana României va juca primul meci în deplasare.

Turul al doilea preliminar va avea loc la 20/21 iulie şi 27/28 iulie.

Borac Banja Luka - CFR Cluj 2-1 (Vranjez 60, Moraitis 64, Chipciu 118), echipele de start:

  • Borac Banja Luka: Cetkovic - Dujakovic, Milojevic, Jovanovic, Cosic - Vojnovic, Begic - Coric, Vranjes (cpt.), Zakaric - Moraitis
  • Rezerve: Pavlovic - Kujundzic, Ntchamda, Subic, Cavic, Meleg, Kulasin, Zivkovic, Vusurovic,
  • Antrenor: Marko Maksimovic
  •  
  • CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Cestor, Bouhenna, Camora (cpt.) - Rodriguez, Sigurjonsson - Deac, Păun, Costache - Omrani
  • Rezerve: Cristiano, Bălgrădean - Graovac, Chipciu, Ciobotariu, Latovlevici, Susic, Tahiri, Debeljuh, Petrila, Hoban, Itu
  • Antrenor: Marius Şumudică

Min. 120: Vor fi patru minute de prelungiri cel puţin. 

Min. 120: Dublă schimbare la CFR Cluj: ies Chipciu (accidentat) şi Petrila, intră Hoban şi Latovlevici.

Min. 118: GOL CFR Cluj! Alex Chipciu reuşeşte o execuţie de excepţie, iar CFR Cluj este foarte aproape de a evita o ruşine istorică şi o eliminare din tururile preliminare ale Ligii Campionilor. 

Min. 113: Rodriguez vede cartonaşul galben.

Min. 112: Şutul lui Mario Camora din afara careului se opreşte în bară! 

Min. 106: A început a doua repriză de prelungiri. 

Min. 105 + 2: Se termină prima repriză de prelungiri. În continuare, Borac Banja Luka conduce CFR Cluj cu 2-0. 

Min. 104: Schimbare la gazde: iese Meleg, intră Begic. 

Min. 101: Alex Chipciu întârzie şutul şi trage în blocajul bosniacilor. 

Min. 100: Coric (Borac) ia galben. 

Min. 99: Schimbare la gazde: iese  Moraitis, intră Zivkovic

Min. 97: Şutul lui Rodriguez de la aproximativ 30 de metri este prins fără probleme de tânărul Cetkovic. 

Min. 96: Alex Chipciu vede cartonaşul galben pentru un fault din spate. 

Min. 94: Ocazie mare pentru CFR Cluj! Cetkovic scoate din vinclu şutul lui Deac.

 

Min. 91: Debeljuh şutează în diagonală, iar mingea deviată de un adversar se duce un pic pe lângă poartă. Arbitrul acordă eronat out de poartă pentru bosniaci. 

Min. 90 + 6: Arbitrul fluieră finalul jocului. În condiţiile în care regula golului din deplasare a fost anulată. CFR Cluj intră în prelungiri cu Borac Banja Luka. Altfel, ardelenii ar fi fost eliminaţi. 

Min. 90 + 1: Defensiva CFR-ului scapă cu faţa curată la o acţiune în care Mario Camora a intervenit crucial. 

Min. 90: Vor fi cel puţin cinci minute de prelungiri. 

Min. 89: Molls vede cartonaşul galben. 

Min. 88: Molls intră întră în locul lui Jovanovic. 

Min. 87: Ocazie uriaşă pentru CFR! Bouhenna ratează incredibil din poziţie centrală, din doar 7 metri!

Min. 80: Schimbare dublă la CFR Cluj: ies Omrani şi Păun, intră Petrila şi Debeljuh.

Min. 75: Schimbare la gazde: intră Subic, iese Milojevic.

Min. 73: Şutul lui Alex Chipciu din afara careului este greşit şi nu creează vreun pericol. 

Min. 68: Lovitura de cap al lui Omrani se duce departe de ţintă. 

Min. 67: Marius Şumudică îl scoate pe Costache şi îl introduce pe Chipciu. 

Min. 64: GOL Borac Banja Luka! Campioana României este în stare de joc în acest moment şi riscă să fie eliminată din Liga Campionilor. A marcat pentru gazde Moraitis.

Min. 60: GOL Borac Banja Luka! Vranjes reia imparabil cu capul pentru Arlauskis, iar în pofida evoluţiei partidei, campioana României este condusă cu 1-0. Bosniacii mai au nevoie de un gol pentru a ajunge în situaţie eligibilă pentru prelungiri. 

Min. 59: Şutul lui Vranjes de la distanţă se duce un pic pe lângă poarta lui Arlauskis. Lituanianul era din nou la post. 

Min. 56: Ocazie mare CFR Cluj! Păun trage din poziţie ideală, dar portarul gazdelor are o intervenţie foarte bună. Balonul ajunge la Omrani, aflat în ofsaid, care îi pasează lui Costache. Costache înscrie în poarta goală, dar pentru a doua oară în meci îi este anulat golul pe motiv de ofsaid. 

Min. 49: Şutul lui Costache este aproape paralel cu poarta adversă. 

Min. 46: Începe a doua repriză! Schimbare la gazde: iese Dujakovic, intră Vusurovic. Şutul lui Adi Păun se duce peste poarta bosniacilor. 

Min. 45 + 3: La pauză scorul este 0-0!

Min. 41: Şutul lui Păun din lovitură liberă se duce în forţă, însă pe direcţia portarului advers, care respinge fără prea mari probleme.

Min. 39: Dujakovic vede cartonaşul galben pentru un fault dur la Omrani. CFR are o lovitură liberă ce poate fi periculoasă de la aproximativ 20 de metri. 

Min. 36: Bouhenna faultează, dar arbitrul nu îi acordă justificat cartonaşul galben. 

Min. 32: Ciprian Deac are o oportunitate bună de a marca, dar execuţia sa este departe de ţintă sub presiunea unui apărător al gazdelor. 

Min. 27: Şansă pentru Borac Banja Luka! Coric primeşte o centrare periculoasă din corner, însă dă pe lângă minge. 

Min. 24: Şansă pentru Borac Banja Luka! Şutul lui Vojnovic se duce un pic pe lângă poarta lui Arlauskis. Lituanianul era totuşi pe direcţia balonului.

Min. 22: Ocazie CFR Cluj! Şutul lui Păun din demi-voleu se duce un pic pe lângă stâlpul porţii lui Cetkovic.

Min. 17: Ocazie mare pentru CFR Cluj! Costache şi Omrani trec pe lângă centrarea şutată a lui Mario Camora spre stupoarea lui Marius Şumudică. 

Min. 13: GOL anulat CFR! Costache scapă singur cu portarul şi înscrie, însă golul său este anulat pe motiv de ofsaid.

Min. 12: Şansă pentru Borac Banja Luka! Jovanovic şuteayă din voleu, însă balonul se duce în plasa laterală. 

Min. 11: Bouhenna de la CFR Cluj vede şi el cartonaşul galben. 

Min. 10: Cartonaş galben pentru Cosic de la gazde pentru un fault la Omrani.

Min. 4: Ocazie pentru Borac Banja Luka! Moraitis scapă în poziţie centrală, din afară careului, însă execuţia sa este slabă, fără să îi pună probleme lui Arlauskis.

Min. 1: A început meciul! CFR Cluj a avut lovitura de start. 


CFR Cluj evoluează în Bosnia, pe terenul celor de la Borac Banja Luka, marţi, de la ora 21.00, în meciul retur din turul I al Ligii Campionilor. Campioana României s-a impus în tur cu 3-1, într-un meci pe care l-a controlat autoritar. Golurile „vişiniilor” au fost marcate de Billel Omrani (11’), Ciprian Deac (28’) şi Runar Mar Sigurjonsson (60’), iar Panagiotis Moraitis a semnat reuşita bosniecilor (45+1’).

Ardelenii sunt favoriţi la calificarea în turul secund. Dacă va trece de campioana Bosniei, echipa din Gruia va întâlni în următoarea fază învingătoarea dintre Fola (Luxemburg) şi Lincoln (Gibraltar).

Pentru „ceferistul” Mateo Susic meciul de marţi seara are o miză aparte, pentru că evoluează împotriva compatrioţilor săi. „Avem un rezultat bun pentru mâine, dar tot va fi greu pentru noi. Ştiu că balcanicii sunt greu de bătut când joacă acasă, dar mă aştept să fim la nivelul nostru obişnuit şi să arătăm de ce suntem cea mai bună echipă din România. E frumos să vin acasă şi să joc împotriva echipelor din ţara mea. Am jucat bine în Supercupă, am pierdut la penalty-uri, unde e o loterie. Eşecurile fac parte din fotbal”, a spus Susic, luni, la conferinţa de presă dinaintea partidei. 
 
Meciul dintre Borac Banja Luka şi CFR Cluj se joacă marţi, de la ora 21.00 şi va fi transmis în direct de postul de televiziune Look Sport+.
 
Echipele probabile:
 
Borac: Ćetković - Coric,  Milojevic,  Cosic, Subic - Vojnovic,  Meleg - Zakaric, Vranjes, Ziljkic - Moraitis. 
Antrenor: Marko Maksimovic
 
CFR Cluj:  Arlauskis - Susic, Bouhenna, Cestor, Camora - Sigurjonsson, Rodriguez -  Costache, C. Deac, 7.  Păun - 9. Omrani
Antrenor: Marius Şumudică

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri