Ultima oră
I-a decis soarta Istvan Kovacs Barcelonei? Centralul din Superligă l-a eliminat pe Araujo, iar PSG a egalat. Arbitrul i-a arătat cartonaşul roşu şi lui Xavi | VIDEO

I-a decis soarta Istvan Kovacs Barcelonei? Centralul din Superligă l-a eliminat pe Araujo, iar PSG a egalat. Arbitrul i-a arătat cartonaşul roşu şi lui Xavi | VIDEO
Marius Şumudică anunţă următorul mare tun dat de Rapid: ”E cel mai bun atacant din România” Marius Şumudică anunţă următorul mare tun dat de Rapid: ”E cel mai bun atacant din România”
Fostul mare fotbalist critică decizia lui Florinel Coman de pleca în Qatar: „Pierzi 20% din ceea ce ştii” Fostul mare fotbalist critică decizia lui Florinel Coman de pleca în Qatar: „Pierzi 20% din ceea ce ştii”
LIVE VIDEO | PSG şi Borussia Dortmund se califică în semifinale după o nouă seară de poveste din UEFA Champions League LIVE VIDEO | PSG şi Borussia Dortmund se califică în semifinale după o nouă seară de poveste din UEFA Champions League
Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la Barcelona Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la Barcelona
Ultimă oră! Dennis Man, pe urmele lui Adrian Mutu. Gigantul din Serie A care îl doreşte pe internaţionalul român

Ultimă oră! Dennis Man, pe urmele lui Adrian Mutu. Gigantul din Serie A care îl doreşte pe internaţionalul român

VIDEO | CFR, OUT din Europa într-un mod controversat, după 1-2 cu Young Boys. Un penalty în minutul 90+3 a spulberat visul campioanei, care făcuse un meci mare

Europa League Publicat pe 10 dec 2020
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19645477/2/zzzzzzzzbhp-6804.jpg


CFR Cluj a părăsit Europa League 2020/2021 într-un mod controversat, învinsă cu 2-1 de Young Boys după ce conducea cu 1-0 în minutul 90. Arbitrul Benoit Bastien a acordat un penalty cel puţin discutabil la un duel Bălgrădean - Zesiger, iar haosul s-a declanşat imediat: Nsame l-a transformat, apoi a fost eliminat, Gaudino a făcut 2-1, iar Djokovic a văzut şi el cartonaşul roşu!

Rondon, atât de aproape!

Schimbarea lui Iordănescu faţă de mandatul lui Petrescu e trecerea la un 4-2-3-1 mobil, cu Deac şi Păun făcând des schimb de locuri, iar startul e avântat, cu mult efort fizic din partea liniei de mijloc. Deac (9) e blocat în momentul şutului, Bălgrădean (24) iese latimp şi interceptează centrarea lui Mambimbi pentru Nsame, apoi intră în scenă Rondon. În minutul 34, găsit bine de Pereira, sud-americanul ratează reluarea din câţiva metri, apoi Burcă (38) vede cum Aebischer îi suflă mingea în ultimul moment. Scăpăm pe contraatac prin acelaşi Rondon (41), dar venezueleanul finalizează grăbit, la colţul lung, şi Von Ballmoos respinge, apoi Nsame (43) e surprins în ofsaid. Pe finalul unei reprize a CFR-ului, cu o linie de mijloc foarte bună şi un atac activ, Rondon şi Păun scot din joc apărarea adversă cu un un-doi de clasă, dar vârful campioanei trage în Ballmoos şi mingea se duce în corner. 45 de minute bune, alerte, o bază solidă pentru repriza decisivă în vederea primăverii europene.

Haos pe final, CFR spune adio Europa!

Partea a doua înepe într-un ritm mai lent, elveţienii pun preţ pe faze fixe, dar fie Vinicius le respinge, fie Nsame (57) reia neinspirat din poziţie bună. Apoi CFR-ul reintră în control, Burcă (62) încearcă să-l surprindă pe Von Ballmoos din propria jumătate, iar Camora (63_ are a doua mare ocazie a meciului: şut puternic cu stângul, de la 20 de metri, dar acelaşi Von Ballmoos se întinde incredibil şi respinge în lateral, pentru ca mai apoi Burgy să respingă cu noroc centrarea puternică a lui Pereira. Scade presiunea CFR-ului, Iordănescu observă, iar Debeljuh intră logic în locul lui Alexandru Păun (74), înainte ca Elia (75) să reia pe lângă poartă centrarea lui Nsame.
 
Conduceam în minutul 90, dar francezu Benoit Bastien a considerat că e timpul să intre în scenă: penalty pentru gazde şi roşu Bălgrădean la o fază la care Pufi a boxat mingea, iar Nsame face 2-1! Nervii cedează, Nsame e şi el eliminat, apoi Gaudino înfige cuţitul în rana deschisă cu un al doilea gol pe contraatac, în minutul 90+6! La câteva sute de secunde de calificare, CFR e acum out din Europa!

Young Boys - CFR Cluj 2-1 (Nsame pen. 93, Gaudino 90+6 / Debeljuh 84), live pe Look Sport+

  • Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Burgy, Lefort, Garcia – Ngamaleu (Zesiger 82), Aebischer, Rieder (Gaudino 58), Sulejmani (Elia 58) – Mambimbi (Martins 58),   Nsame
  • Rezerve: Neuenschwander, Faivre, Siebatcheu, Maier, Maceiras, Seydoux, Seferi 
  •  
  • CFR Cluj:   Bălgrădean – Cr. Manea, Burcă, Vinicius, Camora –   Djokovic, Hoban – Deac, Păun (Debeljuh 74), Pereira *(Susic 87) – Rondon
  • Rezerve: Sandomierski, Checicheş. Ciobotariu, Latovlevici, Vojtus, Itu, Joca, Carnat

Minutul 90+8: Final de meci, CFR părăseşte Europa!


Minutul 90+6: GOL YOUNG BOYS! Gazdele ne prind pe contraatac, iar Gaudino marchează, din pasa lui Elia, singur cu poarta goală. Djokovic e şi el eliminat!




Minutul 90+3: GOL YOUNG BOYS! Nsame execută penalty-ul, Sandomierski ghiceşte colţul, dar mingea se duce în plasa laterală, deşi polonezul o atinge! Imediat, Nsame e eliminat pentru un fault dur la Burcă.




Minutul 90: Penalty pentru elveţieni! Bălgrădean iese din poartă pentru a respinge mingea, o loveşte cu pumnul, dar Zesiger se prăbuşeşte în careu şi arbitrul Benoit Bastien arată 11 metri şi eliminare pentru Pufi! Intră Sandomierski, aflat în faţa momentului carierei.


Minutul 89: Camora scoate de pe linia porţii lovitura de cap a lui Gaudino, într-un moment critic!


Minutul 84: GOOOOOOOOOOL CFR! Hoban pasează la Rondon, venezueleanul loveşte bara, dar Debeljuh are noroc, pentru că mingea sare la el şi face 1-0!


Minutul 79: Altă ocazie a lui Rondon. Plecăm pe contraatac, Manea îl aşteaptă pe Rondon şi îi pasează la timp, dar execuţia tehnică a acestuia e reţinută de Von Ballmoos.


Minutul 75: Elia apare bine la centrarea cu exteriorul a lui Nsame, reia cu capul pe lângă poartă, apoi cere penalty pentru un presupus henţ la Burcă, dar demersul său nu are succes.




Minutul 73Scade din nou presiunea CFR-ului, care, probabil, se pregăteşte pentru asaltul de final. Vinicius are o şansă după recentrarea lui Rondon, dar nu pune forţă în lovitura de cap şi e blocat. Iordănescu mută pentru prima dată, iar locul lui Păun e luat de Debeljuh.


Minutul 63: Ocazie mare a lui Camora! Pereira centrează excelent la Djokovic, croatul dă pe lângă minge, dar mingea ajunge la Mario Camora, care trage un şut violent, cu stângul, respins cu greu de Von Ballmoos! Continuăm atacul, iar centrarea în forţă a lui Pereira e rezolvată cu greu de Burgy.


Minutul 62: Ce încearcă Burcă! Fundaşul central îl vede ieşit pe Von Ballmoos, vrea un gol din propria jumătate, dar trimite peste poartă.


Minutul 58: Elveţienii schimbă liniile: ies Mambimbi, Rieder şi Sulejmani, intră Elia, Martins şi Gaudino.Ultimul are şi o primă şansă de gol, dar şutul său, pe centrul porţii, e boxat bine de Bălgrădean.


Minutul 57: Pericolul vine de la fazele fixe. Elveţienii bat bine un corner, Nsame se înalţă între Hoban şi Djokovic, loveşte cu capul, dar şterge mingea neinspirat şi ratează o şansă bună.


Minutul 54: Startul reprizei a doua readuce în prim-plan echilibrul de la mijlocul primei părţi, iar lupta se dă la mijlocul terenului. Hoban face un fault prin care le oferă elveţienilor şansa unei lovituri libere periculoase, dar Vinicius, stăpânul fazelor fixe, respinge fără probleme.


Minutul 45+1: Pauză la Berna, după o repriză în care marile ocazii i-au aparţinut lui Rondon.


Minutul 45: CFR-ul cere penalty, dar arbitrul îi ignoră pe ardeleni.


Minutul 44: Ocazie imensă! Rondon şi Păun creează un un-doi superb, venezueleanul rămâne singur cu portarul şi vrea să finalizeze pe sub Von Ballmoos, dar are ghinion şi goalkeeperul respinge în corner. S-a apris meciul!


Minutul 43: Nsame rămâne cu noroc în poziţie de 1 vs. 1 cu Bălgrădean, preia lung şi ratează, apoi se fluieră ofsaid.


Minutul 41: Rondon scapă pe contraatac, dar refuză driblingul şi pătrunderea şi alege şutul la colţul lung. Unul reţinut uşor de Von Ballmoos.


Minutul 38: Un corner al lui Păun urmat de un carambol duce mingea în zona lui Andrei Burcă, dar Aebischer are o intervenţie providenţială şi înlătură pericolul.


Minutul 34: Rondon are prima mare ocazie! Pereira, care e foarte activ în dreapta, dă o centrare de manual, Rondon ajunge la timp, dar luftează din poziţie ideală.


Minutul 30: Startul bun al CFR-ului e de domeniul trecutului, iar Young Boys devine vioara întâi. Vinicius greşeşte, iar Camora are o intervenţie crucială la un contraatac trei contra doi al gazdelor.


Minutul 24: Mambimbi se eliberează în dreapta, centrează pentru un gol simplu al lui Nsame, dar Bălgrădean iese perfect şi reţine din faţa golgheterului elveţienilor.


Minutul 18: CFR continuă să joace sus, dar ritmul puternic impus în start îşi cere tributul şi campioana Elveţiei echilibrează meciul.


Minutul 9: Rondon scapă pe un culoar foarte mare, driblează şi îl aşteaptă pe Deac, dar şutul internaţionalului român e blocat de un fundaş. Startul e bun, cu agresivitate şi o linie mediană care-şi face treaba.


Minutul 6: Startul se dă într-un ritm alert, iar ambele defensive rezolvă două centrări spre Nsame, respectiv Păun.


19:55: Start joc la Berna, după un minut de reculegere în memoria legendarului Paolo Rossi.


19:35: Vot de încredere de la Vasile Miriuţă! Fostul antrenor din Gruia mizează pe campioană: "Rezultatele din ultimele săptămâni au arătat că nu trebuia să rămână Petrescu. Eu îl respect pe el, ceea ce a făcut în ultimii ani nu se va mai face. S-a văzut o schimbare la jucători. O altă implicare, altă motivare. Jucătorii CFR-ului, părerea mea, la jocuri cu miză ştiu cum să joace o astfel de finală. Şi finalele se câştigă, ştim cu toţii. Eu am un feeling bun, ştiu să câştige astfel meciuri, chiar am mare încredere în această echipă şi în aceşti jucători", a spus antrenorul în vârstă de 52 de ani, la studioul UEL de pe Look Sport+.


19:25: Din Elveţia, unde se află de opt ani şi ocupă funcţia de director sportiv al Academiei lui Grasshopers, fostul fotbalist român Zoltan Kadar consideră că Young Boys are un mic avantaj, dar şi că apărarea este punctul slab al elveţienilor: "Elveţienii au un respect foarte mare. Statistica îi îndeamnă să le fie puţin teamă. CFR e campioana României, e o echipă experimentată, solidă, care poate realiza oricând un rezultat pozitiv. Terenul sintetic este un avantaj pentru echipa din Berna. Sunt obişnuiţi cu acest teren, acest aspect îi avantajează în momentele decisive. Se joacă mai rapid, da. De obicei, înainte de meciuri udă gazonul artificial. Aş zice 51% şanse pentru Young Boys, 49% pentru CFR. Echipa din Berna e campioană de trei ani, deşi an de an a pierdut cinci, şase jucători a reuşit să aducă alţii şi să aibă performanţe notabile. Au jucători de viteză în atac, va fi greu pentru CFR dacă încearcă să se apere. Pentru mine, punctul vulnerabil al lui Young Boys e apărarea, chiar dacă au primit doar cinci goluri în acest sezon", a spus Kadar, la studioul UEL de pe Look Sport+.


19:00: Au apărut echipele de start, iar vestea bună e revenirea atât de aşteptată a lui Vinicius în primul 11 al campioanei!


17:55: Viorel Moldovan, fost jucător în Elveţia, o vede pe Young Boys favorită în această seară. Argumentele fostului atacant, AICI.


Înaintea ultimei runde din Grupa A, Young Boys Berna are un avans de două puncte faţă de CFR Cluj şi ocupă poziţia a doua. În meciul tur, la Cluj-Napoca, scorul a fost egal, 1-1.

Vor absenta de la CFR Cluj: Alexandru Chipciu (suspendat), Mike Cestor şi Billel Omrani (accidentaţi). Revin Vinicius şi Ovidiu Hoban.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19645477/3/grupa-cfr.jpg

Echipele probabile

Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Bürgy, Lefort, U. Garcia - G. Gaudino, Aebischer, Rieder, Ngamaleu – Elia, Nsame

Rezerve: Faivre, Zesiger, Maceiras, Maier, Martins, Seferi, Sulejmani, Siebatcheu, Mambimbi

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Hoban, Djokovic, Deac – Pereira, Debeljuh, Rondon

Rezerve: Sandomierski, Ciobotariu, Susic, Latovlevici, Păun, Costache, Carnat, Vojtus, Itu, Joca.

"Aşteptările sunt, pentru că jocul este decisiv, pentru a merge în primăvara europeană. Este important nu doar pentru CFR Cluj, ci şi pentru fotbalul românesc. Suntem conştienţi că meciul va fi dificil, cataloghez echipa gazdă drept favorită. Am analizat foarte bine meciul tur, echipa gazdă are acum două şanse din trei, iar pe noi doar victoria de duce mai departe. Chiar şi suprafaţa de joc, echipa gazdă e mai familiarizată decât noi. Ne uităm şi pe clasamentul competiţiei interne din Elveţia, iar Young Boys domină campionatul, fără înfrângere. Am studiat echipa foarte bine, cu o medie de vârstă bună pentru performanţă, cu experienţă europeană şi jucători de mare calitate.

Există o încărcătură emoţională foarte mare, este normal. Am jucători foarte valoroşi, cu personalitate, cu experienţă europeană. Va fi important să gestionăm momentele-cheie din joc, să absorbim presiunea, să punem probleme, să fim agresivi, să încercăm să fim creativi şi, bineînţeles, să producem ocazii de poartă şi goluri.

Am încercat în pregătirea jocului să folosim rezultatul de la Iaşi. Am marcat două goluri, nu am primit, şi totul a fost pe un fond bun de joc. Am încredere mare în echipa pe care o antrenez, ştiu ce calitate individuală au, iar acest lucru îmi dă speranţă. Probleme de lot sunt, au fost probleme şi cu COVID-ul, nu este uşor. Chipciu este suspendat, alţi jucători au probleme medicale", a spus Edi Iordănescu la conferinţa de presă.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele