Ultima oră
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami
Romeo Lavia, out pentru restul sezonului Romeo Lavia, out pentru restul sezonului

VIDEO | Unii cu ocaziile, alţii cu golul! UTA Arad - Gaz Metan Mediaş 0-1. Vlad Morar a înscris contra fostei sale echipe

Superliga Publicat pe 23 ian 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20559437/3/a1.jpg

Gaz Metan Mediaş produce surpriza începutului de an în Casa Liga 1. Formaţia lui Ilie Poenaru s-a impus pe terneul celor de la UTA, cu scorul de 1-0. Unica reuşită a fost semnată de Vlad Morar, fostul atacant al arădenilor, care a fost huiduit copios de fani.

Cei de la UTA a dominat autoritar primul act, dar s-au lovit de un portar Vâlceanu aflat în zi mare, care prin intervenţiile sale a fost de departe omul meciului. Cum ocaziile se răzbună, Morar a punctat cu o execuţie superbă din voleu şi a stabilit scorul final. Surprinzător, trupa lui Laszlo Balint nu a răspuns la acest şoc şi nu a reuşit să mai pună presiune mare pe defensiva adversă.

Victoria îi urcă pe medieşeni la egalitate cu Chindia în clasament, pe locul 13, dâmboviţenii având colaveraj mai bun. În schimb UTA rămâne pe 9, cu 27 de puncte şi are nevoie de o conjunctură extrem de favorabilă pentru a mai prinde un loc de play-off, ce pare în acest moment greu de atins, având în vedere problemele din compartimentul ofensiv.

UTA Arad - Gaz Metan Mediaş 0-1 (Morar 65)

  • UTA ARAD: Fl. Iacob - Vukcevic, Benga, Dima, Shliakov - Ubbink, Batha - Dangubic, Miculescu, Roger - Laukzemis
  • Rezerve: Balauru, Medimorec, Erico, Baravykas, Isac, Mercioiu, Mar, Dumitru Cardoso, Ongaro
  •  
  • GAZ METAN MEDIAŞ: Vâlceanu - De Moura, Yuri, Horj, Dobrescu - Grădinaru, I. Filip, Lixandru, Trif - Irobiso, Morar
  • Rezerve: Buzbuchi, Avram, P. Costea, Kanda, Iancu, Gaspar, Steau, Orlandea

Minutul 90+5: Final de meci! Gaz Metan Mediaş dă lovitura şi câştigă la UTA, cu 1-0.

Minutul 90+2: Şansă mare ratată de UTA! Roger centrează de la limita careului. Benga reia cu capul, balonul sare surprinzătoar, iar Vâlceanu este surprins şi alunecă, însă reuşeşte să se replice şi să respingă, iar apoi să îl blocheze pe Cardoso.

Minutul 65: GOL Gaz Metan! Medieşenii au cu totul altă faţă, iar Vlad Morar marchează în poarta fostei sale echipe, cu un şut imparabil aproape de exteriorul careului. Mingea s-a dus lângă bară, portarul lui UTA fiind incapabil să se întindă atât de mult.

Minutul 58: Contrar cursului jocului, cei de la Gaz Metan au o ocazie uriaşă! Vlad Morar primeşte la 7 metri şi trage năpraznic din voleu, puţin pe lângă buturile lui Iacob, care a fost prins pe picior greşit.

Minutul 45+2: Final de primă repriză! Scorul este 0-0, deşi UTA a dominat copios ostilităţile.

Minutul 45+1: Laukzemis centrează de lângă Yuri către Miculescu. Acesta nu nimereşte cadrul porţii din câţiva metri.

Minutul 39: Dangubic înscrie, după o nouă desincronizare a apărării adverse. Reuşita atacantului de la UTA este anulată corect, pe motiv de offside.

Minutul 21: Defensiva Gazului este prinsă din nou pe picior greşit, Roger este singur în careu, dar execuţia sa este salvată senzaţional de Vâlceanu, care are o nouă intervenţie decisivă. Brazilianul foarte probabil ar fi marcat, dacă plasa mai bine execuţia.

Minutul 18: Roger înalţă mingea peste defensiva adversă, până la Dangubic care din poziţie ideală îl ia la ţintă pe Vâlceanu.

Minutul 9: Prima şansă bună a partidei. Dangubic centrează din banda stângă, Miculescu reia de la 10 metri cu capul, dar execuţia sa se duce pe centrul porţii, iar Vâlceanu prinde din prima.

Minutul 1: A început partida!

-----------------------------------------

UTA şi Gaz Metan nu au încheiat în cel mai bun mod anul trecut, niciuna din ele nereuşind să câştige, astfel că acum speră să debuteze în 2022 cu o victorie. Arădenii au cedat cu 1-2 în faţa Voluntariului, în timp ce Mediaş a făcut 1-1 cu Universitatea Craiova, acasă.

În turul campionatului, UTA a câştigat cu 1-0.

UTA l-a luat pe Dumitru Cardoso, dar a făcut şi alte mutări importante în această iarnă

Transfer interesant bifat de UTA Arad! Formaţia lui Laszlo Balint a anunţat luni transferul lui Dumitru Cardoso.

Nicolae Dumitru Cardoso, în vârstă de 30 ani, are dublă cetăţenie, italiană şi română. La noi, ultima dată a jucat la Gaz Metan Mediaş, fiind adus în vara anului 2019, când a semnat un contract pe două sezoane. După care a ajuns în Coreea de Sud, la Suwon Bluewings (n.r. a bifat 19 partide şi un gol), unde nu a impresionat şi astfel îşi caută relansarea în Casa Liga 1.

El s-a născut în Suedia, iar tatăl său este un român care s-a stabilit ulterior în Italia.

Nicolao Dumitru Cardoso a semnat cu Napoli la doar 18 ani şi a evoluat la mai multe echipe din Italia, Anglia şi Spania, dar şi la naţionalele de tineret ale Italiei sub 19 şi sub 20 ani.

Însă, în aceată iarnă au mai ajuns la Arad şi Philip Otele, Easton Ongaro, Karolis Laukzemis.

Gaz Metan Mediaş nu scapă de problemele cu banii

Gaz Metan Mediaş se află într-o situaţie delicată, iar Ilie Poenaru a avut un discurs-manifest la finalul anului, în care tras un puternic semnal de alarmă. Antrenorul s-a arătat foarte trist pentru că fotbaliştii săi sunt neplătiţi, inclusiv el. Formaţia ardeleană se află pe locul 13 în Casa Liga 1.

Acum, Poenaru a vorbit din nou despre situaţia de la Mediaş şi a declarat că sunt promisiuni că se va căuta o soluţie de urgenţă perioada următoare. Clubul s-a aflat în insolvenţă în iunie 2020, iar acum nu mai pot să treacă printr-o astfel de procedură. În caz contrar, riscă falimentul.

''Sunt 4 luni de restanţe, situaţia încă este neclară! Se pare că s-a luat atitudine şi că mâine domnul primar şi cu domnul director Romgaz se vor întâlni special pentru a vorbi de situaţia echipei şi să vedem ce decizii vor lua. 

În sensul că vor fi decizii bune, vorbesc aici de un buget creionat pentru echipă în perioada următoare'', a declarat Ilie Poenaru pentru telekomsport.ro. 

Chiar dacă ProSport a anunţat că există numeroase cazuri de COVID în lotul medieşenilor, antrenorul neagă vehement informaţiile: „Noi suntem toţi vaccinaţi. toată echipa şi tot stafful. Noi suntem nebuni să riscăm ceva? Având covid? Covidul ăsta e clar că te afectează într-un fel sau altul. Nu ne putem juca cu viaţa oamenilor”. 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele