Ultima oră
Ar putea fi lovitura verii în fotbalul românesc! Alex Cicâldău e dorit înapoi în Superliga Ar putea fi lovitura verii în fotbalul românesc! Alex Cicâldău e dorit înapoi în Superliga
VIDEO | FC Voluntari - Hermannstadt 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Echipele de start VIDEO | FC Voluntari - Hermannstadt 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Echipele de start
Barcelona, decizie finală cu privire la rămânerea lui Xavi pe banca tehnică Barcelona, decizie finală cu privire la rămânerea lui Xavi pe banca tehnică
Irina Begu a revenit cu dreptul după accidentare! S-a calificat în semifinale la turneul Megasaray Hotels Open din Antalya Irina Begu a revenit cu dreptul după accidentare! S-a calificat în semifinale la turneul Megasaray Hotels Open din Antalya
Dinamo a pregătit o surpriză copiilor la meciul cu Petrolul Dinamo a pregătit o surpriză copiilor la meciul cu Petrolul
FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare

Marele Premiu al Turciei s-ar putea disputa cu un număr uriaş de spectatori. Biletele vor fi extrem de ieftine

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 1 sep 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/19467722/1/tur.jpg

Marele Premiu de Formula 1 al Turciei revine în calendarul Formulei 1 după o pauză de nouă ani. Fără un contract pe o perioadă mai lungă şi doar ca o soluţie în această perioadă de criză pentru a completa un sezon grav afectat de pandemia de coronavirs, care a dus la anularea multor grand prix-uri, cursa de la Istanbul va avea o singură ediţie, la 15 noiembrie.

Deşi organizatorii nu erau siguri dacă evenimentul va fi deschis spectatorilor, Vural Ak, preşedintele promotorului Intercity, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că publicului i se va permite accesul, sperând la o asistenţă de 100.000 de persoane, jumătate din capacitatea circuitului Istanbul Park, informează motorsport.com.

Circuitul fiind amplasat într-un spaţiu larg deschis, Ak crede că locul poate găzdui în siguranţă până la 100.000 de spectatori. Deşi admite posibilitatea unei creşteri a numărului de cazuri de coronavirus care să forţeze o schimbare de plan, el consideră că protocoalele puse în aplicare ar putea asigura o asemenea asistenţă.

"Trebuie să fim pregătiţi pentru orice. Dacă boala devine mai gravă decât astăzi, atunci cursa se poate face fără spectatori. Cu toate acestea, cunoaştem capacitatea acestui circuit. Aproximativ 220.000 de spectatori pot urmări cursa în tribune şi în zonele deschise. În prezent, din motive de siguranţă, dacă închidem unele secţiuni, aproximativ 100.000 de spectatori vor putea urmări cursa respectând regulile de distanţare", a declarat Ak.

Biletele de intrare generală la eveniment vor costa 30 de lire turceşti (17 lei) pe zi, reprezentantul Intercity precizând că organizatorii sunt mai interesaţi să ţină un mare premiu de succes, decât să maximizeze profitul.

"Formula 1 are în mod normal anumite standarde, iar preţurile biletelor sunt la un anumit nivel. Cu toate acestea, noi, Intercity, nu căutăm să obţinem avantaje financiare din acest lucru şi guvernul ne-a încurajat. Preţurile biletelor sunt de 30 de lire turceşti pe zi. În total, vor fi 90 de lire turceşti pentru trei zile. Biletele vor fi puse în vânzare săptămâna viitoare şi credem că se vor vinde foarte repede", a afirmat Ak.

Deşi circuitul turc nu a găzduit o cursă de Formula 1 din 2011, Ak a spus că starea pistei este încă la standarde.

"A venit un oficial care s-a uitat la asfalt şi infrastructură şi ne-a mulţumit, spunând că aproape totul a fost ca în prima zi. Cu toate acestea, mai rămân doar două luni şi jumătate, o echipă mai experimentată va veni şi va vedea ce actualizări trebuie făcute. Suntem capabili să facem acest lucru, în condiţiile în care am ţinut pista pregătită ca şi când ar fi existat o cursă în fiecare zi", a adăugat el.

Totuşi, MP al Turciei nu va fi primul grand prix cu spectatori din acest sezon. Această "onoare" îi va reveni Marelui Premiu al Toscanei de la Mugello, din 13 septembrie. Organizatorii au pus în vânzare 2.880 de bilete, la trei tribune. Circuitul de la Mugello va găzdui în premieră o cursă de Formula 1.

Şi MP al Rusiei de la Soci, din 27 septembrie, s-ar putea desfăşura cu fani în tribune.

Până în prezent, au avut loc şapte etape, două în Austria, la Spielberg, două în Marea Britanie, la Silverstone, câte una în Ungaria, la Hungaroring, Spania, la Barcelona şi Belgia, la Spa, toate fără spectatori.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele