Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Maratonul Bucureşti are loc în acest weekend fără spectatori. Informaţiile necesare concurenţilor

Atletism Publicat pe 27 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20444973/1/medalia-2021.jpg

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon va avea loc în acest weekend, însă fără spectatori, au anunţat organizatorii competiţiei.

Evenimentul reuneşte mai multe curse de alergare, de 5, 10, ştafetă (4X10 km), 21 şi 42 km.

Cea de-a 14-a ediţie a Maratonului Bucureşti va avea startul în Piaţa Constituţiei.

Sâmbătă, de la ora 9:00 vor lua startul alergătorii de la cursa de 10 km şi de la ora 10:45, cei de la cursa de 5 km. Duminică va fi un singur start, de la 8.30 pentru cursele 42 km, Ştafetă şi 21 km.

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul evenimentului, anunţă câteva informaţii importante pentru toţi participanţii:

În efortul de a lua o măsură de siguranţa suplimentară pentru alergători, înscrierile online se vor prelungi până vineri, 29 octombrie pentru cursele 10 km şi 5 km, respectiv sâmbătă, 30 octombrie pentru cursele 21 km, 42 km şi Ştafetă.

La eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării şi care pot oferi dovada imunităţii după cum urmează:

- certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- certificat digital European COVID - Certificat de recuperare pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.

- aceştia vor face dovada înregistrării şi vor prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru cetăţenii români, cele două tipuri de certificate pot fi generate şi descărcate de la adresa: https://certificat-covid.gov.ro/

În zona Sport Expo va fi pus la dispoziţie un centru de testare pentru alergătorii care vor veni să-şi ridice kiturile de participare sau să se înscrie la una dintre curse. Testarea este opţională şi gratuită pentru toţi participanţii şi va fi efectuată de către o clinică acreditată de Ministerul Sănătăţii.

Persoanele care prezintă documentele medicale amintite mai sus vor primi o brăţară de acces pe baza căreia vor putea intra în sectoarele de START. Înlăturarea brățării este interzisă, iar o braţară nouă poate fi obţinută doar prin efectuarea unei noi înscrieri.

În zonele de START / FINISH (Piaţa Constituţiei, Bd. Libertăţii – zona Parc Izvor) vor fi luate măsuri suplimentare de siguranţă:

–             acces restricţionat doar pentru personalul esenţial din echipa de organizare, participanţi şi autorităţi;

–             distribuirea şi impunerea utilizării măştilor de protecţie (care vor fi înlăturate după primii 150 m; altele noi urmând să fie oferite la finalul cursei, odată cu medalia);

–             distribuirea şi impunerea folosirii dezinfectanţilor;

–             dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafeţelor şi incintelor destinate utilizării publice (ex. toalete ecologice, mese, scaune etc.);

–             instalarea de porţi pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanţilor;

–             crearea de spaţii de izolare, care să poată fi folosite în caz de nevoie, în condiţii de maximă siguranţă, pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19;

–             utilizarea de produse preambalate (ex. apă, batoane energizante etc.).

Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON, organizat de Bucharest RUNNING CLUB, este un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele de Atletism Europene (Munchen, 2022) şi Mondiale (Oregon, 2022), precum şi pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori, a cărui finală va avea loc în cadrul Maratonului de la Londra din 2022.

Traseele pentru toate cursele au startul în centrul Bucureştiului, în Piaţa Constituţiei, iar hărţile sunt disponibile pe site-ul www.bucharest-marathon.com.

Participanţii la Maratonul Bucureşti Raiffeisen Bank vor primi şi anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de Raiffeisen Bank, iar noutatea acestei ediţii este că ele vor fi oferite tuturor, indiferent că sunt concurenţi, voluntari, sponsori sau parteneri.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele