Ultima oră
EXCLUSIV | Florin Tănase, următorul transfer al FCSB-ului pe bani mulţi? ”Preţul unui jucător se face în funcţie de ofertă” EXCLUSIV | Florin Tănase, următorul transfer al FCSB-ului pe bani mulţi? ”Preţul unui jucător se face în funcţie de ofertă”
VIDEO | Croitoru, mesaj cu trimitere directă după meciul cu FCSB: ”Să dea Dumnezeu să le lumineze minţile celor care au posibilitatea să introducă acest sistem şi să o facă cât mai repede” VIDEO | Croitoru, mesaj cu trimitere directă după meciul cu FCSB: ”Să dea Dumnezeu să le lumineze minţile celor care au posibilitatea să introducă acest sistem şi să o facă cât mai repede”
Toni Petrea, fericit după Botoşani - FCSB 0-2. Propunerea pentru selecţionerul Mirel Rădoi Toni Petrea, fericit după Botoşani - FCSB 0-2. Propunerea pentru selecţionerul Mirel Rădoi
EXCLUSIV | FCSB a câştigat din nou contra Botoşaniului, dar Daniel Stanciu e convins că nu e vorba de jocuri de culise: ”Trebuie să ai o minte diabolică să te gândeşti la asta” EXCLUSIV | FCSB a câştigat din nou contra Botoşaniului, dar Daniel Stanciu e convins că nu e vorba de jocuri de culise: ”Trebuie să ai o minte diabolică să te gândeşti la asta”
Au dat-o la pace. Remiză în confrunitarea Boloni – Nedelcearu: Panathinaikos – AEK, scor 1-1 Au dat-o la pace. Remiză în confrunitarea Boloni – Nedelcearu: Panathinaikos – AEK, scor 1-1
VIDEO | FC Botoşani - FCSB 0-2. Tănase şi Olaru le-au adus trei puncte roş-albaştrilor cu două super execuţii VIDEO | FC Botoşani - FCSB 0-2. Tănase şi Olaru le-au adus trei puncte roş-albaştrilor cu două super execuţii

LPF condamnă exprimarea lui Sebastian Colţescu! Justin Ştefan: "E o faptă reprobabilă. Trebuie să fim mult mai atenţi"

Fotbal Publicat de Andrei Ionascu pe 9 dec 2020
mail-share icon Email

Arbitrul Sebastian Colţescu este acuzat de rasism în urma unei afirmaţii făcute în timpul meciului PSG – Istanbul Başakşehir, din grupele Ligii Campionilor. Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat că este vorba despre un gest reprobabil al lui Colţescu, nu o exagerare a echipei turce.

Scandalul a pornit de la modul în care Sebastian Colţescu s-a referit la antrenorul secund de la Başakşehir, camerunezul Pierre Webo. Arbitrul de rezervă l-a chemat pe centralul Ovidiu Haţegan şi i-a cerut să-l avertizeze pe “ăla negru”, faptul care i-a înfuriat pe turci.

Meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, întrerupt în minutul 13 din cauza unui incident rasist, va fi reluat azi, de la ora 19:55. Brigada de arbitri din România a fost schimbată cu una din Olanda.

"E clar că e o faptă reprobabilă. Şi trebuie să înţelegem că indiferent ce vorbim în spaţiul nostru, în momentul în care mergem afară trebuie să respectăm regulile de acolo. Pentru că atunci când mergi în casa cuiva respecţi regulile de acolo, chiar dacă nouă ne vine să spunem altceva. Sunt convins că turcii ar fi spus un cuvânt urât la adresa arbitrilor din România, ceva care ne deranjează şi cred că ştim toţi aceste cuvinte din spaţiul european, şi noi am fi trăit poate un astfel de moment.

În limba română cuvintele pot avea un anumit sens, pentru alţii pot avea alt sens. Trebuie să avem grijă ca atunci când folosim un cuvânt să nu îl deranjăm pe celălalt de lângă noi. Deci comportamentul nostru trebuie să îl aibă în vedere pe celălalt pentru că nu trăim singuri pe lume. Poate că în limba română cuvântul 'negru' nu are nicio conotaţie rasistă şi eu consider că în România nu avem o problemă cu rasismul. Dar în acelaşi timp dacă în alte părţi există astfel de probleme trebuie să fim mult mai atenţi.

Cred că dacă o să cădem în capcana de a spune că e exagerat ce se întâmplă sau că e bun sau rău nu vom face decât să creăm graniţe şi ziduri mai mari între noi şi ceilalţi. Nu cred că este vorba despre a spune că a greşit sau că a procedat într-un mod acceptabil. Cred că trebuie să iertăm acest gest şi să dăm jos zidurile care ne despart", a spus Justin Ştefan pentru Agerpres.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19645052/1/ste.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele