Ultima oră
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”
Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX
ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj
VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out
VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2 VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League

VIDEO | Ivan, naşul "câinilor"! Craiova bate Dinamo, 1-0, şi vine la cinci puncte de FCSB

Superliga Publicat pe 6 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19952983/1/rps7769.jpg

Craiova a învins Dinamo, scor 1-0, graţie golului lui Andrei Ivan şi a ajuns la 43 de puncte, patru sub CFR Cluj şi cinci sub liderul FCSB.
 
Fără Anton, barometrul de la mijlocul terenului, Dinamo a revenit la strategia cu doi atacanţi, Gueye şi Nemec, iar vârfurile au avut ocazii încă din start. Mai întâi Gueye (3) a tras pe lângă poarta lui Pigliacelli din poziţie bună, apoi Marius Constantin (6) l-a blocat pe francez, iar şutul lui Nemec a fost respins. În minutul 26, la rampă au ieşit Baiaram şi Ivan, cu o fază de PlayStation: redublare, pasă decisivă fină şi un nou gol al lui Ivan în poarta lui Dinamo! Uşor0uşor, Craiova a făcut pasul în spate, conştientă că linia de mijloc a adversarilor, cu Fabbrini în zi proastă, are de muncit pentru a pune în pericol poarta lui Pigliacelli.
 
Aşa au trecut minutele, cu încercări de contraatac ale lui Ivan şi Baiaram şi cu echipa lui Gane plimbând mingea complet inofensiv, de la o margine la alta, fără să găsească culoarul sau pasa care să o ajute să destabilizeze linia defensivă condusă de Bălaşa şi veteranul Constantin, ajutaţi exemplar de munca eficientă a închizătorului Mateiu. Pe fondul posesiei lui Dinamo, tot Ivan (79) putea face 2-0, dacă nu şuta slab din poziţie bună. Imediat, Baiaram (84) trage la fel de slab, iar Bancu (87) ratează singur cu Eşanu

Craiova - Dinamo 1-0 (Ivan 26)

  • Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Cîmpanu, A. Ivan, Baiaram
  • Rezerve: L. Popescu - Mitran, Papp, V. Constantin, Bărbuţ, Bic, Căpăţînă, Tudorie, Mamut
  •  
  • Dinamo: Eşanu - Sorescu, Puljic, Ehmann, A. Radu - Nepomuceno, Răuţă, Gol, Fabbrini - Nemec, Gueye
  • Rezerve: Mitrovic - R. Grigore, Bejan, Creţu, Şerban, Achim, Bani, Mihaiu, Moldoveanu

Min. 90 +3: Arbitrul fluieră finalul jocului. Craiova învinge Dinamo cu 1-0.

Min. 90 + 2: Ivan şi Sorescu văd ambii cartonaşul galben.

MIn. 90 + 1: Schimbare defensivă la Craiova! Iese Cicâldău (mijlocaş ofensiv) şi intră fundaşul central Papp.

Min. 90:  Arbitrul acordă trei minute de prelungire.

Min. 86: Bancu nu poate să îl învingă pe Eşanu dintr-o poziţie ideală, la o fază în care apărarea ”câinilor” a fost surprinsă extrem de uşor.

Min. 85: Baiaram finalizează slab o acţiune bună a sa.

Min. 81: Ultima schimbare la Dinamo. Intră Vlad Achim în locul lui Nepomuceno.

Min. 80:  Andrei Ivan pătrunde frumos, însă şutează fără să îi dea emoţii lui Eşanu, care prinde uşor.

Min. 77:  Ehmann (Dinamo) vede cartonaşul galben.

Min. 76: Schimbare la Craiova! Ies Nistor şi intră Căpăţînă.

Min. 75: Alex Cicâldău ratează total o execuţie dintr-o poziţie bună. Tehnicul mijlocaş al oltenilor a reluat dezamăgitor.

Min. 73: A doua schimbare la Dinamo. Iese Gueye şi intră Robert Moldoveanu.

Min. 65: Schimbare şi la Craiova. Intră Mamut şi iese Cîmpanu.

Min. 61: Jerry Gane face prima schimbare la Dinamo. Iese Fabbrini şi intră Mihaiu.

Min. 60: Fabbrini, faultat în repetate rânduri în acest meci, ”reuşeşte” să se împiedice singur.

Min. 46:  A început a doua repriză!

Min. 45 + 1:  Arbitrul fluieră finalul primei reprize.

Min. 45: Nemec trimite o lovitură de cap pe lângă poarta Universităţii Craiova.

Min. 40: Fabbrini solicită din nou un fault.

Min. 37: Nepomuceno vede cartonaşul galben pentru simulare.

Min. 26: Dinamoviştii au reclamat un posibil fault la Fabbrini.

Min. 26: GOL Craiova! Andrei Ivan îl excută pe Eşanu dintr-o situaţie 1 vs 1 şi deschide scorul contrar cursului jocului.

Min. 23: Bancu vede cartonaşul galben, după o intrare întârziată.

Min. 15: Cicâldău trage tare la colţul scurt, însă Eşanu este pe fază şi respinge fără prea mari emoţii.

Min. 13: Bălaşa reuşeşte o pasă peste defensiva lui Dinamo, dar Eşanu iese şi îndepărtează orice pericol.

Min. 9: Cîmpanu trage către poarta lui Eşanu, însă mingea deviată se duce fără pericol în corner.

Min. 7: Deian Sorescu execută bine o lovitură liberă, însă Pigliacelii are o intervenţie bună. Este a treia fază periculoasă reuşită de ”câini” în debutul meciului.

Min. 6: Dinamo îşi continuă ofensiva! Acelaşi Gueye scapă singur cu Pigliacelii, însă este deposedat în ultimul moment. Nemec şutează imediat în blocaj, iar faza se stinge.

Min 3: Dinamo începe meciul în atac. Gueye îi dă primele emoţii lui Pigliacelli, şutând din careu, din întoarcere, însă mingea trece pe lângă poartă, iar Craiova scapă cu faţa curată.

Min. 1: A început meciul!


Craiova este neînvinsă în ultimele şapte meciuri de campionat şi a rupt seria egalurilor. Oltenii au un bilanţ excelent în confruntările cu Dinamo din Bănie, câştigând ultimele trei meciuri.

Diferenţa dintre cele două echipe în clasamentul Ligii 1 este de 15 puncte. Craiova e pe locul 3, la 8 puncte de liderul FCSB. Dinamo ocupă locul 10 şi păstrează şanse la play-off.

În partida tur, Craiova s-a impus în Ştefan cel Mare cu 1-0. A înscris Alex Cicâldău, din penalty, în minutul 28.

Craiova va fi condusă în continuare de către antrenorul interimar Dragoş Bon, fostul secund al lui Corneliu Papură.

"E clar că victoria pe care am obţinut-o la Iaşi a adus un plus, un moral mult mai bun. Pentru mine, e un meci aparte cu Dinamo, sunt crescut cu această rivalitate. E mare păcat că nu se joacă cu spectatori, suporterii ne-ar fi împins de la spate, ar fi fost un stadion arhiplin. Băieţii sunt apropiaţi de mine, încerc să îi ajut cum pot. Sunt sigur că alegerea pe care o va face clubul va fi de bun augur.

Ne aflăm în faţa unui meci special, pentru că este cunoscută rivalitatea dintre Dinamo şi Craiova. Ştim foarte bine ce înseamnă pentru suporterii noştri acest joc, îmi doresc să reuşim să facem un joc foarte bun din toate punctele de vedere şi să câştigăm toate cele trei puncte. Rivalitatea faţă de Dinamo este foarte mare şi sper ca jucătorii să joace cu spiritul oltenesc în acest joc şi să reuşim să îi facem fericiţi pe suporterii noştri, pentru că ei se hrănesc din victoriile Craiovei împotriva lui Dinamo.

Cu Dinamo aşteptaţi-vă să fim o echipa ofensivă. Cu siguranţă vom avea un joc ofensiv. Nu mă sperie nimic, sunt foarte atent la echipa mea. I-am observat şi pe adversari, dar sunt foarte încrezător în jucătorii pe care îi am la dispoziţie. 100% păstrăm şanse la titlu. Eu cred în continuare. O victorie cu Dinamo ar asigura continuitatea şi ne-ar menţine în lupta cu echipele din faţa noastră, CFR şi FCSB, dar este foarte importantă continuitatea în rezultate”, a spus Dragoş Bon la conferinţa de presă.

Craiova nu are absenţe notabile de lot, cu excepţia accidentării de durată a lui Elvir Koljic. Dinamo nu va miza pe Paul Anton şi Steliano Filip, ambii fiind suspendaţi.

Echipele probabile

Craiova: Pigliacelli – Bancu, M. Constantin, Bălaşa – Vătăjelu – Cicâldău, Mateiu, Nistor – Cîmpanu, Ivan, Bărbuţ.

Dinamo: Eşanu – Sorescu, Ehmann, Puljic, Andrei Radu – Nepomuceno, Achim, Răuţă, Fabbrini – Creţu – Nemec.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19952983/2/clasament-craiova-dinamo.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele