Ultima oră
Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma
Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei
Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor” VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei

Marc Marquez a revenit pe pistă, după opt luni de la triplă fractură la umăr

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 16 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/20066534/2/marrrrr.jpg

Pilotul spaniol al echipei Honda, Marc Marquez, a revenit pe pistă, marţi, după aproape opt luni de la accidentul suferit la Jerez şi după trei operaţii suferite la braţul drept, informează presa internaţională.

După ce a primit undă verde de la medici, sextuplul campionul mondial de MotoGP a condus pe pista circuitului Montmelo de la Barcelona o motocicletă RC213V-S, versiunea rutieră a RC213V, folosită în clasa regină a motociclismului viteză. Rănit de la primul grand prix din 2020, la Jerez, spaniolul îşi revine treptat şi nu exclude să se afle la startul Marelui Premiu al Qatarului, din 28 martie, la care a fost înscris de echipa lui, Honda.

"Dacă acest lucru nu va fi posibil, voi încerca să fiu apt pentru al doilea mare premiu din Qatar (n.r. - 4 aprilie). Şi dacă acest lucru nu este posibil, voi încerca la Portimao", în Portugalia, 18 aprilie, a declarat pilotul în timpul prezentării echipei sale, în februarie.

Marc Marquez, 28 de ani, a suferit, la 19 iulie 2020, o fractură de humerus drept la Marele Premiu al Spaniei, prima etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză. Spaniolul a fost victima unei căzături dure cu patru tururi înainte de finalul cursei, în timp ce se lupta pentru locul 2, după o revenire spectaculoasă din coada plutonului.

El a fost operat, la 21 iulie 2020, la Barcelona, de o triplă fractură la humerusul drept. Medicii au constatat că nervul radial nu a fost afectat şi i-au montat o placă de titan prinsă cu şuruburi pe osul fracturat.

Spaniolul a revenit la Jerez, unde era programat şi al doilea grand prix al sezonului, la 26 iulie 2020, cu gândul de a lua startul în cursă, însă a decis să renunţe după ce a efectuat câteva tururi în antrenamentele libere.

La 3 august, Marquez a fost supus, tot la Barcelona, unei a doua operaţii la braţul drept. La 4 decembrie, el a fost operat din nou, la Madrid.

Această ultimă operaţie a durat opt ore şi a constat în înlocuirea plăcii fixate pe humerus, intervenţia fiind completată cu o grefă osoasă.

A fost necesară o nouă operaţie deoarece vindecarea osului era prea lentă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele