Ultima oră
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”

VIDEO | Chindia - CFR Cluj 0-1. Golul lui Păun, din penalty, duce campioana la un punct de FCSB. Gazdele au avut două mari ocazii

Superliga Publicat de Andrei Ionascu pe 1 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19942696/10/a2.jpg

CFR Cluj a învins Chindia, 1-0, în direct pe Look Sport, şi s-a apropiat din nou la doar un punct de liderul FCSB. Alexandru Păun, din penalty, a marcat golul care a decis un meci de mare luptă, în care echipa lui Săndoi a jucat de la egal la egal cu campioana şi a avut ocazii mari.
 
Meciul echipelor neînvinse în ultimele opt etape şi-a respectat statutul de punct de atracţie al rundei, iar Emil Săndoi a arătat, în prima repriză, că defensiva sa e capabilă să ţină piept şi atacului bun al campioanei. După un start echilibrat, în care Iordănescu a renunţat rapid la puştiul Gîdea pentru a miza pe Păun, minutul 22 a adus o fază complicată, cu urmări esenţiale pentru ardeleni. După ce a căzut în careu de lângă Cornel Dinu şi a fost ignorat de Radu Petrescu, Ciprian Deac a ieşit accidentat şi a fost înlocuit cu Luis Aurelio. În minutul 42, Păun l-a întins pe Aioani, iar replica a venit de la Căpuşă, care l-a testat pe Sandomierski pe finalul unei reprize în care prudenţa a fost cuvânt de ordine.
 
La pauză, Iordănescu l-a trimis pe Hoban în locul lui Soares, iar prima ocazie a reprizei a venit încă din minutul 46, când Luis Aurelio a trimis mult peste din poziţie bună. Apoi, Radu Petrescu a văzut un henţ comis de Piţian (51) într-un duel aerian cu Vinicius, iar Păun a marcat sigur din penalty-ul rezultat.
 
La jumătatea reprizei, Florea s-a demarcat excelent în spatele lui Ben Youssef la o pasă a lui Neguţ, dar reluarea sa cu capul (66), din câţiva metri, s-a dus peste poarta lui Sandomierski. În minutul 74, Aioani a scos de la vinclu şutul lui Hoban, iar Marco Dulca a fost aproape de un eurogol un minut mai târziu, când şutul său bombă, de la 30 de metri, a întâlnit transversala.
 
Costea şi Berisha, cei doi jucători ofensivi trimişi de Săndoi pentru ultima parte a meciului, nu au avut impactul scontat de fostul selecţioner de la naţionala de tineret, iar Chindia şi-a văzut oprită la opt seria meciurilor fără înfrângere. Cu cele trei puncte luate la Ploieşti, CFR ajunge la 44, unul sub FCSB, şi se pregăteşte de meciul cu Viitorul, de pe teren propriu. De partea cealaltă, Chindia rămâne pe şase, cu 28 de puncte, unul peste FC Botoşani şi două sub Academica Clinceni, iar runda următoare va înfrunta trupa lui Marius Croitoru, tot la Ploieşti.

Chindia - CFR 0-1 (Al. Păun pen. 52)

  • Chindia: Aioani - Căpuşă, Piţian, P. Iacob, C. Dinu (F. Mitrea 86) - Neguţ (M. Costea 76), Raţă, M. Dulca, Dumitraşcu - D. Popa, D. Florea (Berisha 76)
  • Rezerve: D. Moldovan - Martac, A. Şerban, Kocic, Bourama, Yameogo
  •  
  • CFR Cluj: Sandomierski - Cr. Manea, Ben Youssef, Vinicius, Camora - Deac (Luis Aurelio 33), Soares (Hoban 46), Gîdea (Al. Păun 7) - Chipciu (Pereira 73), Debeljuh (Rondon 73), Costache
  • Rezerve: Bălgrădean - Susic, Latovlevici, Carnat
Minutul 89: Luis Aurelio mai are o şansă bună, dar nici de această dată nu nimereşte ţinta.

Minutul 75: BARĂ DULCA! Fiul lui Cristi Dulca, Marco, prinde o adevărată bombă de la 30 de metri, însă şutul se opreşte în bara transversală.



Minutul 74: Hoban, aproape de eurogol. O greşeală a lui Dulca le permite clujenilor să recupereze sus, mingea e întoarsă la Hoban, iar execuţia splendidă a veteranului e scoasă de la vinclu de Aioani.



Minutul 66: Florea, ce şansă! Atacantul gazdelor se demarcă perfect în spatele lui Ben Youssef la pasa lui Neguţ, ajunge în poziţie foarte, foarte bună, dar trimite cu capul peste poartă.




Minutul 58: Chindia vrea penalty după o intervenţie a lui Ben Youssef la Piţian, însă Radu Petrescu nu dictează nimic.

Minutul 52: GOL CFR! Alexandru Păun bate tare şi deschide scorul.



Minutul 51: Penalty pentru CFR! Andrei Piţian sare neglijent la un duel aerian cu Vinicius, duce mâna într-o poziţie nefirească şi pare că loveşte balonul cu ea. Radu Petrescu nu stă pe gânduri şi arată punctul cu var.


Minutul 46: Ocazie Aurelio! O centrare respinsă neglijent de Piţian duce mingea la Aurelio, dar voleul acestuia, de la marginea careului de 16 metri, trece mult peste.


Minutul 42: Ocazie a CFR-ului. Păun driblează scurt şi şutează de la distanţă, dar Aioani respinge.


Minutul 33: Pierdere importantă pentru CFR: accidentat la faza de acum 11 minute, Deac nu mai poate continua şi e înlocuit de Luis Aurelio.


Minutul 22: CFR cere penalty. Deac e lovit de Cornel Dinu, rămâne întins pe teren şi vrea lovitură de la 11 metri, dar Radu Petrescu nu intervine.


Minutul 17: Primele zvâcniri ale Chindiei. După un sfert de oră în care mingea a stat mai mult la CFR, Dulca şi Popa sunt blocaţi de apărarea oaspeţilor, iar Florea reia cu capul peste, după o centrare din dreapta.


Minutul 7: Puştiul Gîdea iese zâmbitor de pe teren, după doar 360 de secunde. Intră Alexandru Păun.


CFR Cluj se poate apropia din nou la un punct de liderul FCSB. În cazul unui succes, Chindia îşi consolidează poziţia în zona play-off-ului.

Se anunţă o confruntare cu puţine goluri, având în vedere că se întâlnesc echipele cu media cea mai mică de goluri pe meci (1.7 Chindia, 1.8 CFR Cluj).

În plus, CFR Cluj şi Chindia au unele dintre cele mai bune apărări din Liga 1. CFR a primit doar 9 goluri, în timp ce Chindia a încasat 15 goluri.

Chindia şi CFR Cluj s-au mai întâlnit doar de trei ori în principala competiţie internă, de două ori s-au impus ardelenii, iar un joc s-a terminat la egalitate. Cea mai recentă confruntare directă: 27 septembrie 2020, CFR Cluj - Chindia 0-0.

Echipele probabile:

Chindia: Aioani - Căpuşă, Iacob, Piţian, Dinu - Neguţ, Dulca, Raţă, Dumitraşcu - Popa, Florea

CFR: Sandomierski - Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Deac, Itu, Pereira - Chipciu, Debeljuh, Costache

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19942696/2/clasament-chindia-cfr.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele