Ultima oră
LIVE VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au deschis scorul LIVE VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au deschis scorul
Octavian Vintilă, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de sport din România, a murit la 86 de ani Octavian Vintilă, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de sport din România, a murit la 86 de ani
Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament
Campioana CSM Bucureşti  a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României Campioana CSM Bucureşti a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova

Malta U21 – România U21 0-3. Simplu ca o plimbare în parc! Adrian Mutu, două victorii din două cu naţionala de tineret

România U21 Publicat pe 8 sep 2020
mail-share icon Email

Echipa naţională de tineret a României a învins, marţi, cu scorul de 3-0 (2-0) Malta, în deplasare, în etapa a şaptea din preliminariile Campionatului European de tineret de anul viitor.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/19474431/4/man-u21.jpg

Dennis Man (6), Valentin Costache (31 - penalty) şi Denis Haruţ (83) au marcat golurile succesului în urma căruia România îşi consolidează locul secund în Grupa 8.

România acumulează 16 puncte şi se distanţează la nouă puncte de Ucraina şi Finlanda. Ucraina, care are un meci mai puţin disputat, a învins marţi Finlanda, cu scorul de 2-0, în timp ce Danemarca a obţinut o victorie chinuită în Irlanda de Nord, scor 1-0, şi se menţine pe primul loc, la trei puncte avans de România. 

Clasamentul Grupei 8:

  1. Danemarca (19 puncte/7 meciuri)
  2. România (16 puncte/7 meciuri)
  3. Ucraina (7 puncte/6 meciuri)
  4. Finlanda (7 puncte/7meciuri)
  5. Irlanda de Nord (6 puncte/7 meciuri)
  6. Malta (1 punct/6 meciuri)

Malta U21 - România U21 0-3 (D. Man 6, Costache 31-pen., Haruţ 83)

Echipele de start:

Malta U21 (4-4-2): Aquilina - Shaw, Borg, Pulis, Satariano - Busuttil, Dimech, Attard, Grech - Nevin, Mbong
Rezerve: Vella, Zammit, Friggieri, Frendo, Beerman, Xuereb, Zammit, Lonardelli, Debono, Spiteri
Antrenor: Silvio Vella

România U21 (4-3-3): Vlad - Haruţ, Chindriş, Ghiţă, Opruţ - Casap, Marin, Olaru - Man, Costache, Mihăilă
Rezerve: Moldovan, Boboc, Itu, Ganea, Măţan, Petrila, Cîmpanu, Drăguşin, Ciobanu
Antrenor: Adrian Mutu


Final.

Min. 83: GOOOL România! Denis Haruţ înscrie din apropiere, după o lovitură de colţ executată de Cîmpanu, la prima bară.

Min. 65: Bară România! Andrei Ciobanu primeşte mingea în stânga, pătrunde în centru şi şutează puternic la colţul scurt, dar mingea loveşte transversala.

Pauză: Malta - România 0-2, după o primă parte dominată de tricolori. Gazdele au avut o singură şansă de gol, însă Andrei Vlad a fost excelent, la fel ca în partida din Finlanda.

Min. 41: GOOOL România! Valentin Costache duce scorul la 2-0 dintr-o lovitură de la 11 metri obţinută de Valentin Mihăilă. Iniţial, trebuia să execute Dennis Man, însă atacantul CFR-ului i-a cerut lui Man să îl lase pe el să execute, iar fotbalistul FCSB-ului a dat dovadă de generozitate şi i-a dat şansa colegului său să înscrie şi el.

Min. 37: Fază de toată frumuseţea a României. Mihăilă centrează pentru Man, la a doua bară, iar fotbalistul de la FCSB recentrează în zona punctului de la 11 metri pentru Costache, care reia din voleu, însă în braţele lui Aquilina.

Min. 31: Replica României vine imediat. Darius Olaru saltă mingea peste un adversar, apoi îi pasează excelent lui Mihăilă, în dreapta, care şutează puternic la firul ierbii, dar Aquilina izbuteşte să intervină.

Min. 29: Ocazie mare pentru Malta! România rămâne în avantaj graţie unei parade superbe a lui Andrei Vlad, la şutul lui Attard, care l-a ridiculizat pe Marin înainte de execuţie.

Min. 6: GOOOL România! Plecat în viteză din propria jumătate, după o pasă a lui Mihăilă, Dennis Man îşi întoarce elegant adversarul şi deschide scorul cu o execuţie pe lângă portarul Maltei, cu piciorul stâng.

Min. 1: A început partida din Malta.

Adrian Mutu poate face un nou pas către Europeanul de Tineret. Ca să câştige fără emoţii în Malta, tânărul tehnician le pregăteşte încă un discurs briliant elevilor săi. Primul a avut efect. Tricolorii mici s-au impus cu 3 la 1 în Finlanda, în primul joc al fostului atacant la cârma naţionalei Under 21.

  • Naţionala de tineret a României joacă, marţi, de la ora 19.00, cu Malta, în deplasare, în preliminariile Campionatului European din 2021.

Chindriş poate fi arma secretă a lui Mutu. Fundaşul de la Botoşani a copilărit în Spania, iar într-o zi visează să-i înfrunte pe Messi şi Benzema în La Liga.

Cunosc limba şi mi-ar fi mai uşor să mă integrez. Am plecat la cinci ani şi m-am întors la 13.

A fost o perioadă plăcută, eram copii, nu aveam griji şi ne bucuram de orice”, spune Chindriş.

Cei 24 de jucători convocaţi de Adrian Mutu pentru această acţiune sunt:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iaşi), Horaţiu Moldovan (UTA Arad).

Fundaşi: Denis Haruţ (FC Botoşani), Andrei Raţiu (ADO Den Haag), Alexandru Paşcanu (CFR Cluj), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Radu Drăguşin (Juventus), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruţ (Hermannstadt).

Mijlocaşi: Marius Marin (AC Pisa), Carlo Casap (FC Viitorul), Cătălin Itu (CFR Cluj), Olimpiu Moruţan (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (FCSB), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova), Alexandru Măţan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Valentin Costache (CFR Cluj).

Atacanţi: George Cîmpanu (FC Botoşani), George Ganea (FC Viitorul).

Clasamentul Grupei 8

  • 1. Danemarca 16 p
  • 2. România 13 p
  • 3. Finlanda 7 p
  • 4. Irlanda de Nord 6 p
  • 5. Ucraina 4 p
  • 6. Malta 1 p

Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia la Euro-2021. Meciurile din cele patru grupe ale competiţiei se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021.

Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Iniţial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formaţii clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câştigătoare ale grupelor şi cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

România U21

Ultimele articole Toate articolele