Lopetegui e istorie la Real! Cine va fi noul antrenor - LOOKSPORT
Skip to content
Champions League La Liga Noutăți

Lopetegui e istorie la Real! Cine va fi noul antrenor


Julen Lopetegui a fost demis de Real Madrid la nici 24 de ore de la rușinea de pe ”Nou Camp”, 1-5 cu rivala eternă din Barcelona. Clubul madrilen a anunțat decizia pe site-ul oficial luni seara. Madrilenii se vor pregăti în continuare cu Santiago Solari, care va asigura interimatul pe banca ”galacticilor”. Argentinianul în vârstă de 42 este cel care va conduce marți primul antrenament al echipei, chiar dacă inițial s-a vorbit despre sosirea iminentă a lui Antonio Conte la Madrid.

”Clubul Real Madrid a luat decizia să încheie contractul lui Julen Lopetegui cu Real Madrid. Ne dorim să schimbăm dinamica jocului, atâta timp cât obiectivele echipei sunt realizabile. Îi mulțumim lui Lopetegui și staff-ului său pentru toată munca depusă și le urăm succes. Pentru moment, Lopetegui va fi înlocuit de Santiago Solari, care va susține marți primul antrenament”, se arată în comunicatul de pe site-ul lui Real Madrid.

Lopetegui și-ar fi luat deja la revedere de la ”galactici” imediat după umilința cu Barcelona. Mandatul său se încheie astfel după doar trei luni pe ”Santiago Bernabeu” și un un parcurs mult sub așteptări: șase victorii, două remize și șase înfrângeri. În ultimele 5 etape din La Liga, madrilenii nu au reușit nicio victorie, mulțumindu-se doar cu o remiză albă cu Atletico Madrid. După 10 etape în Spania, Real Madrid ocupă abia locul 9 în campionat, cu 14 puncte, 7 mai puține față de Barcelona.

Cine e Santiago Solari?

Până să ajungă la Real Madrid în 2005, Solari a petrecut un sezon la Atletico, unde a bifat 46 de partide și a înscris 7 goluri. Pe Bernabeu, Solari a cucerit de 2 ori titlul de campion al Spaniei – în sezonul 2000-01 și 2002-03, cât și un trofeu al Ligii Campionilor în 2002. A îmbrăcat de 131 de ori tricoul lui Real Madrid timpi de cinci sezoane. Și-a continuat cariera la Inter Milan, unde a câștigat competiția înternă în trei sezoane consecutive. În 2008 a revenit în țara natală, unde și-a încheiat cariera de jucător la Penarol. Solari a fost convocat în 11 partide pentru echipa națională, fără să joace la un turneu major. Din 2013, Solari revine la Real Madrid unde e antrenor la centrul de copii și juniori. Din 2016 devine manager la Real Madrid B, cunoscută și sub numele de Castilla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră să vezi ce meciuri sunt pentru tine