Ultima oră
NEWS ALERT | Ladislau Boloni, răspuns final cu privire la preluarea echipei naţionale NEWS ALERT | Ladislau Boloni, răspuns final cu privire la preluarea echipei naţionale
Start amânat cu o săptămână pentru ”U” BT Cluj în Top16 din Basketball Champions League Start amânat cu o săptămână pentru ”U” BT Cluj în Top16 din Basketball Champions League
FRF negociează în acest moment cu trei antrenori. ”Eu ştiu că pe 25 e comitetul executiv şi numirea se face atunci, din ce ştiu” FRF negociează în acest moment cu trei antrenori. ”Eu ştiu că pe 25 e comitetul executiv şi numirea se face atunci, din ce ştiu”
Cristiano Ronaldo, premiat la gala The Best FIFA, după ce a reuşit să devină jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la prima reprezentativă Cristiano Ronaldo, premiat la gala The Best FIFA, după ce a reuşit să devină jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la prima reprezentativă
VIDEO | AC Milan a pierdut surprinzător cu Spezia, pe teren propriu. Ibrahmovic, la meciul 150 în tricoul ”diavolilor” VIDEO | AC Milan a pierdut surprinzător cu Spezia, pe teren propriu. Ibrahmovic, la meciul 150 în tricoul ”diavolilor”
CFR, aproape să aducă un jucător pe care FCSB a pus ochii. ”Îl remarcase şi Gigi, pe modelul Burcă” CFR, aproape să aducă un jucător pe care FCSB a pus ochii. ”Îl remarcase şi Gigi, pe modelul Burcă”

Lucian Bute, inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec

Box Publicat pe 4 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/20454506/1/pante.jpg

Fostul boxer Lucian Bute, în vârstă de 41 de ani, a fost inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec, ca semn de recunoştinţă pentru că a marcat istoria provinciei canadiene, informează Radio Canada.

Campion mondial timp de cinci ani la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Bute a fost emoţionat înaintea ceremoniei.

"După întreaga mea carieră, să fiu inclus este ceva extraordinar. După ce am devenit campion mondial în 2007, seara asta este practic cea mai importantă pentru mine. Arată că Lucian Bute a făcut ceva pentru sportul în Quebec, pentru a face istorie. Este o onoare şi sunt foarte emoţionat", a spus el.

Tată a doi copii de cinci şi trei ani, Bute are în vedere proiecte în lumea boxului, precum sponsorizarea unei tinere speranţe din România, de exemplu. Cu siguranţă, nimeni nu este într-o poziţie mai bună decât el pentru a arăta calea unui imigrant în ceea ce priveşte modul de integrare în societatea din Quebec, a scris sursa citată.

"Când am ajuns aici, în 2003, nici măcar nu vorbeam franceză sau engleză. M-am integrat bine, Quebecul m-a adoptat. Am putut să vând 20.000 de bilete la Centre Bell pentru fiecare luptă. Astăzi viaţa mea este aici, familia mea este cu mine, aici s-au născut copiii. Chiar sunt ca un adevărat <quebecois>", a adăugat Bute.

"Este un moment frumos. Ca să ajungi acolo, trebuie să marchezi boxul din Quebec şi nu îl marchezi doar devenind campion mondial”, a spus fostul său antrenor al lui Bute, Stephane Larouche,

Alături de Bute, au fost incluşi în Panteonul Sporturilor din Quebec Guy Carbonneau (hochei), Alex Harvey (schi fond), Caroline Quellette (hochei), Marie-Helene Premont (ciclism), Sonia Denoncourt (arbitru fotbal) şi Tom Quinn (voluntar, antrenor şi administrator).

Înfiinţat în 1990, Panteonul Sporturilor din Quebec cuprinde până acum 276 de personalităţi.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Box

Ultimele articole Toate articolele