Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Chindia Târgovişte – Poli Iaşi 1-1. Andrei Cristea aduce un punct în Moldova. Săndoi rămâne pe loc de play-off, Pancu e penultimul

Superliga Publicat pe 13 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19877071/1/csm-politehnica-iasi-chindia-targoviste-08.jpg

Chindia Târgovişte şi Poli Iaşi au terminat la egalitate, 1-1, la Buftea, primul meci al zilei de miercuri din etapa a 16-a a Casa Liga 1 2020/2021. Denis Dumitraşcu a deschis scorul în prima repriză, iar Andrei Cristea a egalat, cu noroc, în partea a doua a meciului.
 
Aflată pe loc de play-off, la egalitate cu Viitorul, Chindia lui Emil Săndoi a început bine meciul, iar şutul lui Denis Dumitraşcu, din minutul 13, nu a putut fi oprit de portarul Ianoş Brînză. În clasicul stil târgoviştean, Chindia a făcut pasul în spate şi a încercat să apere reultatul, tactică funcţională până în minutul 63, când golgheterul Andrei Cristea s-a mişcat cel mai rapid dintre jucătorii aflaţi în preajma porţii şi a egalat din apropiere, după un corner. Finalul a fost destul de liniştit, cu un joc ceva mai ofensiv al gazdelor, dar golurile nu au mai apărut, în ciuda unei execuţii spectaculoase a lui Negruţ (86), care a trecut aproape de bara lui Brînză, şi a unei ocazii mari ratate de Cristea, în prelungiri, la un şut respins greu de Aioani.
 
Cu al şaselea egal în 16 etape, Chindia ajunge la cinci meciuri consecutive fără eşec şi adună 21 de puncte, suficient pentru locul al şaselea, cu un punct peste Viitorul, care are un meci în minus. Dincolo, Politehnica lui Pancu rămâne penultima, cu 15 puncte, la egalitate cu FC Voluntari. Etapa viitoare se joacă Dinamo - Chindia şi Poli Iaşi - FC Botoşani.

Chindia - Poli Iaşi 1-1 (Dumitraşcu 13 / Andrei Cristea 63)

  • Chindia: Aioani - Căpuşă, Piţian, Iacob, C. Dinu - Neguţ, Raţă, Dulca, Dumitraşcu - D. Popa, D. Florea
  • Rezerve: D. Moldovan - Martac, Bourama, Atanase, A. Ioniţă, Berişha, Diaz, M. Costea, Yameogo
  •  
  • Poli Iaşi: Brînză - Onea, Frăsinescu, Baxevanos, Buşu - F. Cristea, de Iriondo, Passaglia - Vanzo, Andrei Cristea, Calcan
  • Rezerve: Axinte - Rodny Lopes, A. Stan, Mensah, Popadiuc, Mihalache, Zajmovic

Minutul 90+2: Andrei Cristea are şansa victoriei, însă Aioani i-o refuză cu un plonjon superb, prin care respinge de la colţul lung.


Minutul 63: GOL POLI IAŞI! Andrei Cristea marchează cu şansă, din apropiere, după un corner.


Minutul 60: Prima ocazie a lui Poli. Calcan şutează bine, cu stângul, însă Aioani respinge în corner.


Minutul 13: GOL CHINDIA! Denis Dumitraşcu prinde un şut puternic de la distanţă, Ianoş Brînză intervine cu mâna dreaptă, dar nu face decât să devieze mingea, care se duce în poartă.


Deşi anul trecut Chindia a jucat barajul pentru menţinere în Casa Liga 1, din postura de ”laternă roşie” a primului eşalon în contextul generat de pandemia de coronavirus, în turul sezonului curent formaţia pregătită de Emil Săndoi a surpins plăcut şi se numără printre revelaţiile campionatului. Târgoviştenii ocupă locul 7, la egalitate cu Viitorul Constanţa, care se clasează pe 6, graţie unui golaveraj mai bun (21-20 faţă de 12-12), şi se află cu şanse reale în lupta pentru play-off.

De cealaltă parte, Poli Iaşi nu a reuşit deloc un tur de campionat strălucit. Băieţii lui Daniel Pancu ocupă locul 15 cu doar 14 puncte câştigate în 15 partide şi au cel mai slab golaveraj din Casa Liga 1: 14 goluri marcate şi 35 primite (nici măcar FC Argeş, ocupanta ultimului loc cu 11 puncte, nu stă atât de rău la acest capitol, având 14-24). Cu toate acestea, moldovenii au arătat în ultimul meci din campionat, înainte de pauza competiţională, că pot obţine şi victorii. Au învins Hermannstadt, în deplasare, scor 0-1.

În meciul direct din tur, Poli Iaşi s-a impus, pe teren propriu, în faţa Chindiei cu scorul de 1-0, graţie reuşitei lui Passaglia. 

Echipe probabile:

  • Chindia Târgovişte (4-4-2): Aioani – Martac, Piţian, Bourama, Căpuşă – Dumitraşcu, Dulca, Iacob, Neguţ – Florea, Popa
  • Poli Iaşi (4-3-3): Axinte – Busu, Baxevanos, Frăsinescu, Onea – Cristea, De Iriondo, Passaglia – Calcan, Cristea, Platini
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele