Ultima oră
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni

VIDEO | CFR Cluj - Young Boys 1-1. Campioana a condus, dar a ratat victoria

Europa League Publicat pe 29 oct 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19568003/23/rrr.jpg

CFR Cluj şi Young Boys Berna au remizat, 1-1, live pe Look Sport+, în etapa a doua a fazei grupelor Europa League 2020/2021. Scorul a fost deschis de Rondon (62), pentru ca Fassnacht să egaleze (69), iar rezultatul o menţine pe campioană pe primul loc, la egalitate de puncte cu AS Roma, egala celor de la ŢSKA pe teren propriu, scor 0-0.

Accidentarea lui Vinicius, singurul eveniment major al primei reprize

CFR - Young Boys a început precum un meci de şah între doi adversari care joacă de o viaţă unul împotriva celuilalt, ambii ştiu plusurile şi minusurile oponentului şi nu au de ce să rişte. Ritm bun, dar duelul tactic e cel care ia ochii. Young Boys cu posesia, CFR cu ghinionul, pentru că Petrescu îl pierde devreme, în minutul 13, pe Vinicius şi e nevoit să-l înlocuiască cu lateralul Manea. Campioana cedează posesia, absoarbe presiunea şi Ngamaleu (37), cu şut la colţul scurt respins cu cotul de Bălgrădean, îşi pune semnătura pe singura ocazie notabilă a primelor 45 de minute.

Două aglomerări în careu, două goluri!

Prea nervos într-un meci cu asemenea presiune, Debeljuh rămâne la duşuri şi e înlocuit cu Omrani, dar jocul nu se schimbă decât în foarte puţine privinţe, aproape neglijabile. Jocul se deschide puţin, iar CFR-ul dă lovitura în stilul clasic: fază fixă, puţin noroc, un şut deviat al lui Rondon (62) şi tabela se schimbă în 1-0. Doar că Seoane reacţionează imediat, cu Gaudino şi Garcia, iar Young Boys răspunde cu aceeaşi monedă norocoasă, şapte minute mai târziu, când Fassnacht (69) rămâne cu noroc la minge şi îl învinge pe Bălgrădean, cu stângul, de la câţiva metri. Se revine la duelul aproape de gherilă, cu liniii de mijloc agresive şi miza pe faza defensivă. Breşa a apărut în minutul 86, când Chipciu i-a pasat lui Pereira, dar francezul a trimis peste, deşi se afla într-o poziţie foarte bună.
 
CFR - Young Boys Berna s-a terminat 1-1, rezultat care menţine campioana României pe primul loc în grupă, la egalitate cu AS Roma, care a remizat surprinzător pe teren propriu, 0-0 cu ŢSKA Sofia. Pentru Dan Petrescu urmează chiar dubla cu italienii, în timp ce Young Boys are două meciuri contra bulgarilor.

CFR Cluj - Young Boys Berna 1-1 (Rondon 62 / Fassnacht 69), live pe Look Sport+ de la 22:00 / AS Roma - ŢSKA Sofia 0-0

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Vinicius (Manea 14), Burcă, Camora - Hoban (Itu 79), Djokovic - Rondon, Păun (Pereira 79), Deac (Chipciu 63) - Debeljuh (Omrani 46)
  • Rezerve: Sandomierski - Carnat, Ciobotariu, Joca, Latovlevici
  • Antrenor: Dan Petrescu
  •  
  • Young Boys Berna: Von Ballmoos - Hefti (Garcia 63), Camara (Sulejmani 75), Zesiger, Maceiras - Fassnacht, Lustenberger, Aebischer (Sierro 74) - Meschack (Gaudino 63), Nsame, Ngamaleu (Sebatcheu 74)
  • Rezerve: Neuenschwander, Faivre - Burgy,  Lefort, Mambimi, Reder
  • Antrenor: Gerardo Seoane 
Minutul 86: Ocazie CFR! Chipciu îi pasează lui Pereira, dar francezul preia larg, apoi trimite peste poartă din poziţie foarte bună.

Minutul 79: Mijlocul CFR-ului gâfâie, Petrescu schimbă: ies Hoban şi Păun, intră Pereira şi Itu. Elveţienii domină.

Minutul 69: GOL YOUNG BOYS! O aruncare de la margine şi o deviere aduc mingea în zona lui Fassnacht, Manea blochează primul şut, dar nici el, nici Bălgrădean nu mai au ce face la a doua execuţie a mijlocaşului!



Minutul 63: Apar primele schimbări: Deac înlocuit cu Chipciu, Hefti şi Meschack înlocuiţi de Garcia şi Gaudino.

Minutul 62: GOOOOOL CFR! O ieşire greşită a lui Van Ballmoos duce mingea la Hoban, apoi la Rondon, iar şutul venezueleanului e deviat în poartă!


Minutul 59: Se deschide puţin jocul. CFR pune presiune, e prinsă pe contraatac, dar Camora apare la timp şi îl blochează pe Aebischer.

Minutul 48: CFR, la prima ocazie. Burcă înalţă mingea în careul advers, Rondon reia pe spate, însă Von Ballmoos respinge mingea, apoi o culege din faţa lui Omrani.



Minutul 46: Petrescu mizează pe Omrani. Debeljuh, abia scăpat de eliminare, e înlocuit cu cel mai bun marcator al CFR-ului în cupele europene. Poate fi meciul în care algerianul crescut de OM îşi reabilitează numele.

Minutul 45+1: Un şut nereuşit al lui Hoban pune capăt primei reprize, una în care tactica a luat cu mult faţa spectacolului. 0-0 şi în Italia, între AS Roma şi ŢSKA Sofia.

Minutul 39: A doua şansă a oaspeţilor. Lansat între Burcă şi Camora, Elia ratează execuţia şi Bălgrădean nu mai are emoţii.

Minutul 37: Prima ocazie a meciului. Ngamaleu rămâne cu noroc într-o poziţie bună, trage tare la colţul scurt, dar Bălgrădean respinge cu cotul.



Minutul 32: Rămânem în acelaşi registru. CFR-ul nu se deschide, elveţienii au posesia mai mult timp, dar echipa lui Dan Petrescu e atât de bine aşezată încât spaţiile spre poarta lui Bălgrădean se găsesc foarte greu.

Minutul 22: Debeljuh merge pe sârmă. Croatul îşi loveşte cu cotul un adversar şi, la semnalizarea arbitrului de tuţp, primeşte cartonaşul galben. Imediat, face un fault dur asupra lui Lustenberger, dar suedezul Nyberg îl iartă de eliminare.

Minutul 14: Pierdere mare pentru Petrescu! Vinicius se accidentează încă din primul sfert de oră şi e înlocuit cu Cristi Manea.



Minutul 12: Primul moment ofensiv al CFR-ului. Centrarea lui Hoban se ducea perfect spre Debeljuh, dar Zesiger a apărut la timp şi a acordat corner. Unul respins de defensiva elveţiană.

Minutul 7: Startul aşteptat: ritm ridicat, niciuna dintre echipe nu riscă, miza pică pe lupta de la mijlocul terenului. Păun şi Rondon sunt activi în partea dreaptă.

22:00: Start joc în Gruia!

21:10: Să fim atenţi la calităţile de marcator ale lui Nsame şi la viteza lui Ngamaleu. Avertismentul vine de la Toni Conceicao, fostul antrenor al CFR-ului care antrenează acum naţionala Camerunului, unde lucrează cu cei doi: "Nsame e un atacant de careu, are instinct de gol şi marchează mult. Ngamaleu e jucător de bază, oferă multe pase de gol, e un atacant foarte rapid. Dar CFR e consistentă, se apără bine, nu e uşor să-i marchezi. Cred că CFR are şanse mari să câştige acest meci", a declarat lusitanul, la Fotbal Look.


20:50: Au apărut echipele de start. Dat titular, Chipciu ia loc pe bancă, iar Dan Petrescu îl preferă în continuare pe Rondon, la fel cum o face cu Susic în locul lui Manea pentru postul de fundaş dreapta. Fără alte surprize!


19:15: Şi mai multă presiune pe umerii CFR-ului, singura reprezentantă a României în acest sezon european. FRF tocmai a anunţat oficial cum vor sta lucrurile pentru formaţiile româneşti din sezonul viitor, iar unul dintre scopuri este să nu cădem pe locul 30 în clasamentul coeficienţilor, pentru a nu fi nevoiţi să începem Uefa Conference League încă din primul tur preliminar cu toate cele trei reprezentante.


Young Boys domină categoric fotbalul elveţian şi a câştigat ultimele trei campionate. În schimb, a debutat cu stângul în acest sezon, în Europa League, 1-2 cu Roma, pe teren propriu.

Pentru CFR Cluj, meciul are o miză aparte. Conducerea a achitat circa 3 milioane de euro jucătorilor şi staffului tehnic. Este vorba despre restanţe faţă de jucători urma performanţelor din sezonul trecut, dar şi de salariil şi bonusuri, ajungându-se la zi cu banii.

Tensiunea dinaintea meciului îşi spune însă cuvântul. La conferinţa de presă prilejuită de confruntarea de joi, Dan Petrescu s-a ridicat după câteva minute şi a plecat, iritat după ce a fost întrebat de un jurnalist dacă e rău că România are o singură echipă în Europa.
 
Trebuie să răspund la fiecare meci la întrebarea asta? Iar asta? Nu e bine, dar ce să facem? Ar fi bine să avem echipe în grupe, dar deocamdată nu avem pentru că nu stăm bine financiar, nu suntem aşa valoroşi. CFR a reuşit doi ani la rând. E o întrebare pe care n-are rost să mi-o mai pună nimeni", a spus Petrescu, după care s-a ridicat furios şi a plecat.
//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19568003/3/dan.jpg

Echipe probabile: 

  • CFR: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Hoban, Djokovic – Păun – Rondon, Debeljuh
  • Young Boys: von Ballmoos - Bürgi, Lustenberger, Zesige, Hefti - Rieder, Sierro, Maceiras, Fassnacht - Nsame, Ngamaleu . 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele