Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Lotul de box al Afganistanului a rămas în Serbia după Campionatele Mondiale şi refuză să se întoarcă acasă, de teama talibanilor

Box Publicat pe 6 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/20494811/1/box-a.jpg

Lotul de box al Afganistanului, care a participat la Campionatele Mondiale de la Belgrad (desfăşurate în octombrie-noiembrie), s-a refugiat în Serbia, după competiţie, refuzând să se întoarcă în ţara guvernată de talibani, informează marca.com.

Potrivit AFP, 11 boxeri şi doi oficiali au rămas în Serbia după CM. Unul dintre sportivii afgani, Hasib Malikzada, a confirmat că echipa s-a mutat între hoteluri şi săli de sport pentru a se antrena în timpul şederii lor prelungite în Serbia.

Malikzada a declarat că talibanii îi vor "ucide" dacă vor găsi echipa şi a precizat că el şi-a închis deja sala de sport din Kabul, la scurt timp după ce talibanii au răsturnat guvernul, în august.

"După sosirea talibanilor, nu am mai putut continua boxul", a declarat el, pentru AFP.

În plus, Waheedullah Hameedi, secretarul general al Federaţiei de Box din Afganistan, a explicat că a fost sfătuit să nu se mai întoarcă în ţară.

"Am primit prea multe avertismente", a spus el.

Talibanii şi-au exprimat opoziţia faţă de box când au condus Afganistanul în anii 1990 şi au interzis acest sport după ce au susţinut că este "împotriva demnităţii umane".

Ei nu au luat încă o decizie cu privire la boxul din ţară, dar au declarat că vor promova sporturi precum crichetul.

Sute de sportivi au fugit din ţară după ce talibanii au preluat controlul, dar există îngrijorare pentru cei care sunt încă blocaţi în Afganistan.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Box

Ultimele articole Toate articolele